Čudolandija, Koper, božični sejmi

Lučka pri lučki, razsvetljene figure, drsaliča, palme in vonj soli v zraku, letošnji božični sejem v Kopru oziroma tamkajšnjo Čudolandijo brez dvoma uvrščajo med enega najlepših presenečenj letošnjega prazničnega decembra v Sloveniji.

Tradicionalni božični sejmi so vedno uspeh za recept, ampak letos se je v Koper vredno podati zaradi prav posebnega prazničnega vzdušja. Čudolandija je namreč res čudo-landija in to ne glede nato, ali se boste tam znašli z otroki ali brez.

Čudolandija je povsem prevzela najinega Rena, ki je ves navdušen hodil od ene do druge figure, razsvetljene z lučkami, ki so poskrbele še za malce večjo čarobnost. Za njegovo radovednostjo in vzhičenostjo pa nisva zaostajala niti midva s Simonom. Medvedek, labod, sneženi možje, lisica ter cel kup ostalih dekoracij, ki poskrbijo za res pravo presenečenje.

Kdo ne bi želel drsati s pogledom na morje ali pa morda pod starim zvonikom, do katerega se sprehodimo po ozki ulici, ki jo krasi nebo, polno lučk.

Čudolandija sicer ne ponuja veliko stojnic, a še vedno dovolj, da poskrbijo za kakšen prazničen prigrizek in pijačo. Poleg tega pa v Kopru restavracij tako ali tako ne manjka, če bi si želeli pojesti kaj bolj konkretnega.

Čudolandija v Kopru je res vredna obiska, poleg tega pa se izleta na morje tako ali tako nihče ne brani – no, vsaj mi se ga ne.