Grčija z avtom, Grčija počitnice, otok Lefkas

Zadnji dve leti sta bili pri nama precej pestri glede potovanj. Nikakor se ne pritožujeva, ravno nasprotno. Upava namreč, da bo potovanj še več, a pisanje bloga poleg redne službe, terja svoj davek.

Ne le, da nama primanjkuje dopusta, tudi energije za kakšno noro avanturo nama manjka. Še toliko bolj, ker takoj po dopustu, v sredini avgusta, z Nemško turistično organizacijo že letiva v Nemčijo. Tam bova intenzivno raziskovala Frankfurt, finančno nemško prestolnico, in se udeležila dveh tradicionalnih festivalov.

Tako sva se oba strinjala, da letos namesto potovanja, bolj potrebujeva počitek – tisti pravi dopust.  Tako bom po skoraj 30ih letih prvič namesto na pravo potovanje odšla na počitnice.

Da ne bo pomote, nikakor ne bova ostala doma, a vse skupaj bo malce bolj »na izi« – vsaj za naju.  Še vedno se odpravljava od doma z najinim terencem, spala bova v avtu in še vedno se bova posluževala brezpotjem, a tokrat v državi, ki je po celem svetu znana zaradi odličnih plaž. Odhajava namreč v Grčijo.

Pred dvema letoma sva raziskovala z avtomobilom severni del Grčije, medtem ko bova letos pristala na Lefkasu. Če se sprašujete zakaj ravno Lefkas, je pravzaprav razlog zelo preprost – gre namreč za majhen ionski otok, kjer morje nekako »omejuje« najino radovednost. Računava, da naju bo prav ta majhnost malce prisilila v bolj počasen tempo. Poleg tega pa ima Lefkas precej makadamskih poti – idealno za najinega terenca in nemirnega duha.

Grčija z avtom, Grčija počitnice, otok Lefkas

Z avtom v Grčijo obeta nekaj sproščenega dopusta, a še vedno polno dogodivščin v najinem stilu

Ob novici, da bova letos bolj počitniško naravnana in ne toliko popotniško, je nekaj znancev precej presenetljivo vprašalo, če bova kaj takšnega sploh zdržala. Po pravici povedano, se to sprašujeva tudi midva. Kdo ve, morda naju res zamika še kaj drugega. Sicer pa je važno, da bova počela to, kar nama bo v tistem trenutku zadišalo. Kaj se nama bo resnično dogajalo, pa se bo kmalu izvedelo tudi na blogu. Prepričana sva, da bo zanimivo in zabavno, zato ostanite z nama.

Lepe poletne počitnice tudi vam! 🙂