Božični sejem v Celovci, Celovec, božični sejem, Celovec izlet, izlet v Celovec, kam na izlt, ideja za izlet, enodnevni izlet

Božični sejem prikaže pravo decembrsko vzdušje. Moj najljubši božični sejem pa je v Celovcu!

December je čas, ko se radi odpravimo na stojnice, si privoščimo kakšno kuhano vino, mogoče jajčni liker ali pa čaj z rumom. Stojnice so bogato založene z najrazličnejšimi stvarmi, ki nam še kako dražijo naša tri čutila. Nedvomno pa se naše učke rade popasejo na vseh živobarvnih predmetih, ki nam kljub kiču ta čas povsem ustrezajo. Lučka pri lučki, tople kape, šali, rokavice, igrače, suhe salame, lectarjevi izdelki in cel kup slaščic, zaradi katerih si z novim letom ponavadi postavimo vse polno novih zaobljub.

Sejme lahko najdemo po vseh večjih slovenskih mestih, nekaj lepih in vrednih obiska pa se najdejo tudi tik za slovensko mejo. Eden lepših v naši bližini naj bi bil božični sejem Celovec. Božični sejem Celovec velja celo za najlepšega na Koroškem.

Tudi sama sem božični sejem Celovec obiskala in moram se strinjati, da je energijo, ki jo ustvarjajo ljudje in cvrčanje v velikih ponvah, kjer že od daleč diši po praženem krompirju in klobasah težko preseči. Božični sejem Celovec ima simpatično urejene stojnice, ki se nahajajo na ravno prav velikem področju, da ga prehodimo brez pretiranega truda.

Božični sejem Celovec priporočam vsakomur, ki ima rad pravo praznično vzdušje!

Božični sejem Celovec se konča 24. Decembra. Če pa ste že tam, priporočava, da obiščete še nekaj ostalih božičnih sejmov na avstrijskem Koroškem – preberite si, kateri so štirje najlepši božični sejmi na avstrijskem Koroškem.