potovalna kozmetika, kozmetika na poti, frezyderm, fjallraven

Glede nato, da dobiva kar nekaj vprašanj o tem, kaj spakirava za naša potovanja, sva se odločila, da se poleg potovalne lekarne lotiva tudi najine kozmetične torbice in njene vsebine.

S Simonom sva že od nekdaj vajena lahke prtljage, zato tudi pri kozmetiki ne komplicirava. Pravzaprav za kozmetično industrijo niti nisva zaželena potrošnika, saj najina kozmetična torbica nikakor ne poka po šivih. Pravzaprav vanjo spraviva vse, kar vsi trije na potovanju sploh potrebujemo.

Moja (Ninina) kozmetika

Verjeli ali ne, ampak verjetno sem ena izmed tistih redkih žensk, ki že v vsakdanjem življenju v torbici ne nosi kreme za roke, pudra, parfuma in ne vem kaj vse še. Pravzaprav se moja kozmetika sploh ne razlikuje doma ali pa na poti, saj je v obeh primerih zelo skromna. A ne glede na to, kako malo kozmetike vzamem s seboj na potovanja, se mi zdi, da brez nekaterih stvari res ne gre.

Maskara – brez nje ne grem nikamor, sploh ker imam svoje trepalnice zelo svetle. Je pa res to, da se na potovanju z njo večinoma namažem le, ko sem pri volji.

Sence – uporabljam jih zelo, zelo redko, a glede na to, da vedno uporabljam le dve barvi, se za vsak slučaj tudi te znajdejo v kozmetični torbici.

Odstranjevalec ličil – v kozmetično torbico spakiram tudi odstranjevalec ličil pa čeprav samo zaradi maskare.

Parfum – mogoče se sliši smešno, morda za nekoga celo žalostno, ampak parfumov ne maram. Verjetno vse skupaj izhaja iz otroštva, ko mi je bilo od premočnih vonjev vedno slabo – sploh v zaprtih prostorih, v avtu… Še danes parfum redko kdaj uporabim. Ker imam en mini vzorček, pa ga za vsak slučaj vendarle spakiram tudi v toaletno torbico. Saj veste, za tisti dan, ko ti zapaše nekaj več.

Krema za obraz – čeprav nisem tipična ženska uporabnica kozmetike, pa vendarle prisegam na dobro univerzalno kremo za obraz. Nedolgo nazaj sem imela možnost preizkusiti kremo za obraz znamke FrezyDerm. Primerna je za vsakdanjo uporabo proti staranju kože, hkrati pa ponuja zelo močno zaščito pred soncem, kar je sploh zaradi moje sestave kože (2x letno moram zaradi pigmentnih znamenj obiskovati dermatologa) izredno pomembno. Na trgu je sicer ogromno raznih ponudnikov, a me je pri njej prepričalo zlasti to, da ni mastna, je odporna na potenje in na vodo (vključno z morsko) ter ima hkrati zaščitni faktor 50+, ki ščiti tudi pred UVA/UVB žarki ter IR sevanjem. Po drugi strani pa mi je všeč tudi njen občutek na koži – zaradi takoimenovane “second skin” tehnologije se jo namreč sploh ne čuti na koži oziroma daje koži žameten občutek. Prav zato je mi je tudi všeč, ker je vsestransko uporabna – tudi pri zunanjih športnih aktivnostih, ko se potiš in ti je težka, mastna krema čisto odveč.

Ker sama ne nosim pudra, sem se ogrela za barvno različico FrezyDerm kreme, saj mi za moje potrebe povsem zadostuje. In če sem bila pred prvo uporabo skeptična, sedaj praznim že drugo stekleničko. Več podrobnejših informacij o barvni FrezyDerm sončni kremi pa si lahko preberete tudi tukaj.

Deodorant – Uporabljam roll-on deodorant in še to tak, ki ne vsebuje aluminijevih soli. Res je, da tovrstni na koži ne zdržijo tako dolgo kot ostali, ampak mi je pomembnejše to, da je čim bolj naraven.

Lip glos – s sabo vedno nosim sicer labelo, a ker lipglos ne zasede veliko prostora, dodam tudi to. Včasih tudi na potovanju paše, da se malce zasvetiš.

Lak za nohte – nohtov na rokah si večinoma ne lakiram, a ko se začne sezona japank in sandalov imam rada na nohtih na nogi tudi kakšno živo poletno barvo.

