Guadeloupe, karibi, air france

Verjetno si vsak kdaj potiho želi, da bi v času dolgega leta namesto v economy razredu sedel vsaj v poslovnem razredu. Ni skrivnost, da bi kdaj to pasalo tudi meni.

To na žalost ne bo prispevek o tem, kako smo uživali, medtem ko smo v sodelovanju z  Air France bili nagrajeni z višjim razredom in tako leteli v Pariz ter nato na karibski otok Guadeloupe ali potem nazaj domov. Tovrsten luksuz v letenju bodo poznali in razumeli zlasti tisti, ki ste že postali starši in ste se vkrcali na letalo z manj kot dveletnim otrokom. Prav let na in z otoka Guadeloupe je bil naš čisto prvi, ko je Ren dopolnil dve leti in je tako v letalskem prometu bil dovolj star za čisto svoj sedež.

In ko enkrat v svojem naročju več ur skupaj držiš živahnega otroka, kar smo izkusili na osem ur trajajočem letu v New York in 13 ur trajajočem letu v Cancun, lasten otrokov sedež kar naenkrat postane skoraj večji luksuz kot pa potovanje v poslovnem ali prvem razredu.

To, da imaš mizico zase in da lahko v »miru« poješ svoj obrok, brez da bi te skrbelo, kaj vse bo pristalo na tvojih hlačah in majici, je resnično neprecenljivo. Kaj šele imeti svoj sedež čisto zase, da v miru lahko vstaneš ali zgolj prekrižaš ter pretegneš svoje noge. Vse sicer še nekako gre, ko je mali popotnik buden, ko zaspi v tvojem naročju pa to pretegovanje postane povsem druga zgodba.

Vse skupaj pa postane veliko bolj zanimivo tudi za naše najmlajše, saj s svojim sedežem dobijo kar iskrice v očeh, ker so že tako veliki zanj. Poleg tega pa dobijo tudi malce drugačne, otroške obroke.

No ja, priznam, da se kakšne nadgradnje sedežev še vedno ne bi prav nič branila, ampak tudi to, da je naš Ren »končno« dobil svoj sedež, tudi ni prav nič manj navdušujočega – no ja, le z vidika stroškov ni najboljše, saj potem kar naenkrat letenje postane, skoraj za celoten strošek letalske karte, dražje.

Če se tudi vi odpravljate z otrokom na potovanje pa si preberite še praktične nasvete, kako na letalo z otrokom, kjer izveste kako si let narediti prijetnejši in kako se nanj pripraviti.