potovanja z letalom, z letalom na potovanje

Ne, to ni eden tistih prebliskov in strahov, ko si ogledaš dokumentarno oddajo o letalskih nesrečah in si rečeš, da ne boš več sedel na letalo. Tudi strah pred letenjem zaradi neprijetnega leta se ne skriva v ozadju… Za to je »kriv« kar naš avto.

Tisti, ki ste se na dolgo pot že odpravili z avtom, verjetno veste ali vsaj slutite kaj želim s tem povedati.

S Simonom sva že prej sanjala in včasih na glas v šali prijateljem govorila, da bova enkrat odšla z avtom okoli sveta … No ali pa vsaj do Avstralije. Če je bilo to nekoč izrečeno v šali, se je ta sanjavost z zadnjim overland potovanjem čez Turčijo do Gruzije in Armenije, še bolj okrepila.

Nikoli si nisva niti upala pomisliti, da bova res kdaj odšla na daljšo pot z avtom in sedaj ko sva šla, sva prepričana, da bova z avtom nekoč, četudi na stara leta, obkrožila svet. – no vsaj upava na to. 🙂

A kar je najbolj kruto pri vsem tem je dejstvo, da bi sedaj povsod najraje šla kar z avtom. Če sem nekoč vsak dan iskala poceni letalske karte, danes računam kopenske kilometre do raznih destinacije…

overland, potovanja z avtom

Overland potovanja so nas povsem zasvojila

Vse polno držav je tako iz običajnega popotniškega seznama prešlo na seznam »tja bomo potovali z avtom iz Slovenije« (kot npr. Mongolija, Islandija, Iran, Maroko, Tunizija…) pa čeprav veva, da so tovrstna potovanja dražja in časovno bolj zamudna kot pa potovanja z letalom…. A saj veste kaj pravijo – važna je pot in ne cilj in verjamem, da se s tem strinjajo vsi, ki so se že kdaj znašli na overland potovanju.