Kateri otroški voziček je najboljši za potovanja?

6

Niti predstavljati si nisva mogla, koliko različnih vozičkov ponuja naš majhen slovenski trg. Šele ko sva začela intenzivneje raziskovati, kaj bi nama na najinih potovanjih najbolj ustrezalo, sva se znašla v poplavi različnih vrst, blagovnih znamk in cen.

Najprej sva imela v načrtu kupiti rabljen voziček, a ker sva prav zaradi potovanj imela nekaj posebnih želja, sva se na koncu odločila za novega.

Kateri otroški voziček je torej tisti najboljši?

O tem je težko razpravljati, saj ima vsak svoje želje, zahteve in nenazadnje tudi finančne zmožnosti. Če vprašate naju pa sva se midva po poglabljanju v različne vrste in modele odločila za italijansko znamko Peg Perego, saj je njihov model Book Cross nekako najbolj ustrezal vsem najinim željam / zahtevam, ki jih bova potrebovala na potovanjih. Voziček ni med najcenejšimi (sodi v nek srednji razred), a mislim, da ga bomo glede na najine načrte hitro zamortizirali.

otroški voziček, otroški voziček za potovanja, potovanja z otrokom, potovanja z dojenčkom, peg perego voziček

Midva sva izbrala otroški voziček Peg Perego Book Cross 4 v 1

Zakaj sva se odločila za Peg Perego Book Cross voziček?

 • All terrain

Če ima že najin avto gume za vsak teren, potem ne sme za njim zaostajati niti otroški voziček. No ja, šalo na stran, ampak glede na to, da se ne potepava le po mestih in imava veliko raje brezpotja ter naravo, je bil najin prvi pogoj, da gre voziček lahko povsod oziroma na čim več različnih terenov z nama. In voziček Book Cross naj bi bil idealen prav za aktivne in avanturistične starše.

otroški voziček, potovanja, peg perego

Peg Perego Book Cross za (skoraj) vsak teren (Otroški voziček za potovanja)

voziček za potovanja, otroški voziček, peg perego

Zaenkrat se je Book Cross dobro izkazal na krajših izletih (Otroški voziček za potovanja)

 • Kolesa brez zračnic

Predno sva začela raziskovati, kakšen otroški voziček bi bil najbolj primeren za naju, sva vedela le, da morava za zahtevnejši teren gledati takšne, ki imajo velika kolesa in zračnice. Zračnice so sicer super rešitev, a so na grobem terenu lahko težava zaradi poka. Navdušeno sva sprejela dejstvo, da ima Book Cross kolesa brez zračnic in so le-ta opremljena s Soft-ride gumo, zaradi česar ni nikakršne možnosti, da bi se predrla.

otroški voziček, potovanja, peg perego

Namesto zračnic vzdržljiva guma (Otroški voziček za potovanja)

 • Vzmetenje

Za najinega malčka želiva, da mu je na poti udobno in to ne glede na vrsto terena, kjer se znajdemo. Upava, da bo za to poskrbelo vzmetenje in ležaji za večjo stabilnost.

otroški voziček, potovanja, peg perego

Za izlete in potovanja (Otroški voziček za potovanja)

 • XL trda košara

Knjige za nego dojenčka in predavanja v šoli za starše poudarjajo, da lupinica ni nekaj, v čemer bi otroka pustili več ur skupaj. To seveda pomeni, da dolge vožnje v avtu in lupinici ne priporočajo, saj le-ta neugodno vpliva na razvoj in motoriko. Prav zato sva bila še toliko bolj navdušena nad Peg Peregovo možnostjo XL trde košare. Le-ta je namreč skupaj z avto-setom homologirana za prevoz dojenčkov v avtu. Glede na to, da imava v načrtu prvo daljše potovanje z avtom že pri Renovih štirih mesecih, bo tole zagotovo nepogrešljivo na naših roadtripih. S to košaro bo Ren vožnjo udobneje prenašal, vse skupaj pa je tudi zakonsko povsem varno in dovoljeno.

otroški voziček, potovanja, peg perego

XL košara je homologirana za vožnjo v avtomobilu (Otroški voziček za potovanja)

 • Preprosto zlaganje

Ker ne bomo vedno vsi skupaj na poti in bom sama z Renom zagotovo naredila kakšen dnevni izlet, mi je bilo pri vozičku pomembno tudi zlaganje. Vesela sem, da je pri Book Cross vozičku zlaganje preprosto; zloži se namreč z eno roko in v nekaj sekundah je tako voziček že v avtu in to brez Simonove pomoči. Poleg tega pa je to preprosto zlaganje super za potovanja, kjer se veliko ustavljamo in uporabljamo voziček.

