hoteli v Parizu, Pariz hoteli, hotel v parizu, izlet v Pariz

Kaj dela Pariz tako romantičen? Njegova podoba, šarm, čudovito urejeni parki, sprehod ob reki Seni in boemske četrti. Vse to dela Pariz romantičen, a za tisto pravo piko na i, je za popoln romantičen izlet v Pariz potreben tudi pravi hotel. In hotel Phileas je ponujal prav to – romantiko z veliko začetnico.

hoteli v Parizu, Pariz hoteli, hotel v parizu, izlet v Pariz

Makroni za dobrodošlico (Hotel Phileas, Pariz)

Lokacija hotela Phileas

Hotel Phileas morda nima tiste tipične turistične lokacije blizu Eiffel stolpa, a kaj zato. Včasih je biti malce izven poti še toliko bolje in tako je bilo tudi v tem primeru. Nastanjena sva bila sredi Pariza in domačega vzdušja, a brez nadležnih uličnih prodajalcev, ki ti non-stop želijo nekaj prodati. Okoli hotela je bilo cel kup restavracij – od tipičnih pariških bistrojev do kitajskih, japonskih, turških restavracij, kjer si se v primerjavi z bolj turističnimi lokacijami najedel za povsem normalno ceno.

Verjetno najboljše pri hotelu Phileas pa je dejstvo, da se nahaja le nekaj korakov stran od železniške postaje Saint Lazare, ki vodi do dvorca Versailles in kjer se začne razširjena metro mreža, s katero je popolnoma enostavno raziskovati celotno mesto.

Če se vendarle radi sprehajate, je znamenita galerija Lafayette od hotela oddaljena približni 7 minut hoje, tudi opera ni pretirano dlje. Do muzeja Louvre je 20 minut hoje in nekaj takšnega tudi do Moulin Rouga.

Sobe v hotelu Phileas

Priznam, zadnje čase sva lahko prava srečneža, saj sva zaradi bloga bila gosta v res čudovitih hotelih in človek tako postane kar malce bolj zahteven. Kljub temu pa sva bila oba nad hotelsko sobo popolnoma navdušena. Čudovit dizajn, modernost, praktičnost… In ja, tudi romantičnega vzdušja ni manjkalo.

hoteli v Parizu, Pariz hoteli, hotel v parizu, izlet v Pariz

Najina čudovita soba (Hotel Phileas, Pariz)

Če sva že pri sobi skoraj obnemela, sva se pri kopalnici le še nasmejala. Takšnega tuša res nisva pričakovala. Pustimo ob strani veliko kopalnico, prostorno tuš kabino in možnost tropskega dežja. Najbolj sva bila navdušena nad možnostjo osvetlitve v tuš kabini – od rdeče, vijolične, zelene, rumene…  Za vsako razpoloženje svoja barva.

hoteli v Parizu, Pariz hoteli, hotel v parizu, izlet v Pariz

Prav poseben tuš, kjer lahko spreminjaš barvo osvetlitve – čist’ hudo (Hotel Phileas, Pariz)

Edina pomanjkljivost bi bila razgled –tega pač ni, a za kaj takšnega ima Pariz prav posebno ceno.

Hrana v hotelu Phileas

Hoteli, ki v Parizu ponujajo tudi svojo restavracijo so dragi. Velika večina hotelov pa ima na voljo zajtrk za doplačilo. Nič ni lepšega, kot začeti dan z zajtrkom in jutranjo kavico, zato sva bila resnično vesela, ko je hotel Phileas poskrbel tudi za to.

hoteli v Parizu, Pariz hoteli, hotel v parizu, izlet v Pariz

Simpatična, a malce majhna zajtrkovalnica (Hotel Phileas, Pariz)

Jaz sem že doma sanjala o svežih in hrustljavih francoskih štrucah ter maslenih rogljičkih in prav to sem tudi dobila. Pravzaprav je kljub majhni jedilnici, ki zna biti včasih kar konkretno premajhna za vse goste, zajtrk ponujal veliko izbiro… Domače salame, siri, sadje, umešana jajca, čežana, domači jogurt, muffini, čokoladni zavitki, palačinke…

hoteli v Parizu, Pariz hoteli, hotel v parizu, izlet v Pariz

Dober dan se začne z dobrim zajtrkom (Hotel Phileas, Pariz)

Pravo francosko razvajanje, ki je z dobro kavo postalo res prava dodana vrednost – jah tako pač je, če si začetka dneva brez dobre kave enostavno ni mogoče predstavljati.

