Festival čokolade, Radovljica, kam na izlet

Festival čokolade Radovljica letos poteka že osmič in vsako leto nas preseneti z novostmi in različnimi dogajanji in letos je navdušil tudi naju – in to ne samo zaradi čokoladnih pregreh.

Festival čokolade Radovljica in pet razlogov za obisk

Slovenske čokoladnice

Na šestih prizoriščih, ki se vse nahajajo v središču mesta boste našli preko 30 različnih slovenskih proizvajalcev čokolade. Festival čokolade Radovljica je tako priložnost, da spoznate bolj in manj znane domače proizvajalce, okusite njihove dobrote, med katerimi nikar ne zamudite niti treh zmagovalni pralin, ki jih vsako leto izbere strokovna žirija.

Nova vrsta čokolade

Festival čokolade Radovljica letos ponuja tudi povsem novo vrsto čokolade. Če mislite, da ste pri okušanju mlečne, temne ali bele čokolade okusili vse, se motite. Odkrita je bila namreč nova vrsta kakavovca, iz katerega se pridobiva čokolado v roza-vijolični barvi in se imenuje ruby.

Čokoladni bingo

Novost letošnjega čokoladnega festivala Radovljica je tudi čokoladni bingo, ki bo prinesel nasmehe na obraz vsem, ki imate radi tovrstne igre na srečo. Če že ne bodo izžrebane vaše številke, vseeno ne boste odšli domov praznih rok, saj na vas čaka tablica ruby čokolade.

Otroške aktivnosti

Poznate kakšnega otroka, ki ne mara čokolade? Kljub temu pa bo zaradi številnih doživetij in dogajanja otrokom zagotovo uspelo pozabiti tudi na čokolado. Prizorišča, predvsem mestni park, bodo pravi naslov za tekanje naokoli, igre na prostem z animatorji, uličnimi umetniki, poslikavo obrazov, igranje v peskovniku, streljanje z lokom. Tukaj je potem še hiša eksperimentov, otroške delavnice, kjer bodo otroci lahko izdelali povsem svojo čokoladno tablico. Najmlajši obiskovalci pa se bodo lahko udeležili tudi medene družinske dogodivščine s čebelico in čebelarskim muzejem. Tako otroci kot odrasli pa se lahko s pomočjo kranjskih jamarjev doživijo še adrenalinski spust po vrvi.

Dodatna ponudba

Poleg dodatne ponudbe za otroke bodo na festivalu čokolade Radovljica prišli tudi odrasli. Poleg sladkanja bo na voljo še nekaj ostale kulinarične ponudbe, ki bo poskrbela za ravnovesje. Uživali boste lahko v kar 11-ih koncertih na prostem, med katerimi bodo tudi Nipke, Zmelkoow, ansambel Saša Avsenika. Ljubitelji kuhanja pa bodo lahko svojo strast potešili ob gledanju kuharskih šovov. 

Festival čokolade Radovljica – nasveti za obisk

Kuponi za okušanje

Na blagajnah, ki se nahajajo na prizoriščih boste lahko kupili degustacijske kupone, s katerimi boste lahko okušali čokoladne dobrote na stojnicah. Paket štirih kuponov stane 2 EUR. Za nekatera okušanja boste morali dati en kupon, za druge več – odvisno od tega, kaj boste želeli okušati. Sam obisk festivala je brezplačen.

Kako na festival čokolade Radovljica?

Na festival čokolade Radovljica seveda lahko pridete s svojim vozilom, a ker le-ta običajno privabi okoli 50.000 obiskovalcev, boste tako imeli kar precej preglavic za parkiranje. Predlagam, da ga obiščete kar z avtobusom ali celo vlakom – tako avtobusna kot železniška postaja se nahajata v središču mesta in tako le streljaj stran od festivala.

Kaj pa vreme?

Ne glede nato kakšno vreme bo v času vašega obiska festivala čokolade Radovljica, so vse stojnice pod streho v šotorih oziroma graščini – tudi koncertni oder z mizami je pod streho, tako da boste kljub deževnemu vikendu deležni vsaj nekaj sladkih radosti.

Festival čokolade Radovljica bo narisal nasmehe mladim in starim, vsem ljubiteljem čokolade in tistim, ki imajo radi dobro vzdušje ter iščejo idejo kam na malce drugačen izlet. Da pokurite vso zaužito čokolado, pa priporočam, da izlet združite še z obiskom vasice Begunje na Gorenjskem, ki ponuja cel kup znamenitosti – več tukaj.

Festival čokolade Radovljica sva obiskala na povabilo Turizma Radovljica, saj želijo ponesti festival Čokolade Radovljica med čim več ljudi. Kljub sodelovanju pa lahko brez zadržkov priporočava obisk festivala vsem, ki imajo radi čokolado in uživajo v raznovrstnem dogajanju.