Javni prevoz v Hamburgu, Hamburg javni prevoz, Hamburg Nenčija

Glede na velikost Hamburga je dobro razvejana tudi mreža z mestnim lokalnim prevozom. Če niste ljubitelji pešačenja in kolesarjenja, se lahko poslužite podzemne železnice, kopnih in vodnih avtobusov ter taksijev.

Hamburg, Hamburg znamenitosti, izlet v Hamburg, Nemcija, Nemcija potovanje, z avtom v Nemcijo

V Hamburgu imajo tudi podzemno železnico, kar olajša prevoz zlasti v prometnih konicah

Za turiste imajo na voljo še hop on-hop off avtobus, ki se ustavi na 27-ih postajah in vam še dodatno olajša raziskovanje mesta. Cena tega turističnega avtobusa je 17,50€/odraslo osebo. Vozovnica velja 24 ur in jo je najbolje kupiti kar preko spleta tukaj. Brezplačni najem koles nudi tudi mesto Hamburg, a žal le za 30 minut – potrebna je predhodna prijava, ki jo lahko uredite tukaj.

Hamburg, Hamburg znamenitosti, izlet v Hamburg, Nemcija, Nemcija potovanje, z avtom v Nemcijo

Brezplačna kolesa so v Hamburgu na voljo 30 minut

V kolikor boste Hamburg raziskovali z avtobusi, vlaki in trajekti, ter obiskali kakšnega od tamkajšnjih muzejev (priporočam muzej mesta Hamburg, ki velja za enega najboljših v državi), odšli na gledališko predstavo in se razvajali v kakšni izmed mnogih gurmanskih restavracij, priporočam HAMBURG CARD, ki vam za 9,50€/dan nudi brezplačne prevoze in določene popuste pri vstopninah, jedeh, nakupih spominkov, kar vam bo morda nekoliko olajšalo vaš izlet v Hamburg.