Dodatna ponudba v hotelu Phileas

Hotel Phileas je butični hotel in dejansko ponuja zgolj nočitev z zajtrkom. Je pa vredno omeniti meni odličnega bonusa – brezplačno zalogo brezalkoholnih pijač v sobi, dnevno dopolnjeno kavo in čaj in brezplačni wi-fi, kar bi moralo biti v 21. stoletju res že povsem samoumevno.

hoteli v Parizu, Pariz hoteli, hotel v parizu, izlet v Pariz

Popoldanska kavica in makroni – njami (Hotel Phileas, Pariz)

Hotel pa ponuja še nekaj odličnega – nekaj zaradi česar se je vsak dan bilo vredno vrniti na popoldansko kavico in si nabrati moči pred večernim raziskovanjem Pariza. Oboževala sem njihov kavno-čajni kotiček, kjer so poleg brezplačne kave, čaja in vode ponujali tudi brezplačne in slastne makrone. Pariz brez makronov res ni popoln in ja, priznam… verjetno sem jih pojedla več, kot bi jih smela. A kaj ko so bili takoooo dobri.

Osebje v hotelu Phileas

Pred obiskom hotela Phileas sem se spraševala, kako bo osebje znalo angleško. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da imajo Francozi velike težave z njo – sploh z izgovarjanjem. Na moje presenečenje, so prav vsi na recepciji govorili dobro angleško.

Poleg tega pa so bili na recepciji tudi zelo ustrežljivi in v veliko pomoč z nasveti kaj videti, kam ne iti, kdaj kaj obiskati…. Niso vsi vedno tako informativni in to je en res velik plus.

Cene v hotelu Phileas

Hotelske namestitve v Parizu so drage kot žafran. Bližje kot smo znamenitostim, dražje vse skupaj postaja. Že za navadne luknje na obrobju mesta boste odšteli več kot bi želeli in si le-te sploh zaslužijo.

Tudi hotel Phileas ni poceni, pravzaprav nasprotno. Hotel Phileas lahko že uvrščamo med višji razred hotelov, a tako pač je v Parizu. Poleg tega pa so cene hotelov v Parizu odvisne tudi od sezone. Predlagava vam, da Pariz obiščete izven sezone in tako dobite za odličen hotel vsaj neko povprečno ceno. Ko govorimo o povprečju, imejte v mislih, da se cene za dvoposteljno sobo hitro gibljejo okoli 150€ na noč.

hoteli v Parizu, Pariz hoteli, hotel v parizu, izlet v Pariz

Hotel je popoln za zganjanje romantike (Hotel Phileas, Pariz)

V hotelu Phileas sva bivala tri noči in bil je res prava izbira za romantični izlet v Pariz.  Morda za koga lokacija ne bi bila po godu, a nama je bila všeč, saj imava vedno raje malce manj turistično obiskane kotičke.  Še danes sanjam o francoskem zajtrku in popoldanskih makronih ob kavici, s čimer sva se razvajala prav vsak dan. Čudovito urejena soba in tista nagajiva kopalnica pa je brez dvoma v pomoč, za zganjanje prave romantike, zaradi katere veliko ljudi sploh obišče Pariz.

Hotel Phileas – video

Bivanje v hotelu Phileas nama je bilo omogočeno na povabilo hotela. Celoten blog zapis pa je izključno najino lastno mnenje, na katerega ni vplival nihče.