Potovalna lekarna za dojenčka

0

Brez potovalne lekarne nisva še nikoli odšla na neko daljše potovanje in sedaj, ko se nama je na poteh pridružil tudi Ren je nekaj zagotovo – brez potovalne lekarne posebej zanj nikakor ne gre.

Zatakne se le pri tem, da je za dojenčka precej težko kaj pametnega spakirati. Samozdravljenje zdravniki odsvetujejo, saj nam malček ne zna še povedati, kaj in kje ga boli in zato priporočajo obisk zdravnika v državi, kjer se nahajamo.

No, kljub vsemu pa se določene stvari še vedno da pozdraviti ali vsaj omiliti, dokler ne najdemo primerne zdravniške pomoči in takrat nastopijo zdravila, ki jih lahko brez recepta dobimo tudi v lekarnah.

Naša potovalna lekarna vsebuje:
  • Sirup proti vročini (ne pozabite na termometer) – lahko se odločite tudi za svečke
  • Glicerinske svečke proti zaprtju (Mi si najprej si sicer pomagamo s kakšnim slivovim kompotom, ki ga skuhamo v primeru, da imamo s seboj tudi kamp opremo. Dobra stvar naj bi bil tudi Donat – tega sicer še nisva uporabila, a če spustite iz njega vse mehurčke in malčku date nekaj žličk na dan, naj bi tudi pomagalo pri odpravljanju zaprtosti.)
  • Probiotične kapljice za uravnavanje črevesne flore
  • Rehidracijski prašek v primeru driske (pazite na to, da malček ne bo premalo pil – tri polno polulane plenice na dan so obvezne. Če tega ni, raje obiščite zdravnika. Obisk zdravnika je nujen tudi v primeru, da driska traja več kot dva-tri dni.)
  • Sirup proti alergijskim reakcijam (najpogostejše reakcije znajo biti ali zaradi pikov ali hrane – če je dojenček že na gosti hrani, lahko na potovanju uvedemo kakšno novo živilo, ki ga naš malček ne prenaša in to ugotovimo šele takrat)
potovalna lekarna za dojenčka, zdravila dojenčka na potovanju

Brez potovalne lekarne in zdravstvenega zavarovanja za tujino, ne gremo na pot

Nikoli pa ne odidemo na pot niti brez sterilnih gazic, alkoholnih blazinic in fiziološke raztopine, ki jo lahko uporabiva tako za nosek kot oči. Ne pozabite pa niti na dobro zaščitno krempo proti soncu – sploh če odhajate kam na morje – mi imamo s seboj 50+ faktor. Prav bo verjetno prišel tudi kakšen dojenčku prijazen repelent proti komarjem in klopom ter morda kakšna kremice proti srbečim pikom.

Če ima vaš malček že kakšna predpisana zdravila pa seveda nikar ne odidite na pot brez njih. Pri nas imamo nekaj kremic na recept zaradi Renovega seboroičnega dermatitisa, tako da brez njih ne gremo nikamor.

In na potovanju z dojenčkom nikar ne pozabite na dobro zdravstveno zavarovanje za tujino. Mi imamo družinsko zdravstveno zavarovanje za tujino sklenjeno pri zavarovalnici Vzajemna in sicer Multitrip Svet XXL milijon, kjer je zavarovalna vsota na osebo 1.000.000 EUR.

Seznam ni dolg, a kot rečeno je le-ta bolj za prvo pomoč, kot konkretnejše zdravljenje, za kar je nujno potrebna zdravniška pomoč. Pri tako majhnih otročičkih se pač z zdravjem res ni za hecati. In srečno na vaših poteh!

Kaj pa vi vzamete s sabo? Sva na kaj pozabila? Vesela bova tudi vaših nasvetov in  priporočil. 🙂

Naroči se na nasvete in novosti iz bloga

Potovanja so za vsakogar! Naredite svoja potovanja zanimiva, poceni in nepozabna! Prijavite se na brezplačne popotniške nasvete preko spodnjega obrazca:

 

Komentirajte prispevek