Q&A hotel, hoteli v New Yorku, New York potovanje

Mesto New York ima cel kup raznih hotelov in prenočitvenih možnosti – med njimi rezidenčno-apartmajski hoteli niso ravno pogosti, a smo v enem izmed njih na našem zadnjem potovanju v New York bivali prav sami.

Lokacija hotela Q & A

Na letališču JFK v New Yorku smo pristali pozno zvečer, zato sva s Simonom želela hotel, ki ima 24 urno recepcijo ter dobro povezavo s podzemno železnico, saj je to najhitrejši in tudi najcenejši prevoz do Manhattna. Več o prevozu s podzemno železnico v New Yorku si lahko preberete tukaj.

V New York sva potovala skupaj z Renom, imela prtljago ter še otroški voziček, zato sva za pot iz letališča gledala tudi na to, da je presedanja čim manj in tako našla apartmajsko-rezidenčni hotel Q & A, do koder je vozila direktna povezava z metrojem iz postaje Jamaica, ki je z letališčem povezana s Sky Train-om.

Hotel Q & A se nahaja na jugu Manhattna, nedaleč stran od Wall Streeta. Le ena ulica ga loči do metro postaje, poleg tega pa je od tam peš dosegljivo kar nekaj znamenitosti v New Yorku – trajekt na Staten Island, Battery Park, spomenika, kjer sta nekoč stala dvojčka, Brooklynski most ter popularne četrti kot sta Tribeca, Chelsea…

V okolici je tudi nekaj trgovin, vključno z živili ter kavarn, restavracij. Še nekaj let nazaj je bila finančna četrt v popoldanskih urah in ob koncih tedna povsem brez življenja, a nekako tri leta nazaj so se med prvimi prav lastniki hotela Q & A odločili, da poslovno zgradbo spremenijo v rezidenčno lokacijo in vanjo namestijo stanovanja. Tako je del stanovanj postal hotel Q & A. Prav s tem pa se je začel tudi trend preseljevanja, saj so bila v začetku zaradi slabe dodatne ponudbe stanovanja tukaj precej cenejša kot drugje na Manhattnu. Ker je tudi finančna četrt postajala vedno bolj naseljena, se je s tem začela razvijati še dobra ponudba – tako so sedaj tamkajšnje ulice živahne tudi ob večerih in ob koncu tedna.

Sobe v hotelu Q & A

Stanovanja in s tem hotel so nastajala istočasno, zato so hotelske sobe povsem enako zasnovane kot tamkajšnja stanovanja. Medtem ko bivamo v hotelu Q & A dejansko lahko vidimo in spoznamo delček življenja domačinov. Naša hotelska soba je bila namreč identična enosobnemu stanovanju v tej zgradbi.

Poleg tega pa so sobe v hotelu Q & A izredno velike, sploh v primerjavi z ostalimi sobami na Manhattnu in v primerjavi z ostalimi hoteli v istem cenovnem rangu, so tudi cene precej konkurenčne. Vse sobe so opremljene z veliko kuhinjo, ki je v celoti opremljena, vključno s pečico, mikrovalovno pečico, velikim hladilnikom z zamrzovalnikom, pomivalnim strojem. Dvosobni apartmaji imajo tudi svoj pralni stroj. Vse hotelske sobe / apartmaji pa imajo tudi veliko kopalnico.

Dodatna ponudba v hotelu Q & A

Poleg nekaj dnevnih gostov, v hotelu Q & A bivajo tudi ljudje, ki se v New Yorku mudijo dlje časa – bodisi študentje bodisi poslovneži. Ne glede na dolžino časa bivanja pa imajo vsi gostje hotela na voljo brezplačno uporabo fitnes centra ene popularnejših verig v ZDA, ki se nahaja v kleti zgradbe.

Poleg tega je na voljo tudi skupna pralnica s pralnimi in sušilnimi stroji. V sklopu zgradbe pa najdemo še kavarno, trgovino z živili in kmalu tudi restavracijo – vključno z luksuzno restavracijo na vrhu zgradbe, ki bo ponujala čudovite razglede na južni del Manhattna in Brooklyn.

Osebje v hotelu Q & A

Ne glede nato, kje v New Yorku smo se mudili, smo vedno naleteli na prijazne ljudi in tudi osebje v hotelu je bilo takšno.

Ne le, da je bilo osebje izredno ustrežljivo, zdelo se je, da to kar delajo, delajo res radi, saj ni bilo nekih lažnih nasmehov in zaigrane prijaznosti – razen če so tako dobri igralci. Prav tako pa smo od njih izvedeli veliko praktičnih napotkov, kako lahko raziščemo New York ceneje.

Cene v hotelu Q & A

Cene v hotelu Q & A niso nizke in če ne bi s hotelom sodelovali, si jih niti ne bi mogli privoščiti. A poznavalci mesta New York so nama rekli, da so cene hotela v primerjavi s hoteli istega ranga pravzaprav zelo konkurenčne, s to razliko, da ostali hoteli ponujajo veliko manj kot Q & A hotel, ki ima res ogromne sobe, super lokacijo in svojo popolnoma opremljeno kuhinjo, zaradi katere si vse obroke lahko pripravimo sami in si tako precej znižamo stroške prehrane v času raziskovanja New Yorka. Hotel ima tudi svojo 24 urno recepcijo, ki jo npr. prenočišča s kuhinjo (ta so predvsem v sklopu Airbnb-ja) nimajo, tako da čas prihoda pri hotelu sploh ni pomemben, ne glede nato ali pridete tja sredi noči ali sredi dneva. 

V hotelu Q & A smo bivali štiri noči in brez obotavljanja lahko trdim, da smo bili prav vsi trije nad njim navdušeni. Izredno velike sobe, dobro opremljena in moderna kuhinja ter za nameček še nekaj vpogleda v delček življenja tistih, ki živijo v tej betonski džungli, kakor radi poimenujemo Manhattan. In ja – v takšnem luksuzu tudi življenje v New Yorku izgleda izredno mikavno.

Ko smo iskali primerno prenočišče v New Yorku nam je v oči padel prav ta Q & A hotel, zato smo bili zelo veseli, ko smo z njimi lahko v času našega bivanja na Manhattnu tudi sodelovali. Kljub skupnemu sodelovanju pa je zgornja ocena še vedno povsem naše lastno mnenje, na katerega ni vplival nihče.