Korzika potopis, Korzika počitnice, Korzika znamenitosti, Bonifacio, z avtom na Korziko

Korzika je vulkanski otok, ki pripada Franciji in se nahaja v Sredozemskem morju. Korzika pravzaprav predstavlja najbolj hribovit otok v Sredozemlju in je nekaj več kot dvakrat manjša od naše Slovenije. Ker Korzika ponuja prekrasne plaže in divjo naravo, ni nič čudnega, da je to področje slavna popotniška založba Lonely Planet, leta 2013 uvrstila na prvo mesto najlepših regij na svetu. Ne le, da je lepote Korzike opazil svet, opazili smo jo tudi Slovenci, saj vedno znova srečujem ljudi, ki so bili nad njo navdušeni!

Korzika je navdušila tudi mene in mislim, da jo nisem obiskala zadnjič. Nenazadnje je otok primeren tudi za počitnice / potovanje z majhnimi otroki. Je relativno blizu Sloveniji, poleg tega pa tu najdemo ene najlepših peščenih plaž na svetu.

Korzika potopis

Prekrasne plaže – Korzika potopis

A pozor, Korzika niso seveda le prekrasne plaže in skoraj tisoč kilometrov obale. Tukaj bodo našli raj tudi vsi pohodniki, ki si želijo svoje poletne počitnice preživeti nekoliko bolj aktivno. Čez Korziko poteka namreč ena najbolj cenjenih pohodniških poti v Eropi – GR20.

Korzika potopis

Pohodniške poti – Korzika potopis

Tudi zgodovinarji bodo prišli na svoj račun, saj bodo nad največjim oziroma najlepšim neolitskim središčem v Evropi, Filitosa, navdušeni. Korzika ima tudi vse polno majhnih gorskih vasic in obmorskih krajev, ki so primerni za tiste, ki imajo radi sprehajanje ob obali, romantiko in dobro morsko hrano ter malce bolj pestro nočno življenje. Nedvomno pa je eden najbolj prepoznavnih mest Korzike mesto na 70 metrov visokem klifu- Bonifacio.

Korzika potopis

Mesto na klifu Bonifacio – Korzika potopis

Notranjost Korzike je zaradi vulkanskega nastanka izredno hribovita in zelena. Čezenj pa se vijejo tudi ovinkaste ceste, ki bodo navdušile motoriste in mnogi prelazi, ki bodo cilj vsem ljubiteljem kolesarjenja.

Korzika potopis,počitnice, potovanje

Gorske vasice – Korzika potopis

Korzika je brez dvoma prekrasen francoski otok, ki vas zagotovo ne bo razočaral in prav verjetno je, da se boste nanj še leleli vrniti.

Kako na Korziko?

Korzika je dosegljiva z letalom, a za njeno raziskovanje vsekakor priporočam avto. Prav zato se na Korziko mnogo Slovencev odpravi kar s svojim avtomobilom. Trajekt na Korziko vozi iz italijanskega pristanišča Livorno, ki je iz Ljubljane oddaljen 600 kilometrov. K temu pa moramo dodati še štiri urno plovbo s trajektom. Ladijska družba, ki vozi trajekt na Korziko je CORSICA FERRIES ali MOBY LINES. Priporočava, da vozovnice za trajekt kupite že preko spleta, saj bodo tako veliko cenejše. Sploh pa za trajekt Korzika velja princip “prej kupiš, ceneje je”. Z ugodnimi akcijskimi kartami za trajekt, tako vaše potovanje na Korziko veliko cenejše, kot sicer.

Korzika potopis,počitnice, potovanje

Trajekt Korzika – Corsica Ferries

Prenočišča na Korziki

Hotelskih namestitev in raznih drugih prenočišč ima Korzika na pretek, a morda bodo za aktivne obiskovalce celo najbolj primerni kampi, ki jih tu res ne manjka. Korzika je dobesedno prekrita z njimi in le na vas je, da izberete kakovost le-teh.

Kdaj na Korziko?

In morda še opozorilo – glede na bližino Italije in seveda Francije, je predvsem avgusta Korzika prekrita z obiskovalci in če vas gužva moti, vsekakor predlagam, da se tam ne nahajate ravno na višku njene sezone. Korzika je za potovanje ali počitnice primerna tudi spomladi ali jeseni – in takrat je ta francoski otok še cenejši in vsaj zame tudi veliko bolj privlačen.

Popotniški nasveti o Korziki

Več informacij o potovanju po Korziki najdete tudi v popotniškem vodiču in podrobnejši predstavitvi najboljših znamenitosti na Korziki.