Big Blog Exchange, Nina potuje, Avstralija potovanje, potovanje v Avstralijo, popotniški blog, blog potovanja

Nikoli nisem bila človek, ki bi se prijavljal in udeleževal raznih nagradnih iger in tekmovanj. Nekako imam občutek, da sreča za takšne stvari ni ravno na moji strani. Sicer pa sem tako ali tako mnenja, da si za svojo srečo odgovoren sam in da je le-ta tudi plod tvojega lastnega dela. Saj veste, tudi za zadetek na loteriji, moraš sam kupiti srečko.

Znan slovenski rek je, da nikoli ne reci nikoli in le-ta je obveljal tudi v mojem primeru, saj sva se na začetku poletja s Simonom prijavila na mednarodno tekmovanje popotniških blogerjev Big Blog Exchange, ki je zbiral TOP 16 popotniških blogerjev na svetu. Razlog, zaradi katerega sva se prijavila je bila izključno najina angleška različica bloga Nina Travels, saj sva z njo začela komaj dober mesec pred tekmovanjem in nekaj reklame nama na začetku res ne bi škodovalo. In kakšno reklamo sva na koncu dobila…

Ravno ta konec tedna, ko sva se s Simonom mudila v Munchnu, sva na mail dobila obvestilo, ki je botrovalo, da sva si na Oktoberfestu popolnoma brez slabe vesti privoščila vsak svoj liter piva! Jaaaaa, angleški popotniški blog Nina Travels je bil namreč izbran za enega od TOP 16ih blogov in to kar med 633 udeleženci iz celega sveta! Kdo bi si mislil, da bo lahko majhnemu narodu, ki ga je komaj za kakšno srednje veliko tuje mesto, uspelo nabrati toliko glasov, da se je najin blog najprej uvrstil med TOP 100, med katerimi je potem strokovna žirja izbrala še 16 najboljših! Še enkrat se je dobro pokazalo, da smo Slovenci, majhen narod na sončni strani Alp, v primerjavi z drugimi narodi, lahko izredno močni, če se le znamo povezati in stopiti skupaj!

Brez vas nama nikoli ne bi uspelo, zato bi se rada zahvalila čisto vsakemu… Vam, ki ste oddali svoj glas in tistim, ki naju redno spremljate preko najinega bloga. Pa naj še kdo reče, da smo Slovenci neprivoščljiv narod in da za drugega želimo le najslabše. Prav s tem tekmovanjem smo ta stereotip popolnoma razblinili! Bravo Slovenija in bravo Slovenci!

Torej, kaj nama je to tekmovanje Big Blog Exchange pravzaprav prineslo?

Med 16 TOP blogerji se naredi osem mednarodnih menjav in midva se menjava z nekom iz Avstralije. V času menjave bo on pisal na najin blog, midva pa na njegovega. Poleg tega pa bo najina menjava raziskovala Slovenijo, midva pa Avstralijo. Noro! Komaj dojemava, da se to dogaja NAMA! Noro vesela sva, saj v blog vlagava ogromno najinega časa in nič ni lepšega, da to tudi kdaj kdo opazi!

Vsi najini bralci HVALA! Zdaj pa je potebno le še držati pesti, da bodo najini šefi v službah razumeli, kakšna priložnost je to – ne le za naju, temveč tudi za celo Slovenijo – in da nama odobrijo potrebni dopust. Sicer pa bo potovanje v Avstralijo daleč od ležernega dopusta – kar precej izzivov in nalog bo treba izpolniti za tole “brezplačno” nagrado. Ampak midva sva pripravljena in čakava z zavihanimi rokavi, da se uspešno in ponosno lotiva zastopanja naših slovenskih barv! Slovenija, upam, da boš lahko ponosna na naju!