kam na izlet, ideja za izlet, izleti, izleti z avom

Včasih s Simonom rada sanjariva, kje vse po svetu bi rada živela. S sanjami ni nič narobe, a vedno znova se opomniva, da nama tukaj v Sloveniji prav nič ne manjka. Poleg vsega pa ima Slovenija odlično lego za najina raziskovanja in potovanja po svetu. Ne le, da so tudi letalske karte iz Slovenije postale s ceno povsem konkurenčne tistim iz okoliških letališč, tudi razni izleti z avtom nas v kratkem času popeljejo v povsem drugačne kraje.

Glede na to, da so izleti vedno simpatična popestritev lepih dni, sva v tem prispevku zbrala nekaj najinih najljubših vikend izletov, ki vas ne bodo stali celega premoženja in so povsem izvedljivi v dveh dneh. Se pravi, da od doma štartate v soboto zjutraj, v nedeljo zvečer pa ste že v domači postelji.

Top vikend izleti

1. Goriška Brda

Morda se sliši pretirano, a za naju so Goriška Brda kot nekakšna pomanjšana Toskana. No ja, le da so Goriška Brda bliže, ceneje in manj obiskana, v primerjavi z opevano Toskano. Če imate radi naravo, dobro hrano ali rujno kapljico, bo izlet v Goriška Brda brez dvoma prava odločitev. Kaj vse si lahko v Goriških Brdih ogledate pa si preberite tukaj. Dolgčas vam zagotovo ne bo, zato bo najbolje, da se v Goriška Brda odpravite kar za vikend in tam prenočite (vsaj) eno noč. Ponudbo in cene prenočišč, si lahko ogledate tukaj.

romantični kraji, poročna potovanja

Goriška Brda, Slovenija (Kam za vikend izlet)

2. Pomurje

Še ena slovenska destinacija, ki je velikokrat obiskana v času krompirjevih počitnic. Ampak pozor, Pomurje je vredno obiska v vseh letnih časih, ne le takrat, ko nam paše namakanje v termah oziroma zdraviliščih. Ko sva sama obiskala Pomurje, si nisva niti predstavljala, da naju bo to področje tako zaposlilo in presenetilo. Na majhnem področju je toliko znamenitosti, da sva bila cele dva dni pošteno zaposlena. Več o znamenitostih v Pomurju si preberite tukaj..

krompirjeve počitnice, kam za krompirjeve počitnice, izleti, kam na izlet, ideja za izlet, izlet v pomurje

Pomurje, Slovenija (Kam za vikend izlet)

3. Ribniško Pohorje

Prav vesela sva, da sva začela pisati blog, saj naju le-ta kdaj kar malo prisili v raziskovanje. Na Ribniškem Pohorju sva bila s Simonom prvič in bila nad njim navdušena. Čudovita narava, mir in cel kup pohodniških poti, ki bodo navduševale tako mlade kot stare. Kaj vse lahko na Ribniškem Pohorju počnete pa tukaj. Da bo vaš vikend na Ribniškem Pohorju popoln, pa priporočava nastanitev v odličnih apartmajih na obrobju Ribnice na Pohorju. Več fotografij, ocen in ceno si oglejte tukaj.

kam na izlet,ideja za izlet, vikend izlet, izlet z otroki

Ribniško Pohorje, Slovenija (Kam za vikend izlet)

4. Dolenjska

Res smo lahko veseli, da živimo v tako raznoliki, a hkrati tako majhni državi. Prav ta majhnost je namreč odlična za raziskovanje, ki se kljub majhnosti kar ne neha. Ena lepših destinacij za izlet je tudi Dolenjska. Mnogi jo sicer poznajo samo zaradi Otočca, ampak le-ta ponuja še veliko več. Dolenjska je tudi odlična izletniška destinacija za družine. Preberite si več o aktivnostih, ki bodo zaposlile tako mlade kot stare, v prispevku tukaj.

