zimske počitnice, kam za zimske počitnice, ideja za zimske počitnice

Ste tudi vi med tistimi, ki iščete ideje za zimske počitnice? Ker so zimske počitnice za marsikoga pozimi (sploh za tiste, ki imate šolo obvezne otroke), edina možnost za krajše potovanje ali počitnice, sva na blogu zbrala nekaj predlogov, ki vas zagotovo ne bodo razočarali, če se boste zimske počitnice odločili preživeti z obiskom kakšne izmed predlaganih destinacij, ki so cenovno precej ugodne in idealne za teden dni dopusta.

Kam za zimske počitnice?

 • Slovenija in obisk zdravilišč / term

Pri načrtovanju zimskih počitnic nikakor ne moreva mimo Slovenije. Marsikdo bo namreč ta čas izkoristil za namakanje v termah. In glede na to, da imamo v Sloveniji veliko in raznovrstno ponudbo zdraviliškega turizma, boste med njo zagotovo našli terme, ki so popolne za vaše zimske počitnice. Če se odločite, da se odpravite v Pomurje, pa čas izkoristite tudi za tamkajšnje raziskovanje. Poglejte, kaj vse lahko počnete, z otroki ali brez, v Pomurju tukaj. Nič slabša izbira ni Podčetrtek, ki poleg Family Fun oddelka v sklopu term Olimia, ki je namenjenega posebno družinam, najdemo še kar nekaj zanimivih aktivnosti. Več o Podčetrtku najdete tukaj. Nič slabši obisk pa ne bo niti obisk Dolenjskih toplic, saj ponujajo veliko več kot zgolj kopanje. Več informacij in razlogov za obisk Dolenjskih toplic pa tukaj.

krompirjeve počitnice, kam za krompirjeve počitnice, izleti, kam na izlet, ideja za izlet, izlet v pomurje

Razgledni stolp Vinarium (Kam za zimske počitnice)

 • Avstrija

Še ena bližnja destinacija, ki je izredno priljubljena za čas zimskih počitnic, je Avstrija. Avstrija pozimi ni poznana le zaradi smučanja, ampak še po mnogih drugih zimskih radostih – tek na smučeh, drsanje, bordanje, kajtanje na ledu, pohodništvo, vožnja s sanmi in pasjo vprego…  Kaj vse vam Avstrija za zimske počitnice lahko ponudi, si preberite tukaj. A če se želite naužiti smučanja, vas obisk največje smučarske doline na svetu – Zillertal, zagotovo ne bo razočaral. Več o smučanju v Zillertalu pa tukaj.

zimske počitnice, kam za zimske počitnice, zima v avstriji, zimske počitnice v avstriji

Sankanje – zimske počitnice v Avstriji (Foto: Tourismusregion Katschberg – Meurer)

 • Seville

Zimske počitnice so odličen čas za izlet v Sevillo, saj je takrat tam nizka sezona in zato na vas čakajo precej bolj ugodne cene tako letalskih kart kot prenočišč. Znamenitosti v Sevilli so čudovite, saj jih odlikuje preplet različnih kultur, ki so nekoč naseljevale sedaj četrto največje mesto v Španiji. Poleg tega pa je Sevilla dobro izhodišče tudi za raziskovanje in potepanje po preostalem delu Andaluzije. Več o znamenitostih v Sevilli tukaj. V kolikor želite izlet v Sevillo podaljšati, pa si preberite še vodič po Andaluziji in program potovanja po Andaluziji.

Izlet v Sevillo in ogled znamenitosti

Izlet v Sevillo (Kam za zimske počitnice)

 • Malta

Zimo s Simonom vedno rada presekava s kakšnim skokom na toplo in eno ugodnejših potovanj je bilo tudi potovanje na Malto. Malta naju je navdušila tako po toplem vremenu, dobri hrani kot tudi raznolikih znamenitostih. Ne le, da so lahko zimske počitnice na Malti precej ugodne za celo družino (tja leti Ryanair iz Trevisa), so tudi idealna destinacija za krajše potovanje. Več o Malti pa tukaj.

Malta znamenitosti, znamenitosti na Malti, Malta potovanje, malta počitnice

Barvita ribiška vasica Marsaxlokk (Kam za zimske počitnice)

 • Sicilija

Še ena priljubljena destinacija za zimske počitnice je Sicilija. Mnogi jo sicer raje obiščejo spomladi ali jeseni, ampak če jo boste obiskali za zimske počitnice, bo vaše potovanje tja zaradi nizke sezone še nekoliko cenejše. Najbolje je Sicilijo raziskovati z najetim avtomobilom, a več o tej priljubljeni italijanski destinaciji v potopisu tukaj. Lahko pa si naš deset dnevni program potovanja po Siciliji preberete tukaj.

