Menjava Toyote

Od kar sva z vami delila novico, da prodajamo našo zvesto sopotnico, Toyoto, sva dobila precej vprašanj, kaj sedaj in zakaj se sploh prodaja.

S Simonom se vsaj že eno leto spogledujeva z mislijo o zamenjavi – pa ne zato, ker bi bilo s Toyoto kaj narobe, prav nasprotno. Čeprav sva avto nadgradila in uredila za avanturistična potovanja, si na poti vseeno želimo malo več prostora. 

Veliko je bilo razmišljanja, kaj bi nam najbolj odgovarjalo – tako prostorsko, finančno kot tudi za naš stil potovanja.


Na nek način sva si na poti želela tudi premično pisarno in nekaj kjer bi lahko spali tudi pozimi, saj je najina velika želja ta, da se ponovno odpravimo nekam za dlje časa. Tako je padla ideja o 4×4 kombiju… Ogromno razmišljanja, računanja, gledanja… skoraj je bil ključ že v naših rokah, a bolj kot sva računala, manj nama je šlo finančno skozi… Poleg tega pa nam bi kombi vseeno »vzel« kar nekaj odročnih poti, ki so nam še posebej pri srcu… Kljub temu, da sva 4×4 kombi želela predelati v povsem avanturistično overland vozilo, se vozilo seveda vseeno precej razlikuje od manjšega in bolj poskočnega terenca.

Ideje so kar švigale po glavi – vse od drugega terenskega vozila, kombija in celo tovornjaka, ki bi se predelal v overland vozilo… Na koncu sva rekla bobu bob in se enostavno odločila, da ni še pravi čas za menjavo. Z glavo skozi zid pač ne gre – sploh pa se vse ustavi pri financah in misel nato, da bi vložila cel kup denarja – pravzaprav kredita, za popotniško vozilo, nama ni dišalo, saj bi nama na koncu zmanjkalo denarja pravzaprav za bistvo vsega – za potovanja.


Tako sva se sprijaznila, da naša Toyota ne gre nikamor in smo se z njo odpravili v romunske Karpate. Prav tam sva dobila potrditev, da je tak način potovanja vsekakor tisti pravi – tisti, ki vsem nam trem da največ zadovoljstva, sreče in napolni srce. A ker se ob tabornem ognju ponovno krešejo nove ideje in globoki pogovori, sva prišla na misel, da bi vseeno prodala Toyoto in enostavno prešla na večjega terenca.

Kot kaže, so tokrat bile zvezde vendarle na pravem mestu in takoj po prihodu domov, se je pred nama znašla Toyota Land Cruiser 100, letnik 2002 – veliko večje terensko vozilo od našega in nasmešek na obrazu ter tisti pravi občutek globoko v sebi, ki nama je pokazal, da je to prava poteza. V njej sicer ne bo premične pisarne in tudi spanje zaenkrat pozimi odpade, a vsega pač ne moreš imeti.


Sedaj je prav ta avto že parkiran poleg naše stare Toyote, ki je mimo grede, še vedno na prodaj. In ker je seveda edino prav, da našega sopotnika čimprej preizkusimo v akciji, nas že v oktobru čaka novo avanturistično overland potovanje – odhajamo namreč v Tunizijo. Sicer je potrebno na novi Toyoti narediti še kar nekaj predelave in vzdrževanja, da bo po funkciji postala pravo overland vozilo, a počasi se daleč pride in komaj že čakamo, na našo prvo avanturo.