potovanja, novo leto, potovanja z otroki, družinska potovanja

Če smo se zadnje dni leta 2016 ozirali nazaj in delali povzetek vsega, kar nas je doletelo, se prve dni v letu marsikdo sprašuje in dela načrte za novo leto. Novoletne zaobljube ali ne, vsak ima določene želje, ki bi jih želel uresničiti, dogodivščine, ki bi jih rad doživel….

Dokler se v najina življenja ni pridružil Ren, si nisva upala pretirano načrtovati, kaj bomo skupaj počeli v letu 2017. Najprej sva se želela prepričati, da bo najin malček zdrav in šele potem bo čas za veselo načrtovanje naših dogodivščin v troje.

Zaenkrat je Ren zadovoljen dojenček – če je sit in previt, z njim skoraj da nimava dela, saj rad tudi spi. Nismo sicer še usklajeni glede ur hranjenja in spanja, a tudi to bo prišlo. In takrat bo zagotovo čas tudi za naše prve izlete po Sloveniji in čez mejo.

Na tak način se bomo v prvih nekaj mesecih zagotovo dodobra spoznali, nato pa imava v načrtu, da pri njegovih štirih mesecih odidemo na en krajši, deset dnevni roadtrip. Trenutno sta na seznamu ali Korzika ali Sardinija. Oba s Simonom že precej dolgo načrtujeva ta roadtrip in morda nam letos za prvi maj res uspe tja.

Tudi za poleti imamo kar nekaj načrtov – vse je sicer v večji meri odvisno od Simonovega dopusta in razvoja ter napredovanja najinega Rena.  Z glavo čez zid pač ne bomo silili. Jaz sem na srečo zaradi porodniške zelo svobodna. Če bo vse po sreči, se bomo odpravili v Provanso, gledati in vonjati cvetoče sivke, nato pa bomo z avtom “skočili” še v Turčijo… Če bi nama uspelo dobiti več dopusta v enem kosu pa se spogledujeva tudi z Gruzijo in Armenijo, morda celo Iranom – tudi to kar z avtom iz Slovenije. Če prvotni načrt ne bo uspel, pa je tukaj rezervni in sicer Španija, Portugalska in morda Maroko. Idej kam na potovanje, nam zagotovo ne bo manjkalo in drživa pesti, za čimveč prostih dni in  naše zdravje.

V drugi polovici leta pa bi radi pobegnili še nekam z letalom. Morda bo Ren svoj prvi rojstni dan praznoval kar na drugem koncu sveta.

Prepričana sva, da bo leto 2017 zelo pestro in da bo poleg želja in načrtov vmes še cel kup drugih nepričakovanih dogodivščin in potepanj. Midva sva pripravljena in komaj čakava, da se avanture v troje začnejo.