Dino park Bled, Bled, dinozavri, ideja za izlet

Od kar imava Rena so naši izleti prilagojeni tudi njemu, velikokrat pa se za kakšnega odločimo izključno samo zaradi njega in tako je bilo tudi z izletom v Dino park Bled.

Dinozavri so pri nas doma zelo popularni in zato je bil že skrajni čas, da se tudi mi sprehodimo skozi park, kjer je na ogled preko 30 različnih. Že takoj na parkirišču so nas pričakali kriki teh nekoč mogočnih živali in na začetku se je Ren kar malce bal vstopiti. Kljub začetni zadržanosti in s pomočjo številnih igral, ki jih najdemo v Dino Parku Bled, smo uspešno prebili led.

Skozi park je lepo speljana steza, ki nas popelje med vsemi razstavljenimi dinozavri, kjer poleg njih lahko vidimo tudi antični tempelj, kipe z Velikonočnega otoka, Svingo in kamniti tempelj Stonehenge.

Ren je bil čedalje bolj navdušen nad dinozavri, a ker se jih je nekaj tudi glasno oglašalo in premikalo, se je njegova radovednost mešala z nekaj strahu. A na koncu se je vse skupaj zmešalo v eno samo navdušenje in to ne le nad dinozavri.

V samem Dino parku Bled imajo namreč veliko področje namenjeno tudi igralom, kjer najdemo tudi dva trampolinoma ter velik peskovnik. Večji otroci pa bodo na svoj račun prišli še s tamkajšnjim mini zip-lineom. Vse je že všteto v vstopnico za park – tudi letošnja novost – 6D film. Edina stvar, ki se dodatno doplača, je dinozaver, ki se ga da jahati. Žeton zanj stane 1 Euro.

Dino Park Bled nam je bil všeč tudi zato, ker je lahko namenjen več urnemu postanku, saj bodo otroke zaposlila prav igrala, ki so za nameček še v senci –  sploh primerno za vroče poletne mesece. Znotraj parka pa je tudi manjši lokal, ki poskrbi za kakšen prigrizek in žejo.

Nasvet: Če se boste na izlet odpravili v Dino Park Bled, priporočam, da si predhodno uredite vstopnico na postalu Megabon Slovenija, kjer so kar 38% ceneje, kot pa če bi jih kupili direktno na vhodu v park.