Dolenjska, kam na izlet, ideja za izlet

Dolenjska, Slovenija (Kam za vikend izlet)

5. Hrvaška Istra

Skok čez mejo in že se znajdemo v hrvaški Istri, ki jo mnogi poznate zgolj po preživljanju vaših poletnih počitnic. A hrvaška Istra ponuja mnogo več, kot le nastavljanje poletnim žarkom in namakanje v vodi. V hrvaški Istri najdemo cel kup slikovitih mestec (nama najljubše je Grožnjan), polno kolesarskih poti, odlične konobe, kjer strežejo z domačimi dobrotami, vodni park Istralandia, raznorazne festivale, ki potekajo celo leto (eden najinih najljubših pa Dnevi istrskih špargljev)… Poleg tega pa tudi pozimi prav paše nekaj stopinj višja temperature, vonj po morju ter sprehod ob obali. Nekaj več o hrvaški Istri sva zapisala tukaj. Največ obiskovalcev, ki se odločijo v hrvaški Istri tudi prenočiti, izberejo prenočišča okoli Umaga ali Novegagradu – ponudbo si oglejte tukaj.

izlet istra, izlet v istro, kam na izlet, ideja za izlet, hrvaška izlet

Buje – Istra, Hrvaška (Kam za vikend izlet)

6. Velebit

Zima praviloma ni najboljša izbira za izlet na Velebit, a midva sva se kljub temu tu znašla v zimskih razmerah. Morda res nisva ujela pravi čas, a vendarle sva bila nad raziskovanjem Velebita tako navdušena, da ga brez dvoma obiščeva še kdaj. Nori razgledi na hrvaške otoke so le kapljica v morje stvarem, ki so naju očarale na Velebitu. Kaj vse se nama je tam dogajalo, si lahko preberete tukaj.
Midva sva med raziskovanjem Velebita prenočevala kar v avtu, a prijetna prenočišča, z dobrim izhodiščem za odkrivanje Velebita, boste našli v bližini – več o prenočiščih pa tukaj.

Velebit, Velebit Hrvaška, Severni Velebit, kam na izlet

Velebit, Hrvaška (Kam za vikend izlet)

7. Otok Rab

Otok Rab je obema s Simonom ostal v prav posebnem spominu – Simon ima tam sorodnike in je tako v svojem otroštvu na Rabu preživljal počitnice, jaz pa sem obiskala otok Rab prvič prav s Simonom in zaradi njega. Vedno sem govorila, da bodo bližnje destinacije ostajale za raziskovanje v starosti, a če sem povsem odkrita, me je otok Rab resnično presenetil. Ne le, da sva se po njem potepala s kolesom (priporočam), obiskala sva ga tudi v jesenskih dneh, ko je bila temperature ravno pravšnja, skoraj nikjer nobenega turista in polno fotogeničnih kotičkov, od koder se človeku nikakor ne mudi. Poleg tega pa ima otok Rab tudi nekaj zanimivih znamenitosti. Kaj si na otoku Rab lahko pogledate in kaj doživite, pa tukaj.

Otok Rab, rab hrvaška

Otok Rab, Hrvaška (Kam za vikend izlet)

8. Milano

Izlet v Milano se verjetno ne bi znašel v najinem planu, če ne bi bilo bloga. Vedno sva Milano smatrala za sivo, industrijsko mesto, kjer ni nič takšnega, da bi si ga izbrala za vikend izlet. No, ampak kot tolikokrat do sedaj, se je tudi v primeru Milana izkazalo, da je treba za pravo sliko in doživetja, kraj obiskati sam. Z izletom v Milano sva ovrgla tiste negativne stereotipe in na koncu zaključila s spoznanjem, da je prav vsaka destinacija lahko zanimiva, če jo nekoliko bolje spoznaš in raziščeš. Če tudi vi razmišljate o izletu v Milano, si preberite nekaj praktičnih napotkov tukaj. Za doživet utrip Milana pa priporočava, da v mestu vsaj enkrat tudi prenočite – prenočišče, ki ustreza vašim željam poiščite tukaj.

Milano izlet, izlet v Milano, Milano z avtom, Milano znamenitosti

Milano, Italija (Kam za vikend izlet)

9. San Marino, Cesenatico, Ravenna in Rimini

Še en simpatičen vikend izlet je bil tudi obisk mini državice San Marino ter treh italijanskih mest na poti do tja. Čeprav je ta izlet morda malce bolj za tiste, ki imate radi zgodovino, pa se bo tudi na tej poti našlo nekaj za vsakogar – razgledi, kulinarika, italijanski utrip, ki nama vedno znova zleze pod kožo. Več o izletu tukaj.
Za uživanje v tipičnem “Dolce Vita” slogu pa priporočava tudi, da si za ta izlet vzamete vsaj dva dni (še bolje tri dni) časa. Eno nočitev lahko preživite v San Marinu (ponudba prenočišč tukaj), drugo pa ali v Riminiju (ponudba prenočišč tukaj) ali Ravenni (ponudba prenočiš tukaj).

