potovanja, izleti, kam na potovanje, blog potovanja

Za leto 2017 smo imeli veliko popotniških načrtov – pravzaprav so bili tako ambiciozni, da sva s Simonom mislila, da jih niti ne bova uspela realizirati, sploh sedaj, ko je z nama Ren. A na koncu sva ugotovila, da je bil Ren mnogokrat še dodatna brca v rit za najino uresničitev želja.

Če niste ravno redni bralec bloga pa zgolj kratek povzetek našega resnično nepozabnega leta.

  • Januar, Februar, Marec

Začetek leta je zaradi Rena minil bolj v miru. Potrebovali smo nekaj časa, da se postavimo (predvsem jaz) na noge, se spoznamo med sabo in sploh začnemo funkcionirati kot tri članska družina. Prav zato se nam ni nikamor mudilo in tako smo dneve bolj preživljali doma ter vmes skočili na kakšen izlet. Tako smo skupaj vozičkali predvsem na obali in raziskali obmorsko pot Portorož – Piran, se po Napoleonovi poti sprehodili nad tržaškim zalivom ter se zimskim sončnim žarkom nastavljali na obalni izolski poti. Na deževno vreme pa smo skočili še v Tehniški muzej Bistra ter Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu.

Napoleonova pot, izlet, ideja za izlet, kam na izlet

Peš pot primerna za družinski izlet (Napoleonova pot)

  • April, Maj

Daljši spomladanski dnevi so bili v znamenju prvega daljšega roadtripa – najprej smo se znašli na otoku Rab, nato pa smo raziskovali še cvetočo Sardinijo, ki je bila v znamenju pravega avanturističnega potovanja – spanje v avtu na divje, ter poleg klasičnih znamenitosti, raziskovanje še tamkajšnjih brezpotij.

Sardinija potovanje, potovanje na Sardinijo, Sardinija z avtom

Čudoviti razgledi so nas presenečali ob obalni cesti na zahodnem delu otoka (Sardinija potovanje)

 

  • Junij

V mesecu juniju smo se znašli v Avstriji in sicer v regiji Schladming-Dachstein. Vikend izlet je minil v znamenju adrenalina in pohodništva, a najbolj nas je zagotovo navdušila adrenalinska znamenitost – viseči most oziroma Sky Walk Dachstein – priporočava vsem, ki ste za adrenalinska doživetja.

Dachstein Sky Walk, izlet v Avstrijo, Avstrija izlet, Schladming

Unikatna in nepozabljiva izkušnja (Dachstein Sky Walk – Avstrija izlet)

  • Julij

Poletje je čas za morje in tako sva tudi midva z Renom uživala – včasih sama, včasih s Simonom v hrvaški istri. Vozičkala, spala, se crkljala in kopala.

izlet istra, izlet v istro, kam na izlet, ideja za izlet, hrvaška izlet

Sprehod po mestecu Buje (Istra, Hrvaška)

  • Avgust, September, Oktober

Avgust si bova verjetno s Simonom zapomnila za najino celo življenje, saj je takrat padla ena težjih odločitev v življenju – Simon je dal v službi odpoved in tako so se naše dogodivščine šele dobro začele.

Začetek avgusta smo se najprej znašli v Nemčiji, kjer smo naredili bolj družinsko obarvan roadtrip. Ren je bil sicer še malo premajhen za pravo uživanje, a kljub temu smo obiskali 5 različnih tematskih parkov, se s čolnom vozili po Bodenskem jezeru, se izogibali dežnim kapljam na jezeru Chimsee in nazdravili z vrčkom lokalnega piva v Augsburgu. Za konec našega raziskovanja Nemčije pa smo se ustavili še v čudoviti Partnach soteski v Garmisch-Partenkircheinu.

Nemčija zabaviščni parki, zabaviščni parki v Nemčiji, Nemčija potovanje

Legoland (Zabaviščni parki na Bavarskem, Nemčija)

Druga polovica avgusta pa je bila namenjena pakiranju in odhodu na dvomesečno overland potovanje z avtom iz Slovenije, do Turčije, Gruzije in Armenije. Vse skupaj smo raziskovali v počasnem tempu, a še vedno avanturistično s spanjem na divje v avtu ter iskanjem zanimivih in manj turistično obleganih poti.

svaneti gruzija, gruzija potovanje, gruzija znamenitosti

Z avtom do Turčije, Gruzije in Armenije

Pred vrnitvijo domov, pa smo se ustavili še na grškem otoku Thassos in se tam prepustili lenarjenju in grškemu počasnemu ritmu.

Thassos Grčija, Grčija potovanje, Grčija počitnice

Naravni morski bazenček Giola (otok Thassos, Grčija)

  • November

Sledil je mesec za regeneracijo in počitek ter ponovno privajanje na domačo posteljo. Tik pred koncem meseca pa sva se s Simonom preizkusila v letenju v Aerodium Logatec in se tudi prvič znašla na novi križarki MSC Seaside, kjer sva spoznala, da to niti ni tako slabo preživljanje dopusta, kot sva pred tem razmišljala sama.

MSC Seaside, MSC križarjenja, križarjenje

Prvič na križarko (MSC Seaside – križarjenje)

  • December

Praznično obarvan mesec smo tudi mi obarvali v lučke ter obiskali nekaj božičnih sejmov na Avstrijskem Koroškem – tako smo se znašli v majhnem mestecu Millstatt ter bolj poznanem zimskem središču Bad Kleinkircheim ter Katschberg.

božični sejmi, božični sejem, božični sejmi v avstriji

Konjske vprege ki vam skrajšajo pohod do adventne poti v Katschbergu (Božični sejmi – Avstrijska Koroška)

Čeprav smo čez praznike načrtovali še zadnji letošnji roadtrip na Sicilijo pa je potem ta zaradi financ splaval po vodi in tako smo letošnje leto zaključili ob domačem božičnem drevescu ter kovanju načrtov za prihajajoče se leto 2018.

Mnogo znancev nama je govorilo, kako se bo najino popotniško življenje končalo zaradi Rena in da se bova morala malo umiriti, a z veseljem vsem bodočim staršem oznanjava, da se vam ni treba nič bati. Vaš stil življenja, lahko nadaljujete tudi skupaj z novim družinskim članom – seveda, potrebni so kompromisi, a če niste nagnjeni h kompliciranju, se vse da pa čeprav včasih malce težje.