arabski emirati potovanje, potovanje v arabske emirate

Verjetno ni med popotniki nikogar, ki ne pozna Združenih arabskih emiratov. Navsezadnje se hitro rastoči in moderni Dubaj odlično promovira v svetu. Ne le, da je to destinacija, ki zaradi arhitekturnih dosežkov vrže na rit vsakogar, ki se tu znajde, Dubaj je tudi prava meka za vse, ki sledijo svetovnim trendom in imajo temu primerno malce debelejšo denarnico.

Kljub temu, da so Združeni arabski emirati bolj ali manj poznani zaradi Dubaja in Abu Dhabija, pa država zagotovo ponuja veliko več kot to. Prav ta radovednost naju je gnala, da sva se za letošnji prvi maj odločila, da tudi midva odpotujeva v Združene arabske emirate. No ja, roko na srce – za potovanje tja naju je vzpodbudila tudi ugodna cena letalske karte in dejstvo, da je najem avtomobila super za raziskovanje celotne države.

Združeni Arabski emirati so se že nekajkrat znašli na najinem seznamu “bi si bilo fajn to pogledat”, saj sva pogosto v Azijo letela prav čez Dubaj. Razlogov za potovanje v Združene arabske emirate pa je seveda več.

Razlogi za potovanje v Združene arabske emirate

– Poceni letalska karta

Povratno letalsko vozovnico sva iz Benetk do Abu Dhabija dobila za 300 EUR (Alitalia). Poceni, a lahko bi bila še cenejša, saj se v določenih terminih iz Zagreba s FlyDubai v Dubaj lahko leti tudi za 200 EUR.

– Oman

Potovanje v Oman je zagotovo primaknilo svoj košček, saj sva bila nad to malo poznano popotniško destinacijo popolnoma fascinirana. Glede na to, da je prvotna kultura v Združenih arabskih emiratih podobna Omanu, jo želiva podrobneje raziskati in spoznati.

– Dubaj in Abu Dhabi

Velikokrat se obiskovalci Združenih arabskih emiratov osredotočijo zgolj na Dubaj in Abu Dhabi, ampak midva sva prepričana, da država ponuja radovednemu obiskovalcu še veliko, veliko več. Cilj najinega potovanja v Združene arabske emirate je prav to – poleg mest Dubaj in Abu Dhabi, želiva spoznati še ostalo ponudbo.

– Najem avtomobila

Glede na to, da sva najbolj navdušena nad potovanji, kjer državo lahko prevoziva sama, so Združeni arabski emirati idealna destinacija za naju. Najem avtomobila je ugoden, gorivo pa je smešno poceni. Odlična kombinacija za raziskovanje manj znanih predelov.

– Sipine in 4×4 pogon

Kaj bi bilo lepše za dva ljubitelja peska in brezpotij, kot zajamčeno preganjanje po sipinah. Da bo stvar še toliko bolj prijetnejša in polna adrenalina, se tokrat v Združene arabske emirate odpravljava še z enim parom, tako da bomo vozili z dvema avtomobiloma. Igračkanje po pesku nam ne uide!

– Divje kampiranje

Tako kot Oman, tudi Združeni arabski emirati dovolijo divje kampiranje. Šotor je tako mogoče postaviti ob obali, v kanjonu ali sredi puščave. Nič ni lepšega kot v tišini občudovati mogočno zvezdnato nebo, ki se vije nad tabo! Pa še povsem brezplačno je.

– Cenovno ugodno potovanje

Dubaj in Abu Dhabi slovijo kot draga mesta, midva pa želiva s tem potovanjem v Združene arabske emirate dokazati, da se da državo spoznati in raziskati tudi z nekoliko manj denarja. Res je, da nas bo potovanje zaradi najema terenskega vozila prišlo več, kot uporaba javnega prevoza ali najem navadnega osebnega vozila, a bomo zaradi tega odkrivali težje dosegljiva in manj znana področja, kar je pravzaprav glavna ideja potovanja v Združene arabske emirate. Veliko bomo tudi divje kampirali – izjema bosta zgolj Dubaj in Abu Dhabi.

Zgornji razlogi za potovanje v Združene arabske emirate so brez dvoma recept za uspeh, zato sva prepričana, da bo potovanje prava poslastica. Če teorija zdrži prakso, pa bova seveda obsežno poročala tudi na blogu. Naj se dogodivščina začne!