Sicilija potovanje, sicilija znamenitosti, sicilija vreme

Sicilija ima ogromno znamenitosti iz različnih obdobij (Kam za zimske počitnice)

 • Valencija

Valencija je simpatično Špansko mesto, ki je idealno za družinski izlet za zimske počitnice. Štiri ali pet dni za ogled najboljših znamenitosti v Valenciji namreč že zadostuje. Poleg tega pa vas do Valencije popelje nizkocenovnik iz Trsta. Temperature so občutno višje kot pri nas, poleg tega pa je zima v Valenciji tudi manj obiskana in s tem so vsaj namestitve cenejše kot v glavni sezoni. Več praktičnih nasvetov o Valenciji si lahko preberite tukaj.

Valencija znamenitosti, znamenitosti v Valenciji, Valencija izlet

Čudovita Valencija (Kam za zimske počitnice)

 • Madeira

Je lahko še kaj lepšega kot zimske počitnice preživeti na otoku večne pomladi? Takšen je namreč vzdevek tega portugalskega otoka. Z nekaj sreče lahko ugodno letalsko karto na Madeiro dobite že iz Brnika, kar je sploh idealno za krajši enotedenski odklop od zimskih temperatur. Naju je Madeira povsem začarala – zakaj, pa si preberite tukaj.

Madeira hrana, hrana na Madeiri, Madeira potovanje, Madeira počitnice

Eksotičnega sadja na Madeiri ne manjka (Kam za zimske počitnice)

 • Maroko

Za izvrstno zimsko destinacijo sva izbrala tudi Maroko. Ne le, da zimske počitnice tam predstavljajo nizko turistično sezono in zato tudi cenejša izbira za potovanje. Maroko je namreč izjemen kar se tiče raznolike ponudbe. Poleg tega pa je ta destinacija izredno eksotična, kljub naši relativni bližini. Več o Maroku si poglejte tukaj.

gorovje Atlas, Maroko, potovanje, znamenitosti

Prečkanje gorovja Atlas (Kam za zimske počitnice)

 • New York

Če vas ne moti mraz in si lahko stroškovno v času zimskih počitnic privoščite malce več, je izlet v New York lahko odlična ideja. Zima je v New Yorku manj turistično obiskana, kar pomeni manj gneče in nižje cene hotelskih namestitev, ki lahko v glavni poletni sezoni poskočijo v nebo. Poleg tega pa New York ponuja kar nekaj znamenitosti, kjer boste lahko brez težav ušli nizkim zimskim temperaturam. Več o New Yorku pa tukaj.

New York potovanje, potovanje v New York, New York izlet, izlet v New York

New York (Kam za zimske počitnice)

 • Dubaj

Mnogi z omembo Dubaja sicer pomislijo, da si takšne drage destinacije nikakor ne morejo privoščiti, a Dubaj se lahko obišče tudi z manj denarja. Ne le, da vas bo v Dubaju v času zimskih počitnic pričakalo toplo vreme, tam bodo tudi vaši otroci nadvse uživali. Tamkajšnje znamenitosti so namreč primerne tako za odrasle kot otroke. Če boste zimske počitnice preživeli v Dubaju, si tukaj preberite nekaj nasvetov, kako takšno potovanje narediti cenovno čimbolj ugodno. Celotno dogodivščino pa lahko razširite tudi na raziskovanje celotne države – plan potovanja po Združenih Arabskih Emiratih tukaj.

burj khalifa, burj khalifa dubaj, dubaj znamenitosti

Potovanje v Dubaj je lahko tudi poceni (Kam za zimske počitnice)

 • Guadeloupe

Kdo si ne bi želel zimskih počitnic preživeti nekje na Karibih? Mi smo se odločili, da si zimo skrajšamo na francoskem otoku Guadeloupe in bili nad njim povsem navdušeni. Guadeloupe je namreč ravno prav velik oziroma majhen za 7-10 dni raziskovanja, ki ga vsak dan lahko združite tudi s kopanjem v čudovitem morju turkizne barve. Več o otoku Guadeloupe pa tukaj.

otok Guadeloupe, karibi, poceni potovanje

Otok Guadeloupe, Karibi (Kam za zimske počitnice)

 • Tunizija

Tunizija je še ena zanimiva, eksotična destinacija, ki je primerna za zimske počitnice, saj je relativno blizu in zato je 10 dni zanjo že kar solidno veliko časa  – sploh če boste tja leteli pa čeprav se da v Tunizijo relativno hitro in tudi poceni potovati tudi z avtom. Zimski čas je za Tunizijo odličen za kakšen roadtrip in se tako spoznati z raznolikostjo te severno Afriške države. Več o tem, kaj se vse splača v Tuniziji videti in doživeti pa v samostojnem blog prispevku tukaj. Več o popotniških nasvetih pa tudi v vodiču po Tuniziji.

Potovanje v Tunizijo z avtom

Tunizija potovanje (Kam za zimske počitnice)

Ne glede na to, kje boste preživeli vaše zimske počitnice, sva prepričana, da boste uživali. Navsezadnje je veliko že to, da si lahko vzamemo nekaj dni za potovanja / izlete, družino in odklop od realnega sveta.

*Da bodo vaše zimske počitnice v tujini brez skrbi, pa nikar ne pozabite na zdravstveno zavarovanje za tujino – midva ga imava sklenjenega kar pri zavarovalnici Vzajemna.