Malta potovanje, Malta počitnice, potovanje na Malto

Če se spogledujete s potovanjem na Malto ali pa ste morda tik pred odhodom in iščete še zadnje praktične informacije, bo ta prispevek kot nalašč za vas.

Malta potovanje – popotniški vodnik

  • Poceni letalske vozovnice na Malto

Najceneje je na Malto leteti z Ryanairom iz italijanskega letališča Treviso. Povratne letalske karte za Malto se v povprečju gibajo med 30-50€. Cena je seveda odvisna od časa nakupa in sezone. V to ceno je zajeta osebna prtljaga, ki pa je za teden dni na Malti povsem dovolj (velikost 55 x 40 x 20 cm – do 10 kg in 35 x 20 x 20 cm – manjša torbica, laptop…) . No, vsaj nama je.

  • Prevoz po Malti

Po Malti se zelo udobno in poceni potuje z avtobusi. Do vseh znamenitosti, plaž in mest vodijo dobre avtobusne povezave. Če boste tukaj cel teden, se vam verjetno najbolj splača kar tedenska vozovnica, ki stane 21€/osebo.

Ker imava sama najraje popolno svobodo pri raziskovanju, sva se odločila, da na Malti najameva kar avto.  Ker je Malta zelo majhna in se med izposojo naredi malo kilometrov, so tudi cene najema zelo nizke. Za 5 dnevni najem sva namreč odštela smešnih 55€. Najnižje cene za najem je imela spletna stran www.economycarrentals.com.

  • Parkirišča in vožnja na Malti

Če se odločite, da Malto raziščite z najetim avtomobilom, zgolj opozorilo – tukaj vozijo po levi strani. Veliko ljudi sicer pravi, da so vozniki na Malti grozni, ampak povedano po pravici, se nama ni tako zdelo. Sedaj ne vem ali zato, ker sva z avtom prevozila že veliko držav ali pa morda zato, ker sva bila tukaj izven sezone in niso kaos na cestah povzročali nevešči turisti.

Dobra stran potovanja na Malto izven sezone je tudi ta, da boste z lahkoto našli brezplačna parkirišča. Na Malti sva povsem brezplačno parkirala prav povsod in to na zelo dobrih lokacijah, tik ob znamenitostih in središču mesta.

  • Prenočišča na Malti

Zaradi turistične popularnosti Malta ponuja veliko raznoraznih prenočišč. Tukaj so na voljo hoteli različnih kategorij in apartmaji. Izbira je odvisna čisto od vas in vaših financ. Dejstvo pa je, da če boste potovali na Malto izven glavne sezone, bodo cene občutno nižje. Poglejte si prenočišča tukaj – priporočava nastanitev v St. Juliansu ali Sliemi.

Booking.com

  • Hrana na Malti

Hrana na Malti je čudovita mešanic med arabsko, sredozemsko in italijansko kuhinjo. Zaradi lege ima v prehrani veliko tudi morskih dobrot. Nič nenavadnega pa ni niti zajec, ki velja celo za tipično malteško jed, sploh na otoku Gozo. Več o hrani na Malti, si preberite tukaj.

  • Top znamenitosti na Malti

Predno sva potovala na Malto, si nisva niti predstavljala, da je Malta tako kulturno, zgodovinsko in naravno bogata. Tako kot pri hrani, se tudi pri znamenitostih čuti vpliv različnih svetov – medina, megalitski templji, rimske katakombe… Dolgčas vam vsekakor ne bo. Katere so najboljše znamenitosti na Malti pa tukaj.

  • Sporazumevanje na Malti

Glede na to, da je Malta nekoč bila angleška, se tukaj govori odlična angleščina. Tudi bližina Italije pri sporazumevanju v italijanskem jeziku govori temu v prid. Mnogo zaposlenih v turizmu pa prihaja iz različnih evropskih držav, tako da bi skoraj lahko rekla, da je Malta pravzaprav Evropa v malem.

  • Kdaj potovati na Malto

Napačnega časa za potovanje na Malto ni. Vsekakor pa morate najprej vedeti, kaj boste tukaj sploh počeli – ste se prišli kopati, vas morda bolj zanimajo znamenitosti ali pa ste na Malto prišli zaradi pobega pred nizkimi zimskimi temperaturami. Če se želite izogniti gneči in posledično višjim cenam, priporočava, da se na Malto ne odpravite v glavni turistični sezoni (junij, julij, avgust). Midva sva na Malto potovala v januarju in sva bila navdušena nad občutkom pomladi… vse je bilo zeleno, dnevi so bili sončni in topli (15-16°C) in manj je bilo turistov, kar je vsaj za naju vse skupaj naredilo še toliko bolj prijetno ter poceni.

Čeprav je Malta majhna otoška država pa pozitivno preseneti skoraj vsakogar, ki jo obišče. Naju zagotovo je in če ne drugega sva se odločila, da jo bova pozimi še kdaj obiskala in s tem vsaj za kratek čas pobegnila pred našo zimo in snegom.

Video o potovanju na Malto