Izlet v Legoland z avtodomom

Izlet v Legoland smo zaradi Rena, ljubitelja Lego kock, že dolgo načrtovali in za letošnje velikonočne praznike smo se končno odločili, da odpotujemo v Nemčijo. Podaljšan vikend smo si tako popestrili z resnično nepozabnim doživetjem za vso družino in obiskali tamkajšnji Legoland.

Ker smo v času našega izleta v Legoland dobili cel kup vprašanj o obisku, tako z avtodomom kot brez njega, sem v tem prispevku zbrala vse potrebne informacije za načrtovanje vašega obiska Legolanda.

Napotki za izlet v Legoland z avtodomom ali brez

Legoland za en dan, dva ali več?

S tem vprašanjem, za koliko dni obiskati Legoland, smo se tudi sami kar nekaj časa ukvarjali. Na srečo pa smo ujeli akcijo vstopnic, ki nam je omogočila dvodnevni obisk, tako da dileme potem ni več bilo.

Zabaviščni park Legoland vsebuje 11 tematskih sklopov, kjer najdemo 68 atrakcij in kjer se bohoti preko 57 milijonov Lego kock. Po naši izkušnji, lahko rečem, da je dvodnevni obisk Legolanda idealen čas, sploh, če ga boste obiskali za vikend, praznike, počitnice in v lepem vremenu. Takrat bo v parku gneča in tako se boste za atrakcije lahko precej načakali.

Mi smo en dan imeli oblačno vreme in nekaj kapelj dežja, tako da ni bilo takšne gneče, kot pa dan zatem, ko nas je razvajalo sonce. V sončnem vremenu, je  bilo za nekatere atrakcije potrebno čakati tudi 45-60 minut.

Ker pa smo imeli za obisk Legolanda na voljo dva dni, se s tem nismo pretirano ukvarjali. Nihče ni nikogar preganjal in tako smo brez hitenja sprobali skoraj da vse atrakcije, imeli čas za kosilo, počitek in še igranje na tamkajšnjih izvrstnih igralih.

Seveda, se Legoland lahko obišče tudi le za en dan, ampak če vprašate nas, bi vam priporočili dva. 🙂

Pot do Legolanda

Do Legolanda je iz Ljubljane približno 500 kilometrov, tako da vas večina vmes ne bo prespala. Ker pa smo sami štartali iz Slovenije šele popoldne, smo se odločili, da eno noč prespimo ob Kimskem jezeru (Chiemsee). Ker smo potovali v Legoland z avtodomom, smo že doma poiskali PZA (47.8302 / 12.3854), ki je bil idealen za vmesno prenočevanje. Postajališče se nahaja tik ob avtocesti in le nekaj korakov stran od jezera. Cenovno je ugoden – za kamper, dva odrasla in za otroka do 16 let smo plačali 18 EUR. Po prvem maju bi bila cena za 5 EUR višja. Za doplačilo so na voljo še tuši, elektrika, voda. Parkirišče je odprto 24 ur, registracija pa poteka na avtomatu.

Je pa to postajališče idealno tudi za obisk znamenitosti na Kimskem jezeru. Kaj vse si tam lahko pogledate, si preberite v prispevku tukaj.

Nemčija potovanje, jezero Chiemsee, Chiemsee Nemčija

Vstopnice za Legoland

Vstopnice za Legoland je najbolje kupiti že pred odhodom (vsaj en teden) in sicer na njihovi spletni strani www.legoland.de. Cene so različne glede na datum nakupa in glede na sezono.

Prav tako je cena vstopnice cenejša, v kolikor se odločite, da prenočite v njihovem resortu, ki vključuje tako kamp, tematske hišice, lesene sode, tematski hotel – piratski hotel ali Lego grad.

V kolikor boste izbrali kombinirane vstopnice s prenočiščem, boste morali določiti točen datum nastanitve in obiska Legolanda. Na spletni strani ponujajo tudi zavarovanje v primeru odpovedi, brez vprašanja zakaj obisk odpovedujete.

