avto za potovanja, postelja v avtu, terenec za potovanja

Ne vem točno, kdaj sem se prvič zalotila, da razmišljam o tem, kako noro bi bilo imeti doma terensko vozilo, ki bi bilo namenjeno potovanju. Od te želje je minilo vsaj deset let… tiha želja in upanje, da bo že napočil pravi čas….

Včasih se zdi, da je veliko tega “pravega” časa prišlo v paketu s Simonom. Res je fantastično, ko v življenju najdeš sorodno dušo, ki diha in živi za enake sanje kot jih imam sama… Tako preprosto postane vse skupaj…

No, in odločitev, da končno prodava moj stari avto in si vendarle omisliva enega terenca, je kmalu postala resničnost in tako je osebni avto, zamenjal konkreten terenec, ki je kot nalašč za potepanja. Sicer je že precej v letih, a ravno to sva hotela…starejši model, z malo elektronike in preprostega za servisiranje, ne glede ali je popravilo potrebno doma ali nekje v Afriki, Aziji… Našla sva ga – popolnega z vsemi napakami, praskami in udarninami …. Ljubezen na prvi pogled!

Ker pa bo avto namenjen predvsem potovanjem, izletom in vikend skokom, sva se odločila, da bi bilo najlažje vanj vanj namestiti še posteljo. Strešni šotori bi bili seveda idealna rešitev, a od njihovih cen, se nama je kar zvrtelo v glavi in tako sva se dela lotila kar sama.

postelja v avtu, avto za potovanja, toyota landcruiser, popotniški blog

Gradnja najine postelje v avtu

Seveda sva prvi zaplet doživela že pri izbiri materiala…najprej sva mislila ogrodje narediti iz železne ali aluminijaste konstrukcije, a se je na koncu izkazalo, da sva dobra zgolj v žaganju lesa, zato sva se odločila kar za lesene materiale.

Postelja v avtu, avto za potovanja, popotniški blog

Da sva kar najbolje izkoristila ves prostor sva posteljo v avtu povsem prilagodila meram kabine

Ker sva želela, da bodo zadnji sedeži vendarle uporabni, saj si konec koncev kdaj na najinih poteh želiva tudi kakšne družbe, sva se v isti glas strinjala, da bo potrebno narediti zložljivo posteljo.

postelja v avtu, avto za potovanja, popotniški blog

Da se z nama lahko peljejo tudi sopotniki, je najina postelja za v avto zložljiva

Žaganje, vrtanje, šraufanje in “voila” tudi površina za spanje je končana.

Postelja v avtu, avto za potovanja, popotniški blog

Še nekaj manjših popravkov in postelja v avtu bo končana

Sledilo je še nekaj popravkov, da se je vse popolnoma prilegalo in skoraj sva končala. Še nekaj zvrtanih luknjic, da bo zadeva zračna in bo najina pena za ležanje lahko dihala in konec.

postelja v avtu, avto za potovanja, popotniški blog

Pa jo imava – postelja v avtu je končana in nad njo sva navdušena

Deževno vreme je kot nalašč služilo najini “delavnici” na prostem, a kljub temu nama je uspelo. Od tega trenutka je v avtu postelja! No ja…manjka še pena, a že sedaj sva oba čisto navdušena nad izgledom. Konec koncev je zadeva kar konkretno velika – cca 190 x 140 cm – pravi luksuz! Za prtljago, ki naju bo spremljala na poti, pa je tudi povsem dovolj prostora pod posteljo.

Ker imava trenutno oba redni službi in ker tudi naša gospodarska situacija ni ravno rožnata, bo najina “zverca” potovala zgolj za najin dopust, ki ga sicer res ni na pretek… A zaenkrat je to bolje kot nič in kljub “pomanjkanju” časa, sva prepričana, da se tudi z nekaj tedni, da odkrivati nepoznane dežele, ki jih ne manjka v bližini naše male Slovenije. Za kaj daljšega in veliko bolj eksotičnega, pa verjameva, da bo enkrat tudi napočil tisti pravi čas – če ne prej, pa v penziji.