Pinceta – če se pinceta ne znajde v potovalni lekarni pa jo dodam kar med kozmetiko. Vsekakor pride prav tako za kakšno olepšavo kot pri kakšnemu odstranjevanju trnja.

Olje za konice las – Če ne pozabim, vzamem na potovanja, sploh tista ob morju, tudi oljček za konice las. Zaenkrat sicer še nisem našla enega, za katerega bi res lahko rekla, da mi odlično pomaga, saj se mi konjice kljub temu še vedno močno cepijo in so poškodovane. Ve katera res za preizkušeno in delujočo stvar proti cepljenju las?

Zobna krtačka, zobna nitka, zobna pasta, paličice za ušesa – te stvari niti ne jemljem kot kozmetika ampak kot obvezen pripomoček pri osebni higieni.

Simonova kozmetika

Krema za obraz – Simon si verjetno ne bi nikoli kupil kreme za obraz, ampak sem mu jo zato v njegovo življenje malce »vsilila« kar sama. Mogoče sem malo obsedena z zaščito kože pred soncem, a dejstvo je tudi to, da nisva vsak dan mlajša. Tako sedaj tudi on rad uporablja FrezyDerm sončno kremo, a s to razliko, da je njegova brezbarvna.

Deodorant – na potovanjih in tudi v vsakdanjem življenju si oba s Simonom ne predstavljava, da bi bila brez deodoranta. Tako da brez njega na pot ne odide niti Simon.

Vosek za lase – ker imava v kozmetični torbici vedno dovolj prostora, Simon s sabo vzame tudi vosek za lase, da si sem in tja uredi frizuro. Če spiva na divje mu sicer to ne pade na pamet, ampak če se pa kdaj vendarle ustavimo v mestu, pa vseeno paše biti sem in tja tudi malce bolj urejen.

Parfum – Zgleda, da sva se s Simonom res našla. Tudi on sicer ni največji navdušenec nad parfumi, ampak mu še vedno pomenijo več kot meni, zato si na pot vzame tudi kakšno manjšo stekleničko.

Skupna kozmetika

Pod skupno kozmetiko boste v najini toaletni torbici našli zgolj gel za tuširanje, šampon in balzam za lase – slednji je sicer bolj zame, da si dolge lase sploh lahko razčešem).

Renova kozmetika

Kot dojenček je Ren imel znake atopičnega dermatitisa, a na srečo je bila stvar le prehodna. Kljub temu pa vendarle pazim, da se za njega vzame nežen in za alergijsko občutljivo kožo gel za tuširanje in umivanje las. Na trgu sem našla kar takega, ki ga lahko uporabiš tako za umivanje telesa kot las in še to povsem brez vode, kar je sploh idealno za naša avanturistična potovanja z avtom. Zanj vzamem tudi cinkovo pasto za ritko, saj še vedno nosi plenice in eno dobro sončno kremo s faktorjem 50+, ki je primerna za zelo občutljivo kožo. No in seveda škarjice za nohte ter palčke za ušesa.

V našo kozmetično torbico bi lahko dodala še ogromno drugih stvari in verjetno si določeni ljudje sploh ne predstavljajo, da bi se na pot odpravili s »samo« toliko kozmetike…spet drugim je morda še to najino odveč. Verjetno je nekaj odvisno tudi od stila potovanja ter destinacije, kam se odpravimo in nenazadnje navad, ki jih imamo v vsakdanjem življenju.  A saj veste kaj pravijo, ne delajte nekaj, zato ker to pravijo drugi, ampak zato, ker ste to vi.

p.s. Če koga zanima, za kozmetično torbico uporabljava kar vsestransko 4 litrsko torbo Gear Bag Large, Švedskega proizvajalca Fjallraven, ki je znan po ekoloških proizvodih in obstojnosti.

Prispevek o najini kozmetiki na poti in s tem neposredno tudi naš blog je podprlo podjetje FrezyDerm. Ko sva prvič preizkusila njihovo sončno kremo, sva bila nad njo navdušena in je sedaj najin stalni spremljevalec. Podpora najinemu ustvarjanju in s tem blogu je vedno dobrodošla in sva jo zelo vesela, a se pri tem drživa načela, da je vse zapisano še vedno povsem najino lastno mnenje, na katerega nima vpliva prav nihče in da piševa le o stvareh, ki jih poznava in preizkusiva tudi sama.