romantični kraji, poročna potovanja

Prav vsak med nami ima kakšen svoj romantičen kraj. Nekateri kraji so privlačni in romantični za mnoge, nekateri pa so to zgolj za posameznike in njihove najdražje. Ampak kateri so tisti najbolj romantični kraji na svetu? Ali le-ti sploh obstajajo? Prepričana sva, da je romantičnih krajev vsaj toliko, kot je ljudi na svetu. Prav vsak kraj je romantičen na svoj, unikaten način in vse je odvisno zgolj od vaših želja, pričakovanj in okusa.

S Simonom sva poročena in lahko bi rekli, da precej potujeva (saj veste, nikoli ni potovanj preveč). Rada imava dogodivščine in potovanja izven tistih tipičnih turističnih poti in prav zato je nekaj najinih najbolj romantičnih krajev pravzaprav sredi ničesar. Zavedava se, da morda najin seznam ne bo ravno po godu vsem, a vendarle sva se odločila razkriti najin seznam najbolj romantičnih krajev na svetu do danes.

Najbolj romantični kraji na svetu

Toskana, Italija

Ena najbolj popularnih in romantičnih regij v Italiji je zagotovo Toskana. Nekateri celo trdijo, da je Toskana najbolj romantičen kraj/pokrajina na svetu. Res je čudovito tukaj – tako z zgodovinskega kot tudi romantičnega vidika. V Toskano sva potovala v mesecu juniju in bila nad njo povsem očarana. Zlato obarvana pšenična polja so bila kot iz pravljice in za romantično vzdušje sploh ni potrebnega nobenega truda. Piknik odejica, steklenica dobrega vina Chianti ter vaša draga oseba, je vse kar pravzaprav potrebujete.

romantični kraji, poročna potovanja

Toskana, Italija (Romantični kraji po svetu)

Goriška Brda, Slovenija

Verjetno sva pri Sloveniji malce pristranska, a kaj hočeva, naša mala državica je res čudovita. Priznava, premalo jo poznava, a vendarle so naju Goriška Brda povsem zasvojila. Slikovita pokrajina, vinogradi, dobra hrana in vino (Kabaj je celo vrhunska vinska svetovna znamka) so brez dvoma glavni razlogi, da vam romantika tu ne uide.

romantični kraji, poročna potovanja

Goriška Brda, Slovenija (Romantični kraji po svetu)

Meteora, Grčija

Nekateri mislijo, da je Meteora zgolj ena velika skala, ampak ta grški kraj je pravzaprav najin najljubši v Grčiji. Najlepše in tudi romantično je, da se na Meteoro podate v času sončnega zahoda, ko je večina turistov že odšla iz kraja in imate tako čarobne poglede, ki spominjajo na prizore iz čarovniškega filma, povsem zase.

romantični kraji, poročna potovanja

Meteora, Grčija (Romantični kraji po svetu)

Puščava Wahiba, Oman

Oman je zagotovo (zaenkrat) najbolj krivično spregledana arabska država in prav to jo naredi še toliko lepšo. Oman res da ni za vsakogar, ampak če so vam všeč dogodivščine in brezpotja, je Oman točno to, kar ste iskali. Navsezadnje pa ni bolj romantičnega početja kot kampiranje sredi mogočne puščave, kjer vam družbo delajo zgolj visoke sipine, ogenj in čudovito zvezdnato nebo.

romantični kraji, poročna potovanja

Puščava Wahiba, Oman (Romantični kraji po svetu)

Skala (The Rocks) – Sydney, Avstralija

Iz puščave naravnost v središče štiri in pol milijonskega mesta Sydney. The Rocks je verjetno edino področje v Sydneyu, ki ga obišče vsak, ki se vsaj za nekaj ur mudi v Sydneyu. Poleg tujih obiskovalcev, pa je to tudi izredno popularno območje za domačine in vse romantične duše. Res je, da je gneča nepopisna, ampak verjetno v Sydneyu ni bolj romantičnega kraja kot ta, ki nam ponuja čudovite nočne razglede na znamenito operno hišo in železni most. Priborite si prosto mizo, naročite kozarec vina in uživajte v romantiki.

romantični kraji, poročna potovanja

The Rocks – Sydney, Avstralija (Romantični kraji po svetu)

Friedrichstadt, Nemčija

Verjetno zelo nenavadna izbira, ampak tole majhno severno nemško mestece je res simpatično. S podobo, ki spominja na Nizozemsko ima povsem unikaten čarm. Najemite si čoln in svojo sorodno dušo popeljite na slikovito vožnjo skozi mesto.

romantični kraji, poročna potovanja

Friedrichstadt (Romantični kraji po svetu)

Playa Blanca (Bela plaža), Gvatemala

Le kdo med nami ne mara belih peščenih plaž? Za mnoge so le-te pravzaprav nekaj najbolj romantičnega na svetu. Vse skupaj pa postane še bolj romantično, če je takšna plaža težje dosegljiva in zato tudi redkeje obiskana. Playa Blanca v Gvatemali se lahko pohvali prav s tem, saj je dosegljiva le s čolnom. Toplo karibsko morje, kokosove palme in sprehajanje z roko v roki po prekrasni plaži je vrhunec romantike.

romantični kraji, poročna potovanja

Playa Blanca, Gvatemala (Romantični kraji po svetu)

Dubrovnik, Hrvaška

Pravijo, da je Dubrovnik biser Jadrana in če ga obiščete dovolj zgodaj zjutraj, še pred prihodom trume turistov iz križark, je to res lepo in privlačno mesto. Nama vsa množica in gneča res nista bili povšeči, a na srečo sva tukaj ostala dve noči in našla najboljši način, kako se številčnim obiskovalcem izogniti. Nad Dubrovnikom se vzpenja hrib Srd, na katerega se je najlepše odpraviti, ko gondola ne obratuje več. Takrat imate celoten hrib povsem zase in razgledi so brez dvoma veliko lepši ob tišini. Če potujete v Dubrovnik s svojim vozilom, ne pozabite na piknik košare in enostavno uživajte ob prekrasnih razgledih na osvetljeno mesto.

romantični kraji, poročna potovanja

Dubrovnik, Hrvaška (Romantični kraji po svetu)

Ko s Simonom iščeva romantični kraj, se vedno osredotočiva na dve stvari – razgled in gnečo. Če lahko ob tem popijeva še kozarček dobrega vina, vse skupaj postane še toliko bolje, a če ne, nama to zagotovo ne pokvari romantičnega vzdušja. Navsezadnje je prav vsak kraj lahko romantičen, če mu le-to tudi dovolite.

Kateri so vaši najljubši romantični kraji? Delite jih z nama, saj sva vedno  vesela novih idej in predlogov.