Neapelj vodič, Neapelj izlet, izlet v Neapelj

Že res, da Neapelj ni pretirano oddaljen od nas, a nam vseeno ponuja precej drugačno izkušnjo in doživetje. Izlet v Neapelj je kot nalašč za krajši pobeg iz našega vsakdana.

Popotniški vodič za izlet v Neapelj

Kako do mesta Neapelj?

Najlažje, najhitreje in velikokrat najceneje bo kar polet z nizkocenovnim prevoznikom Volotea. Le-ta namreč leti iz letališča v Trstu. Let bo trajal manj kot eno uro. Za povratni let boste praviloma odšteli le nekaj deset evrov.

Parkirišče na letališču v Trstu?

Letališče v Trstu lahko dosežete z organiziranim prevozom ali pa se tja odpravite kar z lastnim avtomobilom. Najceneje boste parkirali na bližnjem letališču Ronchi P Park od koder vas bodo s kombijem zapeljali do letališča in vas tudi prišli iskati.

Iz letališča v Neaplju do starega dela mesta

Na letališču v Neaplju se lahko usedete v taksi ali pa se kar z Alibusom brez zapletov znajdete v središču mesta. Alibus se nahaja približno 200 metrov od letališke zgradbe (pot je dobro označena) in vas za 5 EUR že pripelje do mesta. Vozovnico morate potrditi na avtomatu na avtobusu in vam velja 90 minut – v tem času jo lahko uporabite tudi za ostala lokalna prevozna sredstva kot so avtobusi, vzpenjača, metro. Alibus ima dve postaji – glavna železniška postaja in pristanišče. Vozovnico za Alibus kupite na avtobusu.

Kako raziskovati Neapelj?

V kolikor boste raziskovali le stari del mesta in radi hodite, se boste redkokdaj sploh znašli v dilemi, da bi potrebovali lokalni prevoz. Če boste preutrujeni od hoje pa bo najboljši način kar metro. Vožnja vas bo stala 1,10 EUR.

Znamenitosti v Neaplju

Napelj ima že v samem starem delu mesta toliko znamenitosti, da vas bodo z lahkoto zaposlile nekaj dni, brez da bi mesto sploh zapustili. Katere so znamenitosti v Neaplju pa tukaj.

Hrana v Neaplju

Hrana v Neaplju je tako zelo pomembna in velik del tamkajšnjega življenja, da je zagotovo znamenitost sama po sebi. To, da v mestu res morate poskusiti pizzo (Neapelj je namreč rojstni kraj te priljubljene jedi) je le en majhen košček tamkajšnje bogate kulinarike. Sedem jedi, ki nikakor ne smejo ostati prezrte v času vašega izleta v Neapelj pa najdete tukaj.

Prenočišča v Neaplju

Neapelj je precej dobro turistično razvito mesto, zato tam najdete kar nekaj hotelov, katere si lahko ogledate na bookingu – po našem preverjanju se nam je zelo dopadel Hotel Principe Napolit’amo, ki se nahaja na eni najbolj popularnih ulic v španski četrti. Več o hotelu tukaj. Za res tisto pravo neapeljsko doživetje boste morda raje izbrali kar kakšno stanovanje – vsaj mi smo se tokrat odločili za to možnost. Bivali smo v Casa Gaia, ki se nahaja blizu arheološkega muzeja in od koder smo praktično vse znamenitosti obiskali kar peš. Casa Gaia je res veliko stanovanje z dvema spalnicama, dnevno sobo, kuhinjo in kopalnico ter dodatnim straniščem. Tamkajšnji balkon pa gleda na tipično neapeljsko ulico. Več fotografij, točno lokacijo in oceno pa si lahko ogledate tukaj.

Booking.com