Mi smo vstopnice s kampiranjem kupili že v januarju, saj so takrat ponujali polovične cene. Tako smo za velikonočni termin, dve nočitvi v kampu, dvodnevne vstopnice za Legoland za tri (2 odrasla in en otrok), vavčer za mini golf in z zavarovanjem v primeru odpovedi odšteli 239 EUR. Vnaprejšnje načrtovanje vam bo vsekakor pomagalo prihraniti kar nekaj denarja.

V katalogu Lego, ki ga dobite v nekaterih trgovinah z Lego kockami, najdete tudi kupon za brezplačno otroško vstopnico, V kolikor jo boste koristili, akcijske cene ne veljajo, zato je vredno preračunati, kaj vas dejansko pride ceneje.

Trenutna redna cena (leto 2023) za vstop v Legoland je 58 EUR za otroke od 3-11 let in 64 EUR za odrasle.

Delovni čas Legolanda

Legoland je letos (2023) odprt od 25.3. do 5.11.2023. So pa nekateri dnevi v tem obdobju, ko je park zaprt, zato dobro poglejte na njihovo stran, preden se odpravite tja, da ne boste imeli slučajno ravno takšne sreče, da pridete pred zaprta vrata.

Vsak dan se park odpre ob 10-ih zjutraj in je odprt do 18-ih, razen ob vikendih in praznikih, ko je Legoland odprt do 19-ih. Imejte pa v mislih, da se uro pred zaprtjem parka, zaprejo tudi vsi vlakci in vrtiljaki.

Prenočišča v Legolandu

Najbolje boste Legoland doživeli, če boste nastanjeni v tamkajšnjem resortu / Ferienland, kjer najdete tako kamp (za šotore, avtodome, počitniške prikolice), lesene sode (postelje brez kopalnice – sanitariji so v sklopu kampa), tematske mobilne hišice (egipčanska, Ninjago, rally…) ter tematska hotela (Lego grad in Pirati).

Dobra stvar prenočevanja v resortu je ta, da imajo gosti ločen vstop v Legoland in se s tem izognejo gneči pred glavnih vhodom, do katerega je slabih 10 minut hoje. 

Je pa potrebno opozoriti, da psi v resortu naj ne bi bili dovoljeni, čeprav smo jih mi nekaj v kampu videli. Tako, da je to vseeno potrebno malce preveriti.

Ker smo sami potovali v Legoland s kamperjem smo seveda bivali v kampu. V ceni je bila vključena elektrika. Sanitarije so lepo urejene in ogrevane ter so bile v našem času vedno zelo čiste. V kampu je mogoče izprazniti tudi sivo in črno vodo. Na spletni strani Legolanda imate ob rezervaciji tudi koledar zasedenosti. V toplejših mesecih je kamp praviloma poln, zato je tudi tukaj potrebno imeti v mislih predhodno načrtovanje.

V sklopu resorta je cel kup zunanjih igral, ki so tematsko obarvana. Vsak hotel ima svoja igrala, vsak sklop mobilnih hišic, ima prav tako svoja, tematsko obarvana igrala. In kar je najbolje, vsa igrala so na voljo vsem gostom resorta in niso omejena glede na to ali bivate v kampu, hotelu ali mobilni hišici.

Poleg igral, pa imate v resortu za doplačilo na voljo še bowling, zip-line, mini golf. Dolgčas vam nikakor ne bo!

Izlet v Legoland z avtodomom

Izlet v Legoland z avtodomom

Primerna starost otrok za Legoland

Bolj kot na primerno starost otrok v Legolandu, bi se sama osredotočila na njihovo višino. Večina znamenitosti je namreč omejena na 110 cm.. Nekaj atrakcij ima omejitev tudi 80 in 90 cm. Za tiste najbolj adrenalinske pa bodo otroci morali meriti vsaj 120 cm ter pri najbolj adrenalinskih atrakcijah dosegati tudi določeno starost.

