Hotel Šport, Hotel Šport Otočec, Terme Krka

S Simonom se velikokrat voziva mimo gradu Otočec, a sva se tam vstavila zgolj enkrat in še to le za nekaj minut, da sva se sprehodila okoli gradu.

Včasih se stvari res lepo poklopijo in po precej napornem tednu, smo si na povabilo Term Krka vsi trije privoščili aktiven oddih v tamkajšnjem hotelu Šport.

Hotel Šport, Hotel Šport Otočec, Terme Krka

Recepcija hotela Šport

Hotel Šport ponuja dva precej zanimiva paketa – Predani strastem in Romantičen oddih v dvoje. Čeprav je bil z nama Ren, sva si midva po dolgem času privoščila čas tudi za naju in si tako rezervirala njihov romantični paket ter s seboj vzela še Renovo babico.

Dolenjska, kam na izlet, ideja za izlet

Hotel Šport se nahaja zelo blizu gradu Otočec, ki je idealen tako za družinske sprehode, kot tudi romantiko v dvoje

Navdušena nad tematskimi sobami

Hotel Šport ne nosi zaman imena šport. V prenovljenih sobah je namreč glavna tema seveda šport. V sobah so različni pripomočki za rekreacijo – TRX trakovi za vadbe z lastno telesno težo, boksarska vreča, letvenik, drog za obešanje ali žoge za ravnotežje.

Hotel Šport, Hotel Šport Otočec, Terme Krka

Sama sem se čisto zaljubila v TRX trakove

Sama sem bila pred porodom redna uporabnica TRX trakov, zato sem bila nad njimi v sobi izredno navdušena in še danes razmišljam, kam bi jih lahko obesila doma in takole mimo grede naredila še kaj koristnega zase.

Hotel Šport, Hotel Šport Otočec, Terme Krka

Športno urejene sobe v hotelu Šport

Hotel Šport ima naziv kolesarsko-pohodniškega hotela in prav ti dve aktivnosti sta bili tudi pri nas zastopani v največji meri.

Čas za nas in za naju

Z nami je na oddih odšla tudi Simonova mami, ki sva jo malce zaposlila z varstvom Rena. Tako sva si midva lahko privoščila še nekaj več časa samo za naju. En dan sva namesto običajnega sprehoda »udarila« nordijsko hojo, naslednji dan pa sva prvič poprijela tudi za golf palice.

Hotel Šport, Hotel Šport Otočec, Terme Krka

Masaža – večkrat bi pasala

Čeprav sem v blog prispevku »Kaj sem se naučila v petih mesecih kot mama« glasno zagovarjala čas zase, pa priznam, da mi zadnje čase to bolj slabo uspeva. A tale naš aktiven oddih je vendarle prinesel tudi nekaj časa samo zame – privoščila sem si namreč razvajanje z masažo.

Golf? Hja … zakaj pa ne?

Čeprav sva bila precej dolgo mnenja, da je golf igra za starejšo populacijo in da je ta šport enostavno preveč miren za naju, pa naju je po uri z vaditeljem golfa, vse skupaj precej prevzelo. Morda zato, ker nama niti ni šlo tako grozno slabo – sploh se je v udarjanju žogic izkazal Simon, za katerega bi lahko celo rekla, da se od doma na skrivaj tihotapi na kakšno golf igrišče.

Hotel Šport Otočec, Terme Krka

Prvič na golf igrišču

Če sva bila pred tem velika skeptika o tem, da bi bil kadarkoli golf sploh šport za naju, pa se ponovnega udarjanja žogic sploh ne bi več branila.

Renova prva vožnja s kolesom

Poleg sprehodov okoli gradu Otočec pa smo se vsi trije odpravili naokoli tudi s sposojenimi kolesi (za izposoja v hotelu Šport ni potrebno plačati). Okoli gradu Otočec je namreč veliko poti, ki vodijo do raznih zanimivih krajev. Lepa narava in kraji pa nam bodo ostali v spominu pri kolesarjenju še iz enega posebnega razloga – Ren je bil prav na tem našem aktivnem oddihu tudi prvič na kolesu. Glede na to, kako zelo je užival med vožnjo, je res že skrajni čas, da pospešiva že dolgo načrtovan nakup njegovega kolesarskega sedeža. Kot kaže, bo kolesarjenje to leto ena bolj zastopanih aktivnosti pri nas.

Hotel Šport, Hotel Šport Otočec, Terme Krka

Renova prva vožnja s kolesom

Romantičen ali športno naravnan oddih

V sklopu hotela Šport imajo v ponudbi dva različna paketa, ki poleg namestitve s polpenzionom vsebujeta tudi razne aktivnosti – od brezplačne izposoje koles, neomejene uporabe fitnesa, bazena in savn, do nordijske hoje z inštruktorjem. Paket romantični oddih pa poleg vseh našteti stvari vsebuje še romantično večerjo v čudoviti restavraciji gradu Otočec, ki s svojim ambientom še dodatno poskrbi za pravo energijo ljubezni. In prav to romantično večerjo sva si privoščila tudi midva.

Hotel Šport, Hotel Šport Otočec, Terme Krka

Romantična večerja v restavraciji gradu otočec

Čeprav ima grad Otočec pretežno tuje obiskovalce, pa se vam za poseben romantičen oddih v soju sveč, ki ga spremlja še izvrstna kulinarika, brez dvoma splača zaviti. Midva sva se po dolgem času spet razvajala z vrhunsko kuhinjo in vini ter v vsem skupaj res izredno uživala. Priporočava pa, da si mizo predhodno rezervirate.

