ime za dojenčka, fantovsko ime, ime za fantka, otroška imena, kako dati ime fantku

Kar nekaj vprašanj sva dobila, zakaj sva svojega sinčka poimenovala Ren. Mnogo jih je najprej pomislilo, da sva mu ime izbrala zaradi poletnega potepanja po dolini reke Ren, a vse skupaj ni čisto tako.

Res je, da sem na idejo prišla prav zaradi reke Ren in našega slovenskega poimenovanja po njej, a ko sem malo brskala po spletu, če ima Ren še kakšen drug izvor in pomen, sem bila zelo prijetno presenečena in s Simonom sva bila odločena, da bo to pravo ime za najinega, dolgo čakajočega, malčka.

Izkazalo se je namreč, da je ime Ren med najbolj popularnimi fantovskimi imeni na Japonskem. S Simonom sicer nisva izbrala tega imena zaradi popularnosti, ampak sva imela zanj tri kriterije – želela sva kratko ime, ime ki ne bo povzročalo zapletov z izgovarjavo po svetu in ime s pomenom.

Ko sva izvedela, kaj Ren pravzaprav na japonskem pomeni, sva vedela, da je to tisto pravo ime za najinega sinčka. Nanj sva namreč čakala dolge in pestre štiri leta, zato se je zdel »lotosov cvet« popolno ime zanj. In tako se je najin popek že v mojem trebuščku začel razvijati v čudoviti cvet, ki ga s hvaležnostjo gledava danes.