Za najmlajše je tukaj tudi področje Duplo kock, ki je še posebno zabavno v času poletja, saj imajo tam otroci na voljo tudi vodna igrala.

Sam park ima več tematskih sklopov – od Kraljestva kraljev, Avendture dežele, Leteče Ninjago, Tehno city itd.. Lego Mythica je letošnja novost, ki so jo obogatili s kar 1,5 milijona Lego kock.

Vse atrakcije, z izjemo Hyundai šole vožnje, ki je primerna za otroke od 7 do 13 let, je brezplačnih. Za šolo vožnje, kjer otroci dobijo svoje prvo vozniško dovoljenje pa je potrebno doplačilo v višini 5 EUR.

Vsak sklop ima tudi Lego trgovino, tako da bojazni, da bi otroci ostali brez Lego kock za domov, zagotovo ni.

Nekaj je tudi pokritih igralnic, kjer lahko otroci samostojno sestavljajo Lego kocke. V parku pa najdete tudi kotiček, kjer bodo otroci za 4 EUR lahko čisto po svoje sestavili Lego figurico in nanjo vgravirali svoje ime.

Hrana v Legolandu

Znotraj parka Legoland je kar nekaj restavracij. Mi smo preizkusili dve in kar nas je pozitivno presenetilo je bilo to, da so bile cene še vedno normalne. Glavne jedi so bile nekje med 10-14 EUR, otroški meniji še nekoliko manj. Neke izredne raznolikosti sicer ni za pričakovati, a vendarle bo vsak našel nekaj zase – testenine, pizze, ocvrt krompir s piščancem, solate, dunajski zrezek, rezanci.. V času kosila je bila v vseh restavracijah ogromna gneča in včasih smo težko dobili mizo, a verjetno je k temu pripomoglo tudi dejstvo, da jedi sproti pripravljajo.

Prav zaradi gneče, smo se drugi dan za čas kosila odpravili nazaj v resort, v upanju, da bomo tam v miru lahko pojedli, a smo bili kar nekoliko razočarani. V celem resortu namreč ni čez dan odprte niti ene same restavracije. Edina možnost je bila pizza za s sabo in tako smo se na koncu ponovno odpravili nazaj v Legoland in tam pojedli kosilo.

Smo pa dobro jedli za večerjo v restavraciji hotela Lego grad. Tamkajšnja restavracija je ogromna in na trenutke se na jed nekoliko dlje čaka. Kar je bilo pozitivno je to, da so otrokom prinesli jed vnaprej in tako zanje čakanje vendarle ni bilo tako dolgo. Poleg tega pa imajo restavracije v resortu tudi kotičke za igranje z Lego kockami. Cene so malce višje kot v Legolandu, a še vedno znosne. Izbira jedi pa je večja. V resortu najdemo še taverno, buffet restavracijo in steak house.

Ne glede nato ali boste delali izlet v Legoland z avtodomom ali brez, bo to zagotovo nepozaben družinski izlet z veliko začetnico, kjer bodo v raznolikih atrakcijah uživali prav vsi! Z nekaj predhodnega načrtovanja, pa vas takšen izlet v Legoland lahko pride veliko manj, kot si mislite. 

Če vas Legoland ni prepričal, pa je v Nemčiji še cel kup drugih zabaviščnih parkov. V prispevku na blogu “11 tematskih parkov” imate zbrane vse tiste, ki so primerni za vikend izlet.

Video – Izlet v Legoland s kamperjem (ali brez)

 

Izlet v Legoland z avtodomom

Izlet v Legoland z avtodomom

Naš izlet v Legoland z avtodomom je podprla tudi Nemška turistična organizacija in nam tako omogočila še boljši vpogled v celotni zabaviščni park.