Guadeloupe, hoteli, Karibi

Nastanitve na karibskem otoku Guadeloupe so zelo različne – tako glede izgleda, urejenosti, ponudbe kot cene. Zadnje štiri noči smo preživeli v hotelu Canella Beach Hotel in ker sva dobila kar nekaj vprašanj o samem hotelu ter  namestitvah na sploh, sledi spodaj ocena našega bivanja.

Lokacija Canella Beach Hotela

Canella Beach Hotel se nahaja na obrobju popularnega turističnega kraja Le Gosier. V nekaj minutah ste peš že lahko v trgovinici s spominki, kavarni, restavraciji. V kraju je veliko hotelov, a prav Canella Beach Hotel je zadnji v vrsti, tako da je lokacija mirna in tiha.

Sobe v Canella Beach Hotelu

Sobe so v hotelu zasnovane kot nekakšen studio s kuhinjo, ki je solidno opremljena. V njej sicer ne boste mogli skuhati gala večerje, a za hitro pripravo obrokov bo povsem zadostovalo. Kuhinja ima tudi mikrovalovno pečico in manjši hladilnik. Kuhinja je odmaknjena in umeščena kar na balkon, kar se nam je zdelo super, saj si tako med pripravljanjem hrane še vedno lahko zunaj, poleg tega pa se razne vonjave ne zadržujejo v spalnici.

Sobe so velike in ponujajo pomožno ležišče z raztegljivim kavčem. Urejene so v Karibskem slogu. Kopalnica ponuja velik tuš, zraven pa ima soba še ločen prostor za stranišče.

Sobe imajo dobro in brezplačno brezžično povezavo z internetom ter klimatsko napravo. Nekatere sobe imajo pogled na morje, nekatere na bazen. Mi smo imeli pogled na sosednje stanovanjsko-počitniške zgradbe, a se nam ni zdelo moteče, saj je bil vedno mir.

Dodatna ponudba Canella Beach Hotela

Poleg tega, da so sobe imele svojo kuhinjo, kar nam je zagotovo zmanjšalo strošek prehranjevanja na otoku Guadeloupe pa nam je bila zelo všeč tudi vsa dodatna ponudba Canella Beach Hotela. Najboljše pri vsem je bila zagotovo lastna privatna peščena plaža z brezplačno uporabo ležalnikov in senčnikov, kjer smo vsak večer občudovali sončni zahod.

Na plaži in v sklopu hotela je deloval tudi ponudnik vodnih športov, tako da je bila izposoja (z doplačilom) kajakov, supov, vodnih skuterjev le nekaj korakov stran. V ponudbi je bil tudi panoramski polet s hidroplanom – mislim da je bila cena kratkega preleta otoka 50 EUR.

Na plaži se nahaja hotelska restavracija, ki jo lahko koristite za pijačo, kosilo ali večerjo. Smo pa mi tam vsako jutro zajtrkovali, saj smo v ceni sobe imeli tudi že samopostrežen zajtrk, s precej dobro ponudbo – na voljo so bili siri, jogurti, sokovi, topli napitki, jajca, salame, sadje, kosmiči, rogljički, namazi.

Za raziskovanje otoka Guadeloupe je najbolj priporočljiv prav avto, zato pri rezervaciji prenočišča pazite na to, da ima vključeno tudi brezplačno parkirišče. Canella Beach Hotel ima na voljo veliko privatno in varovano parkirišče.

Kljub privatni plaži pa Canella Beach Hotel ponuja tudi bazen s sladko vodo. Mi smo vanj skočili le enkrat in še to zaradi Renove radovednosti, a tisti, ki morebiti ne marate morja, je bazen velik in zato tudi uporaben za plavanje kot zgolj namakanje. Del bazena je namenjen tudi otrokom.

V sklopu hotela je manjša trgovinica in predel s spominki. Zunaj, tik ob plaži pa najdete tudi prosto stoječe telovadne naprave.

Osebje v Canella Beach Hotelu

Otok Guadeloupe je francoski otok, zato boste tukaj našli malo ljudi, ki govori angleško. Na hotelski recepciji je osebje govorilo dobro angleščino in so bili na voljo tudi za kakšna dodatna vprašanja. Mi smo v kuhinji pogrešali večji nož za rezanje sadja (ananasa, melone) in ko smo na recepciji vprašali, če bi ga lahko dobili, so nam ga v nekaj minutah, brez dodatnih vprašanj, dostavili v sobo.

Cene v Canella Beach Hotelu

Ne bom lagala, kakršnikoli hoteli na otoku Guadeloupe niso poceni, je pa dejansko v primerjavi z drugimi hoteli s podobno ponudbo, Canella Beach Hotel bil eden izmed najbolj ugodnih – tudi glede na podano oceno gostov.

Če si za vaše potovanje na otok Guadeloupe lahko privoščite malce več (kako poceni na otok Guadeloupe pa tukaj), mislim da nad Canella Beach Hotelom ne boste razočarani. Tukaj sicer ne boste dobili luksuznega hotela, a za kaj takega boste za Karibe morali odšteti še vsaj 150-200 Eurov na noč več. Je pa hotel odličen za vse tiste, ki cenite čistočo ter dodatno ponudbo, ne glede nato ali boste otok Guadeloupe obiskali v dvoje ali kot družina z otroki.

Prispevek je nastal v sodelovanju s portalom Go4.global, ki je jeseni 2018 začel delovati tudi v slovenskem jeziku in v primerjavi z ostalimi ponudniki nočitev ponuja predvsem nižje cene. Kljub sodelovanju pa je zgornja ocena hotela povsem naše lastno mnenje, na katerega ni vplival nihče.