Najinih 7 predlogov, kam za zimske počitnice

0

Ste tudi vi med tistimi, ki iščete ideje za zimske počitnice? Ker so zimske počitnice za marsikoga pozimi (sploh za tiste, ki imate šolo obvezne otroke), edina možnost za krajše potovanje ali počitnice, sva na blogu zbrala nekaj predlogov, ki vas zagotovo ne bodo razočarali, če se boste zimske počitnice odločili preživeti z obiskom kakšne izmed predlaganih destinacij, ki so cenovno precej ugodne in idealne za teden dni dopusta.

Kam za zimske počitnice?

  • Slovenija in obisk zdravilišč / term

Pri načrtovanju zimskih počitnic nikakor ne moreva mimo Slovenije. Marsikdo bo namreč ta čas izkoristil za namakanje v termah. In glede na to, da imamo v Sloveniji veliko in raznovrstno ponudbo zdraviliškega turizma, boste med njo zagotovo našli terme, ki so popolne za vaše zimske počitnice. Če se odločite, da se odpravite v Pomurje, pa čas izkoristite tudi za tamkajšnje raziskovanje. Poglejte, kaj vse lahko počnete, z otroki ali brez, v Pomurju tukaj.

krompirjeve počitnice, kam za krompirjeve počitnice, izleti, kam na izlet, ideja za izlet, izlet v pomurje

Razgledni stolp Vinarium (Kam za zimske počitnice)

  • Avstrija

Še ena bližnja destinacija, ki je izredno priljubljena za čas zimskih počitnic, je Avstrija. Avstrija pozimi ni poznana le zaradi smučanja, ampak še po mnogih drugih zimskih radostih – tek na smučeh, drsanje, bordanje, kajtanje na ledu, pohodništvo, vožnja s sanmi in pasjo vprego…  Kaj vse vam Avstrija za zimske počitnice lahko ponudi, si preberite tukaj.

zimske počitnice, kam za zimske počitnice, zima v avstriji, zimske počitnice v avstriji

Sankanje – zimske počitnice v Avstriji (Foto: Tourismusregion Katschberg – Meurer)

  • Malta

Lansko leto sva tudi midva zimo za krajši čas presekala s potovanjem na Malto. Malta naju je navdušila tako po toplem vremenu, dobri hrani kot tudi raznolikih znamenitostih. Ne le, da so lahko zimske počitnice na Malti precej ugodne za celo družino (tja leti Ryanair iz Trevisa), so tudi idealna destinacija za krajše potovanje. Več o Malti pa tukaj.

Malta znamenitosti, znamenitosti na Malti, Malta potovanje, malta počitnice

Barvita ribiška vasica Marsaxlokk (Kam za zimske počitnice)

  • Sicilija

Še ena priljubljena destinacija za zimske počitnice je Sicilija. Mnogi jo sicer raje obiščejo spomladi ali jeseni, ampak če jo boste obiskali za zimske počitnice, bo vaše potovanje tja zaradi nizke sezone še nekoliko cenejše. Najbolje je Sicilijo raziskovati z najetim avtomobilom, a več o tej priljubljeni italijanski destinaciji tukaj.

Sicilija potovanje, sicilija znamenitosti, sicilija vreme

Sicilija ima ogromno znamenitosti iz različnih obdobij (Kam za zimske počitnice)

  • Madeira

Je lahko še kaj lepšega kot zimske počitnice preživeti na otoku večne pomladi? Takšen je namreč vzdevek tega portugalskega otoka. Z nekaj sreče lahko ugodno letalsko karto na Madeiro dobite že iz Brnika, kar je sploh idealno za krajši enotedenski odklop od zimskih temperatur. Naju je Madeira povsem začarala – zakaj, pa si preberite tukaj.

Madeira hrana, hrana na Madeiri, Madeira potovanje, Madeira počitnice

Eksotičnega sadja na Madeiri ne manjka (Kam za zimske počitnice)

  • Maroko

Za najino predzadnjo zimsko destinacijo sva izbrala Maroko. Ne le, da zimske počitnice tam predstavljajo nizko turistično sezono in zato tudi cenejša izbira za potovanje. Maroko je namreč izjemen kar se tiče raznolike ponudbe. Poleg tega pa je ta destinacija izredno eksotična, kljub naši relativni bližini. Več o Maroku si poglejte tukaj.

gorovje Atlas, Maroko, potovanje, znamenitosti

Prečkanje gorovja Atlas (Kam za zimske počitnice)

  • Dubaj

Mnogi z omembo Dubaja sicer pomislijo, da si takšne drage destinacije nikakor ne morejo privoščiti, a Dubaj se lahko obišče tudi z manj denarja. Ne le, da vas bo v Dubaju v času zimskih počitnic pričakalo toplo vreme, tam bodo tudi vaši otroci nadvse uživali. Tamkajšnje znamenitosti so namreč primerne tako za odrasle kot otroke. Če boste zimske počitnice preživeli v Dubaju, si tukaj preberite nekaj nasvetov, kako takšno potovanje narediti cenovno čimbolj ugodno.

burj khalifa, burj khalifa dubaj, dubaj znamenitosti

Potovanje v Dubaj je lahko tudi poceni (Kam za zimske počitnice)

Ne glede na to, kje boste preživeli vaše zimske počitnice, sva prepričana, da boste uživali. Navsezadnje je veliko že to, da si lahko vzamemo nekaj dni za potovanja / izlete, družino in odklop od realnega sveta.

*Da bodo vaše zimske počitnice v tujini brez skrbi, pa nikar ne pozabite na zdravstveno zavarovanje za tujino – midva ga imava sklenjenega kar pri zavarovalnici Vzajemna.

Naroči se na nasvete in novosti iz bloga

Potovanja so za vsakogar! Naredite svoja potovanja zanimiva, poceni in nepozabna! Prijavite se na brezplačne popotniške nasvete preko spodnjega obrazca:

 

Komentirajte prispevek