Hotel Šport, Hotel Šport Otočec, Terme Krka

Bela čokolada s pomarančno kremo in domač pomarančni sladoled

Če je že večer potekal v romantičnem vzdušju, pa sva si na koncu vse skupaj začinila še z obiskom savn v sklopu hotela Šport. Res je pasal en tak odklop, čisto za naju.

Hotel Šport, Hotel Šport Otočec, Terme Krka

Pred spanjem še savnanje

Naši oddihi so vedno prilagojeni Renu

Kljub temu, da je naš aktiven oddih vseboval tudi nekaj časa samo za naju, pa je bil le-ta v največji meri začrtan za najinega Rena. Ren obožuje vodo. Ni važno ali vidi reko, jezero, morje ali pa tuš v kopalnici … s Simonom nama da jasno vedeti, da bi on rad »čofa-čofa«.

Hotel Šport Otočec, Terme Krka

Ren je v vodi užival

To, da ima hotel Šport tudi notranji termalni bazen, je bil vsekakor ogromen plus, da smo se znašli tukaj. Že v sobi smo se lahko oblekli v halje in se brez dodatnega ter pri otroku tudi zamudnega slačenja in oblačenja znašli v vodi, ki ima prijetnih 31 stopinj za čofotanje.

Hotel Šport, Hotel Šport Otočec, Terme Krka

Takole na bazen

Poleg večjega bazena v hotelu Šport najdemo tudi manjši otroški bazen, z višino vode 20 centimetrov, kar je bilo idealno za Rena. Ko je šel prvič v bazen, ga je bilo z vsakim novim obiskom težje dobiti ven iz vode. Pravi užitek je opazovati, kako preproste stvari lahko privabljajo na plano takšno veselje in navdušenje.

Hotel Šport, Hotel Šport Otočec, Terme Krka

Počivamo in malicamo ob bazenu

Brez raziskovanja pač ne gre

V času našega tri dnevnega aktivnega oddiha v hotelu Šport na Otočcu, kjer smo se vsi razvajali s tamkajšnjim romantičnim paketom pa smo imeli srečo tudi z vremenom. Tako smo lahko naš čas poleg kopanja izkoristili še za nekaj raziskovanja, brez katerega mi tako ali tako težko shajamo.

Hotel Šport, Hotel Šport Otočec, Terme Krka

Vedno je lepo raziskovati Slovenijo

Če bo tudi vas pot zanesla mimo gradu Otočec ali pa v hotel Šport, si v posebnem prispevku tukaj preberite še 13 idej za aktiven oddih na Dolenjskem.

Največje prednosti za oddih v Hotel Šport Otočec

V času bivanja smo sodelovali s hotelom Šport – a če bi sama izbirala hotel za nas, bi izbrala enako. Hotel Šport je bil ravno pravi za nas, saj ponuja vse za brezskrbno, a aktivno družinsko uživanje:

  • Športno obarvane tematske sobe – nama, sploh pa meni, so trakovi TRX takoj narisali nasmeh na obraz, medtem ko se je Ren popolnoma zagledal v veliko žogo in jo kotalil po celi sobi.
  • Bazen in savne v sklopu hotela – v povprečju smo se kopali 2x na dan in res nam je bilo všeč, da smo se že v hotelu lahko oblekli za bazen in se do tja le sprehodili. Smo pa morda vseeno malce pogrešali kakšne igračke v bazenu za najmlajše. Na srečo sem jih nekaj vseeno spakirala s sabo, ampak se ne bi branila, da bi nas pričakale že tam.
  • Brezplačen najem koles – čeprav sva bila s Simonom včasih navdušena kolesarja pa letos najina kolesa še vedno čakajo na servis. Ker smo v hotelu v sklopu njihovih paketov dobili tudi brezplačen najem koles, vključno z otroškim sedežem in čeladami, smo to dobro izkoristili. Pa še naših koles nam ni bilo potrebno tovoriti s sabo.
  • Romantična večerja na gradu Otočec – Hotel Šport ima v ponudbi dva paketa (Predani strastem in Romantični oddih v dvoje). Ker sva s seboj vzela tudi Renovo babico, sva se odločila da varstvo tudi malce izkoristiva in si privoščiva še večer samo za naju.
  • Super lokacija – Med bivanjem v hotelu Šport smo bili blizu vsega in smo tako lahko delali izlete, čeprav smo si zanje vzeli le nekaj ur časa na dan. Vse je blizu in če bi imela s Simonom nekaj več kondicije, bi izletkali kar s kolesi.
  • Manj kot ura iz Ljubljane – Glede na to, da živimo blizu Ljubljane, je tudi lokacija Otočca in s tem hotela Šport zelo priročna. Ren sicer dobro prenaša vožnjo, a včasih vendarle paše kakšna bližnja destinacija vsem trem.

Hotel Šport smo obiskali na povabilo Term Krka, da skupaj z njimi podrobneje raziščemo Dolenjsko in na blogu predstavimo kaj vse ta del Slovenije radovednemu obiskovalcu ponuja. Kljub skupnemu sodelovanju pa je vse zapisano naše lastno mnenje, na katerega ni vplival nihče.