san marino izlet, italija izlet, dvodnevni izlet, rimini, ravenna

Cesenatico, Italija (Kam za vikend izlet)

10. München

Najboljši čas za izlet v München je jesen ali pomlad. Takrat so temperature ravno pravšnje za raziskovanje te bavarske prestolnice. Poleg tega, da morda mnogi München povezujejo le s pivom in Oktoberfestom, pa vam obljubljava, da je izlet odličen tudi za družine. Katere München znamenitosti ne smete spregledati pa tukaj. Pri načrtovanju izleta v Munchen pa ne pozabite niti na prenočišča – poglejte si prenočišča tukaj.

Munchen za prvi maj, izlet v Munchen, nemčija za prvi maj

Munchen, Nemčija (Kam za vikend izlet)

11. Bratislava

Zaradi svoje bližine je Bratislava idealna za vikend izlet. Do Bratislave nas iz Ljubljane loči le dobre štiri ure in pol z avtom. Poleg odličnega piva, golaža in kruhovih cmokov pa je Bratislava simpatično mestece za sprehode in pohajkovanje. Lahko bi rekla, da je na nek način Bratislava podobna Ljubljani, čeprav je vsaj za naju »naša« Ljubljana še vedno lepša. Več o izletu v Bratislavo tukaj.

Bratislava izlet, izlet v Bratislavo, Bratislava znamenitosti, znamenitosti Bratislava

Bratislava, Slovaška (Kam za vikend izlet)

12. Schladming in Sky Walk Dachstein

Narava, gore in adrenalin… Če ste takšni kot midva, bo to brez kančna dvoma pravi izlet za vas. Ne glede na to ali se v Schladming odpravljate pozimi zaradi smučanja ali poleti zaradi pohodništva, obiska ledenika Dachstein in tamkajšnjega visečega mostu ter Sky Walka res ne smete izpustiti. Več o tem norem doživetju pa tukaj.

Dachstein Sky Walk, izlet v Avstrijo, Avstrija izlet, Schladming

Unikatna in nepozabljiva izkušnja (Dachstein Sky Walk – Avstrija izlet)

13. Kočevsko

Kočevsko se ne znajde velikokrat na izletniških točkah in prav zato je tam še toliko lepše. Medtem ko te obdajajo bujni gozdovi in neokrnjena narava, si prosti čas lahko krajšate z raznoraznimi aktivnostmi, med katerimi je najbolj popularno pohodništvo in kolesarjenje. A v vročih poletnih dneh tudi supanje po Kočevskem jezeru ali pa morda guganje ob Reškem jezeru ni prav nič slabša izbira. Nikar pa ne pozabite obiskati tudi skrivnostnega vojaškega bunkerja Škrilj. Več informacij in aktivnosti pa tudi v posebne blog prispevku tukaj.

kočevsko, kočevje, kam na izlet

Kočevsko, Slovenija (Kam za vikend izlet)

14. Waldwipfelweg, Bavarska, Nemčija

Na Bavarskem, natančneje na obrobju bavarskega gozda najdemo tematski park, ki bo navdušil prav vse generacije. Zaradi bližine je primeren kot vikend izlet ali pa ga z obiskom Munchna še malce podaljšate. Waldwipfelweg je za obisk zanimiv predvsem zaradi številnih doživetij, kot je Sky Walk z razgledi, otroškimi igrali tako za najmlajše kot malce starejše otroke, narobe hišo, zanimivo učno potjo, jamo z iluzijami, alpakami. Več o vseh doživetjih na Waldwipfelwegu, si preberite tukaj.

Waldwipfelweg Nemčija, Nemčija potovanje, Nemčija izlet

Waldwipfelweg, Nemčija (Kam za vikend izlet)

Seveda je na voljo še cel kup drugih destinacij – tako v Sloveniji, kot v sosednjih državah, ki so idealne za vikend izlet. Glede na to, da rada raziskujeva, bova blog vedno znova dopolnjevala z novimi in upava, da drugačnimi idejami, ki bodo prepričale tudi vas. Bova pa zelo vesela, kakšne vaše ideje in namiga za zanimiv vikend izlet. 🙂

Všečkaj in deli:
Facebook739
Google+
Twitter5k
Pinterest