Predelava kombija Mercedes Sprinter 4x4 v avtodom

Tisti, ki naše dogodivščine redno spremljate ste zagotovo opazili, da smo zadnje čase manj aktivni z objavami. Razlog tiči predvsem v pomanjkanju prave vsebine, tiste, ki bi mi napolnila dušo in bi tako besede kar same govorile zase. Da bi praznino zapolnjevala z ne popotniško vsebino in popotniški blog spreminjala v vse drugo kot je, pa mi prav nič ne diši.

Vse dokler ni prišlo do omejitev pri potovanjih, se niti nisem resnično zavedala, kako zelo globoko so le-ta v meni in kako težko shajam brez.

No ja, je pa to vsekakor tudi čas, da se malce odklopim, razmislim kako naprej, kar sem pisala tudi že v prispevku o naših načrtih. Kljub temu, da izgleda, da se nam nič ne dogaja, je pravzaprav pri nas doma kar precej akcije. S Simonom skušava več delati in si tako izničiti primanjkljaj prihodkov, ki sva jih uspela pred Covid-19 zaslužiti z blogom ter na ta način tudi malce pozabiti na celotno situacijo. A kar je najpomembnejše, kljub temu, da imam sama kar nekaj težav z omejitvami, ki mi povzročajo dobre in slabe dneve, še vedno nisva nehala sanjati….

Pravzaprav počasi uresničujeva del najinih sanj, katere gojiva že nekaj let. Se še spomnite, ko sva prodajala našo prvo Toyoto (Prado 95) in sva se spraševala s čim bi jo zamenjala? Takrat so nama misli uhajale tako na tovornjak, kombi, kot tudi Toyoto Landcruiser. Odločitev je takrad padla in namesto Toyote Prado 95, sva se odločila, da pretiranih premikov pri izbiri ne bova delala in sva vse skupaj zgolj nadgradila z večjim terencem in tako domov pripeljala Toyoto Landcruiser 100.

Ker je bila LC 100 precej dotrajana, sva se zadnje leto intenzivno ukvarjala z obnovo, a smo v vmesnem času vendarle uspeli zvoziti pravo jesensko puščavsko avanturo po Tuniziji ter poletje začinili z raziskovanjem Korzike.

Pa vendar je neka skrita želja za prihodnost ostajala… Kljub temu, da sva nad avtom navdušena, nas le-ta vendarle nekoliko omejuje v slabem vremenu, hladnejših časih in ko so dnevi krajši. Ko se postavi postelja v njem namreč ni prostora za kaj drugega kot ležanje. No ja, verjetno je krivec vsemu temu malo tudi najin emšo in seveda dejstvo, da smo trije…

In tako sva med delom in ostajanjem doma, ko ni bilo nobenega popotniškega planiranja, en dan na spletu naletela na oglas. No ja, če sem povsem iskrena, je nanj naletel Simon – saj veste, moški in avtomobili. A glede nato, da sem odrasla v družini, kjer so bili avtomobili vedno prva tema, in zaradi česar še danes delam v avtomobilski industriji, moje navdušenje ni prav nič pretirano zaostajalo ob tem, ko je Simon razkril svojo najdbo…. Prodaja se rabljen Mercedes Sprinter 4×4.

Predelava kombija Mercedes Sprinter 4x4 v avtodom

Predelava kombija Mercedes Sprinter 4×4 v avtodom

Dobro ohranjen tovrsten kombi, ki ima za nameček še privlačno ceno, je precej redka najdba ne le v Sloveniji temveč tudi v tujini, zato sva se takoj znašla v precepu… Po eni strani naju je zelo mikal, po drugi strani pa sva se zavedala, da naju bo nakup in spreminjanje kombija iz tovornega v bivalno vozilo pošteno udarilo po denarnici. No ja, če sem povsem odkrita, si ga niti ne bi mogla privoščiti… Ampak… Tovrstne priložnosti vseeno nisva želela zamuditi… Enostavno je želja po avanturističnem 4×4 vozilu, ki bi nam ponujal več udobja in nenazadnje več svobode pri izbiri destinacije tudi v zimskih dneh, bila premočna in je že predolgo tlela v nama… V tem korona času pa se zdi, da je želja postajala še čedalje večja in glasnejša.

In tako naše dvorišče sedaj krasi naša nova pridobitev, obsežen projekt, ki nama bo verjetno povzročil marsikateri siv las, pojedel neskončno živcev in povzročal luknjo v denarnici. Projekt zaradi katerega sva se zadolžila, a vendar v sebi čutiva, da je včasih enostavno treba skočiti v vodo in se naučiti plavati. Ne veva sicer še kako bova vse skupaj financirala do konca, zato imava oba v grlu nekakšen čuden cmok, začinjen z začetniškim navdušenjem, zaradi katerega sva vendarle počasi bližje našim dolgoletnim sanjam. In medtem ko se nekateri zadolžujejo za stanovanja, hiše, sva se midva odločila, za malce bolj premično različico.

Zaenkrat pri hiši ostaja tudi še Toyota LC 100, saj si vseeno v tem času, ko se kombi počasi predeluje, želiva ostati mobilna in oditi na kakšno potovanje. Prav tako si s tem puščava odprto možnost, da naju bodo najine sanje vendarle lahko razočarale in da nama kljub večjemu udobju kombi ne bo nudil tistega pravega občutka – gušta. V tem primeru si vsekakor ne želiva še enkrat iskati novega terenca in ga ponovno predelovati, ko je Toyota praktično povsem obnovljena. In če ne drugače, bo naš nov projekt »kombi« z zavedanjem da to ni pravo za nas, romal na splet in med oglase, brez obžalovanja, da nisva svojih želja in sanj skušala vsaj uresničiti.

V tem času, ko bova počasi urejala kombi, pa bodo o tej predelavi in napredku nastajale tudi nove vsebine (predvsem video vsebine na našem YouTube kanalu in javljanja v živo na Ninatravels1  Instagramu in na Instagramu Simona @explore_everything1, s katerimi upava, da bova še komu v pomoč pri odločitvi, da se loti takšnega obsežnega projekta in kaj vse vas pri tem sploh čaka. Občasno pa bova napredovanje projekta predstavila podrobneje tudi tukaj na blogu.

p.s. Vsem tistim, ki ste mislili, da je nov projekt nov družinski član, se za razočaranje opravičujem. 😉