New York ali Grčija

Zadnje čase se nam vedno bolj dogaja, da po svetu hodimo povsem brez kakršnega koli vnaprejšnjega planiranja. Četudi se v glavi poraja nek plan, se namreč vmes vse večkrat vrinejo povsem nepričakovane spremembe.

Če sva se s Simonom že lani odločila, da bomo letos poleti za tri tedne odšli v Grčijo, sva spomladi dobila zanimivo povabilo – z letalsko družbo Air France v Severno Ameriko. Čeprav se zdi odgovor za mnoge sila preprost, pa se je v najinih glavah začela prava nevihta… Da ali ne? Pustiti Grčijo in se raje odpraviti na drug kontinent ali pa za poletje vendarle izbrati tipično poletno destinacijo.

Kot pravi slovenski pregovor »Priložnost zamujena ne vrne se nobena«, sva se na koncu s Simonom oba strinjala, da je že skrajni čas za eno konkretnejše potovanje izven Evrope in tako bo kmalu naše potovanje v Grčijo z avtom zamenjal kar polet v “veliko jabolko”. Ja, za teden dni namreč odhajamo v mesto, ki nikoli ne spi – v New York.

Ko se naš odhod bliskovito približuje me bolj kot to, kaj bomo tam počeli, nekoliko skrbi Renov prvi polet. Niti predstavljati si ne morem, kako radovednega otroka, ki je težko kaj na miru in se niti noče predolgo crkljati, za več ur obdržati v naročju. Ampak bomo že kako – s seboj bomo spakirali nekaj igrač, nekaj knjigic, malo bomo opazovali dogajanje na letalu, malo jedli, se kdaj sprehodili gor in dol po letalu in predvsem upam, da bomo zaradi nočnega leta, tudi kaj spali.

New York se morda ne sliši ravno družinam prijazno mesto za raziskovanje, a morda naju je prav to pritegnilo k izbiri končne destinacije. Prepričana sva namreč, da je tudi mesto New York lahko odlično za potovanje z otrokom.

Dragi starši – vesela bova vaših nasvetov glede letenja z otrokom, kot tudi tega, kaj si v New Yorku z otrokom sploh ogledati. Zaenkrat se spogledujemo z akvarijem, naravoslovnim muzejem, živalskim vrtom in raznimi parki. Verjetno pa, da bomo zaradi časovne razlike tako ali tako rabili nekaj časa, da sploh pridemo k sebi.

Kaj vse se nam bo dogajalo v NYC, pa klik na naš Facebook, Instagram in Twitter, kjer se bomo javljali tudi v živo.