Avstralija potovanje, potovanje v Avstralijo, Avstralija potovanje načrt poti

Ne morem verjeti, da gre čas tako hitro naprej in da je najino Avstralija potovanje tukaj. Nekako nama še vedno ni čisto jasno, da greva. Verjetno bova vsemu skupaj verjela šele, ko pristaneva v deželi »down under«.

Najino Avstralija potovanje bo kar precej drugačno od tistih standardni potovanjh, ki sva jih s Simonom delala skupaj. Avstralija potovanje je namreč v celoti organizirano s strani Hostelling International organizacije in je del tekmovanja Big Blog Exchange.

Čeprav še teden dni nazaj nisva vedela, kaj naju na najinem Avstralija potovanju pravzaprav čaka, pa je sedaj že vse črno na belem. Avstralija potovanje bo pestro – dogajalo bo na polno in ne vem, če nekaj stvari ne bo pognalo strah v žile… Če strahu že ne bo, pa bo zagotovo najino Avstralija potovanje imelo ogromno adrenalina in aktivnega preživljanja časa, zaradi česar se že en mesec pošteno potiva v fitnesu in nabirava kondicijo.

Najino Avstralija potovanje bo sicer razkrilo le en mini košček te ogromno dežele (380 krat večje od Slovenije in skoraj tako velike kot cela Evropa), a misliva, da bova vseeno uspela spoznati in doživeti pravi utrip Avstralije, ki očara in navduši vsakogar.

Avstralija potovanje in najina pot:

  • Avstralija potovanje začenjava s pristankom v Sydneyu in ogledom mesta (po kopnem, nad oblaki in iz morja)
  • Odkrivanje Modrega gorovja (Blue Mountains), ki obiskovalcem ponuja cel kup adrenalinskih reči in ena izmed mnogih bo predstavljena tudi nama, s čimer bo najino Avstralija potovanje verjetno doseglo vrhunec
  • Raziskovanje obalnega mesteca Port Stephens, severno od Sydneya, ki je baje prava zakladnica peščenih sipin in prekrasnih razgledov ter plaž. Kdo bi si mislil, da ima Avstralija sipine, kaj?
  • Polet do Melbourna, kjer bova odkrivala mesto, ki je domačinom poznano predvsem zaradi nakupovanja, dobre italijanske hrane in ulične umetnosti – grafitov. Baje da brez Melbourne Avstralija potovanje ni pravo.
  • Panoramska vožnja po verjetno eni najbolj znanih obalnih cest v Avstraliji – The Great Ocean Road
  • Hoja po Grampiens narodnem parku, kjer upava na srečanje s kenguruji – Avstralija potovanje zagotovo ni popolno brez tega

Morda se načrt za najino Avstralija potovanje sliši malce prazno, a brez skrbi, tistih sladkorčkov, ki naju čakajo vmes nisva še razkrila – bova vsa presenečenja raje prihranila, ko se bodo le-ta dejansko dogajala. Tako da če vas zanima, katere adrenalinske dogodivščine nama bo Avstralija potovanje prineslo, nikar ne zamudite najinega javljanja tukaj na blogu, preko Facebook-aTwitter-ja in Instagrama. Poveva lahko le to, da nama na najinem Avstralija potovanju nikakor ne bo dolgčas in upam, da domov prideva cela in s “čistimi” gatami! 😉