zaslužek na internetu, zaslužiti s potovanji, zaslužek s potovanji, kako zaslužiti s potovanji

Verjetno med nami, ki potujemo, ni prav nikogar, ki si ne bi s potovanji želel tudi kaj zaslužiti. Navsezadnje nam dodatni zaslužek lahko prinese tudi potovanje ali vsaj izlet na leto več. A kako pravzaprav zaslužiti s potovanji? Se to sploh da? Odgovor je jasen – DA, s potovanji se lahko zasluži, a brez dela seveda nikakor ne bo šlo.

Šest najboljših načinov, kako zaslužiti s potovanji

1. Potopisna predavanja

Če radi nastopate in govorite so potopisna predavanja kot nalašč za vas. Vsekakor so potopisna predavanja eden najbolj popularnih načinov za popotnike, da si z njimi povrnejo vsaj nekaj stroškov iz potovanja. Nič nenavadnega torej, da so nekje čakalne vrste za govorni oder precej dolge – tudi do celega leta. A nikar ne obupajte – privlačna in zanimiva destinacija ter dobre fotografije delajo čudeže. Kako pripraviti dobro potopisno predavanje, pa si preberite v navodilih tukaj.

2. Popotniške reportaže/ članki

V kolikor vam govorjenje ni ravno po godu in ste bolj za pisanje, so popotniški članki idealen način za zaslužek. Nikar sicer ne pričakujte bogastva, a seveda je vse odvisno od tega, kje bodo vaše reportaže objavljene. O tem, kako napisati dober popotniški članek in ga objaviti, pa tukaj.

3. Prodaja fotografij

V času interneta je prodaja fotografij veliko lažja kot poprej. Vse polno je raznih foto portalov (iStock photo, Flickr Collection, Alamy, SmugMug, Shutterstock…), kamor lahko naložite svoje popotniške fotografije in čakate, da jih kdo kupi. To, da morajo biti fotografije dobre, verjetno ni potrebno posebej poudarjati!

4. Spletni popotniški portali

Obstaja kar nekaj spletnih portalov, za katere lahko pišete popotniške članke, ki so plačani glede na popularnost med bralci. Več klikov, več deljenja, več všečkov, več komentarjev – večja provizija. Eden izmed takšnih portalov je angleška stran I Love Journeys, kjer je zaslužek lahko precej večji, kot na kakšnih slovenskih straneh, med katerimi je verjetno najbolj znana Preberite.si.

5. Popotniški blog

Verjeli ali ne, tudi s popotniškimi blogi se da kaj zaslužiti. V Sloveniji je sicer stvar precej klaverna, a v tujini obstaja ogromno profesionalnih popotniških blogerjev, ki potujejo in s pisanjem bloga precej dobro služijo. V kolikor se spogledujete z mislijo, da bi tudi vi začeli svoj blog, naj vam povem, da imejte v mislih, da gre tukaj za tek na dolge proge, za maraton, zato začnite pisati blog zaradi sebe in ne zaradi denarja, saj vas bo drugače vse prehitro minilo.

Najinih TOP 10 najbolših svetovnih popotniških blogov, s katerimi se popotniki profesionalno ukvarjajo in od tega živijo: Nomadic Matt, Our Awesome Planet, Y Travel Blog, A Luxury Travel Blog, Adventurous Kate, True Nomads, Legal Nomads, One Step 4Ward, Travel Dudes, Go Backpacking

6. You Tube

Tudi z video posnetki se da lepo zaslužiti, a je seveda vse odvisno od števila ogledov. Število ogledov pa je odvisno od video posnetka, ki mora zagotovo biti izjemen, nor, perverzen ali povsem unikaten, da boste z njim dosegli tako veliko ogledov, da se boste sploh smeli uvrstiti med izbrance za zaslužek. Midva sicer z najinim YouTube kanalom nič ne služiva, a bova vseeno vesela vašega ogleda.

Ste se že kdaj srečali s kakšno izmed zgoraj navedenih možnosti? Poznate še kakšen drug dober način za zaslužek s potovanji? Delite ga z nami!