 • Dolgoročna uporaba

Aluminijasto ogrodje in vsi dodatki, ki sva jih vzela kot komplet z vozičkom (lupinica, košara in športni del) bodo služili vse dokler bo Ren voziček potreboval.

otroški voziček, potovanja, peg perego

Peg Perego Book Cross s košaro, lupinico in športnim delom (Otroški voziček za potovanja)

 • Konkretno ogrodje, ročna zavora, nastavljiv ročaj

To, da je voziček za (skoraj) vsak teren mora imeti seveda tudi konkretno ogrodje in to Book Cross ima. Zato je sicer nekoliko težji in večji od kakšnega drugega vozička, a res si nisva želela nekaj, kar bo razmajano že po nekaj potovanjih in vseh aktivnih izletih. Poleg tega pa ima voziček tudi tri stopenjsko ročno zavoro, kar nama pride še kako prav – navsezadnje vozičkanje ne poteka samo po ravnem – no, vsaj pri nama ne. Simonu je pa sploh všeč nastavitev ročaja – jaz “šofiram” raje z nižje nastavljenim ročajem, Simon pa z višje nastavljenim.

otroški voziček, potovanja, peg perego

Peg Perego Book Cross (Otroški voziček za potovanja)

 • Čudovit dizajn

Kako otroški voziček izgleda nama je pri izbiri bilo še nekako najmanj pomembno, a dejstvo je, da je Book Cross voziček lep tudi na pogled in tega se pač nihče ne brani, tudi midva ne. 🙂

otroški voziček, potovanja, peg perego

Praktičen in lep (Otroški voziček za potovanja)

Morda bo na trenutke nerodna le velikost vozička,  a ker bomo v prvem letu Renovega življenja osredotočeni bolj na potovanja z avtom, transport ne bo tako pereč, kot če bi ga morali jemati s seboj na letalo. Sicer pa se bomo na daljših poteh potem tako ali tako poslužili manjšega vozička oziroma “marele”.

Voziček Book Cross znamke Peg Perego je zaenkrat na naju naredil dober vtis. Kako se bo pokazal na daljših potek pa bova poročala lahko že po prvem maju. Zaenkrat pa se je na naših izletih dobro obnesel.

Naroči se na nasvete in novosti iz bloga

Potovanja so za vsakogar! Naredite svoja potovanja zanimiva, poceni in nepozabna! Prijavite se na brezplačne popotniške nasvete preko spodnjega obrazca:

 

6 komentarjev

  • avatar

   Nosilka že čaka na uporabo – midva pa na to, da bo ren vseeno malce večji, da bo samostojno že držal glavico gor. Sicer je nosilka tudi za novorojenčke, ampak vseeno mi ni, da ga tako majhnega dajem notri. Upam pa da se bo rad nosil, ker baje se nekateri tudi nočejo. 😉 Sicer pa, še malo pa bomo imeli že športni del namesto košare pa bo potem sploh cel žur 🙂

 1. avatar

  Ciao Nina.

  Z mozem pricakujeva najin prvi narascaj. Seveda najvecje studije potekajo okrog vozicka. Tudi nama se je zdel PP book cross najbolj primeren. Ti si bila naceloma navdusena nad njim. Zanima me, ce se po vec kot pol leta, ki je preteklo od tvojega opisa, se vedno lepo obnese in pelje po vseh terenih.
  Skratka: se vedno ga priporocas?

  V pricakovanju tvojega odgovora, te lepo pozdravljam,

  Danjela

  • avatar

   Živjo Danjela,
   najprej čestitke za vajinega srčka <3
   Midva sva bila oba zelo zadovoljna z Book Crossom od Peg Perega, je pa res, da sva sedaj, ko smo šli z avtom za dva meseca naokoli kupila marelo - zato ker je pač manjša in je zasedla manj prostora. Tako da sedaj kar marelo uporabljamo. Če delam primerjavo z marelo in Book Crossom, je absolutno Book Cross veliko bolj trpežen, lepše se pelje, tudi z eno roko, zelo enostavno se zloži, ima veliko senčno zaščito, veliko košaro spodaj, zavoro, ki dejansko dobro drži in tudi dobre vozne lastnosti. Medtem ko marela velja bolj za popotniško verzijo - lažja, manjša... še vedno se dobro pelje, a se jo težko vozi samo z eno roko, tudi malce bolj "ruka" med vožnjo...No in tudi ni ravno priporočljiva za uporabo takoj od začetka rojstva.
   Uf sem zašla... vglavnem, ja, midva sva bila zelo zadovoljna z Book Crossom in nama ni žal, da sva si izbrala prav tega. 🙂 Na trgu je cel kup drugih vozičkov - cenejših, dražjih... ampak glede na to, da sva ga midva res veliko uporabljala, ga lahko le priporočava... Edino pazita, da bo šel v avto, ker vseeno to ni najmanjši voziček 😉
   Vse lepo in pozdravčki vsem trem in srečno ko bo dan D 🙂
   LP, Nina

 2. avatar

  Zivjo, jst mam tudi PP book s in je tud ta xl košara, pa prvič slišim da je lahko otrok v njej v avtu. Kako se pa naštima?

  • avatar

   Živjo, Book S obstaja sicer več modelov – za v avto mora biti trda košara – se pa dokupijo neki pasovi, s katerimi povežeš potem vse skupaj. Midva jih potem sicer naknadno nisva kupovala, ampak sem jih pa gledala na uradni strani peg perega slovenija. LP, Nina

Komentirajte prispevek