pisanje popotniških reportaž, oddaja Nočni obisk, pisanje bloga, popotniški blog, blog potovanja

Včasih se mi res zazdi, da se znajdem v nekem delu svojega življenja, ko mi stvari tečejo kot po maslu. Ena dobra stvar prinese drugo dobro stvar in druga dobra stvar se konča že z neko tretjo dogodivščino. Morda pa je vse to odvisno tudi od stališča, kako gledam na stvari ali pa je morda res nekaj na tisti knjigi “Skrivnost”.

Kakorkoli že, začelo se je že v torek, ko je zapadel prvi obilen sneg in me je v Radovljici, kljub skorajšnji odpovedi zaradi slabega vremena, pričakalo skoraj trideset radovednih poslušalcev, katerim sem v slabi uri predstavila svoje popotovanje po Siriji in Jordaniji.

Takoj naslednji dan se je stvar ponovila na STA, v Ljubljani. Edina razlika je bila le ta, da je bila tokratna tema Indija in da je bilo na moje presenečenje poslušalcev še več. Zgodilo pa se je še nekaj…nekaj povsem nepričakovanega…nekaj navdušujočega… Radijski voditelj Peter Močnik, me je namreč že pred predavanjem povabil v svojo oddajo na radio Slovenija, kot gostjo v nočnem programu. Tako sem že naslednji večer obiskala radijski studio in v dobri uri in pol predstavila moje potepanje po Siriji.

Na nek način je bilo vse skupaj kar malce zastrašujoče, a po drugi strani se je po mojih žilah pretakal adrenalin. Cela radijska dogodivščina pa je nedvomno bila nepozabna in resnično sem hvaležna za ponujeno priložnost in nenazadnje za zaupanje. Le kdo bi si mislil, da me bo moja strast do potovanj nekoč ponesla iz časopisnih strani v popotniško revijo in iz knjižnice celo na radio. Sprašujem se, kaj me še čaka, hkrati pa čutim da bo še zelo zanimivo…

Za vse, ki ste zamudili oddajo Nočni obisk, lahko posnetek le-te poslušate v arhivu RTV Slovenija.