hrana v Milanu, Milano hrana, hrana Milano

Kar nekaj je razlogov, zakaj s Simonom rada zahajava v Italijo, a vedno bolj se nama zazdeva, da je še največji in tisti res pravi razlog tamkajšnja hrana. Obožujeva jo!

Ko sva s strani Mastercarda prejela povabilo, da odpotujeva v Milano in se tam seznaniva z njihovim najnovejšim produktom Priceless Cities, sva takoj vedela, da bo to še en kulinarično uspešen izlet.

hrana v Milanu, Milano hrana, hrana Milano

Pekarne ponujajo slastne dobrote (Hrana v Milanu)

Glavni namen izleta v Milano tokrat ni bil toliko o spoznavanju mestnih znamenitosti, čeprav tudi brez tega ni šlo, ampak sva se še najbolj osredotočila na najine želodčke. Želela sva si spoznati kaj jedo domačini in kaj je pravzaprav značilna hrana za Milano. Ker je najin izlet v Milano potekal zgolj za konec tedna, sva non-stop nekaj jedla in pokušala. Kaj pa naju je najbolj očaralo?

hrana v Milanu, Milano hrana, hrana Milano

Gelato oziroma sladoled (Hrana v Milanu)

Kaj jesti v Milanu?

  • Pizza Al Trancio

Kljub temu, da s Simonom nisva pretirano izbirčna pa je ena izmed najinih najljubših jedi pizza. In ko sva izvedela, da je za Milano znana prav posebna vrsta pizze, sva jo enostavno morala poskusiti. Za pizzo Al Trancio je najbolj znano debelo testo, ki v tem primeru ni pokvarilo okusa niti izgleda. Jedla sva jo v lokalni restavraciji Grand’Italia (v sklopu programa Priceless Cities), ki so znani predvsem po lokalnih jedeh. Cena za konkreten kos 8-10€.

Milano izlet, izlet v Milano, Milano z avtom, Milano znamenitosti

Znamenita milanska pizza Al Trancio (Hrana v Milanu)

  • Rižota po milansko oz. risotto Milanese

Še ena jed, ki jo je najbolj avtentično jesti v Milanu je milanska rižota. Prepoznali jo boste po rumeni barvi, ki jo rižoti daje žafran. Kuha se med drugim tudi v belem vinu, zraven pa nikakor ne sme manjkati parmezan. Morda na pogled ne izgleda ravno vabljivo, a je bila obema zelo všeč. Cena od 8-12€ – odvisno od lokacije.

hrana v Milanu, Milano hrana, hrana Milano

Risotto alla Milanese (Hrana v Milanu)

  • Kotlet po milansko oz. Cotaletta alla Milanese

Poleg rižote je za ljubitelje mesa na voljo tudi kotlet po milansko, ki pa ga tukaj panirajo, nanj naložijo obilico rukole ter svežega paradižnika ter vse pokrijejo še s parmezanom. Je potrebno še kaj dodati? Cena od 14-16€ – odvisno od lokacije.

hrana v Milanu, Milano hrana, hrana Milano

Cotaletta alla Milanese (Hrana v Milanu)

  • Sladoled oz. gelato

Oh ja, ni važno kje v Italiji se znajdete, brez znamenitega sladoleda enostavno ne gre. Predno obiščete gelaterio se le odločite ali ga boste vzeli s seboj ali pa se boste usedli za mizo, saj je cena praktično za isto stvar še enkrat višja, če vam jo postrežejo za mizo.

hrana v Milanu, Milano hrana, hrana Milano

Z gelatom oziroma italijanskim sladoledom nikakor ne boste zgrešili (Hrana v Milanu)

  • Kava in rogljiček

Kulturo pitja kave v Italiji ne morete prezreti in zame, kot ljubiteljici kave, je vedno užitek spoznavati nove okuse in vrste. Tokrat sem prvič pila mochaccino. Da je bila izkušnja še toliko bolj pristna, zraven ni smel manjkati niti rogljiček. In še opozorilo – za pitje capuccina in latte machiata je pravi čas zgolj dopoldne. Po kosilu se v Italiji praviloma pije zgolj kratke kave v smislu esspressa in machiatta. Zanimivo pa je tudi dejstvo, da je pitje kave za pultom ceneje, kot za mizo.

hrana v Milanu, Milano hrana, hrana Milano

Kava ima v italiji prav posebno mesto (Hrana v Milanu)

  • Aperitivo

Ena najinih najljubših stvareh in doživetij v Italiji je aperitivo. Nekateri bari so po tem bolj znani kot drugi, a tukaj gre pravzaprav zato, da vam poleg pijače (koktajla, vina, piva) zraven postrežejo še z raznimi prigrizki. Nekateri vam te prigrizke prinesejo za mizo, drugi jih imajo pripravljene kar v smislu odprtega bifeja. Tudi izbira jedi in kakovost se zelo razlikujejo. Po kakovosti pa se odraža tudi zasedenost – za najboljše bare je potrebna predhodna rezervacija. Za uživanje v aperitivu pa računajte nekje od 7-10€/pijačo.

hrana v Milanu, Milano hrana, hrana Milano

Aperitivo (Hrana v Milanu)

Izleti ali potovanja po Italiji so vedno posebno kulinarično doživetje, sploh če ste že v osnovi ljubitelji italijanske hrane. Nama je izlet v Milano (kaj početi na vašem izletu v Milano pa tukaj) ponovno pokazal, kako rada raziskujeva Italijo in komaj čakava, da se spet znajdeva čez mejo ter se spoznava še s kakšno tipično italijansko poslastico.