Bamberg, Nemčija, potovanja z avtom

Le kdo ne pozna podjetja Mastercard? Verjetno ima marsikdo med vami njihovo kreditno kartico Mastercard – tudi midva jo imava, saj si brez nje enostavno ne predstavljava naših potovanj. Z njo sva si pred vsakim potovanjem do sedaj kupovala letalske karte, rezervirala kakšno prenočišče in plačevala tudi razne dnevne stroške v tujini (predvsem izven Evrope). No, to je bilo preden sva v testiranje dobila novo debetno kartico Mastercard, ki prav tako omogoča vse našteto in še več.

Na najinem zadnjem potovanju po Nemčiji sva debetno kartico Mastercard preizkusila v praksi in jo uporabljala za razne dnevne stroške – rezervacije prenočišč, kosila, večerje, kavice, vstopnine. Z njeno uporabo nisva imela nikakršnih težav, saj jo sprejmejo na vseh prodajnih mestih, kjer je možno plačevati s karticami Mastercard, pa tudi spletno nakupovanje je enostavno. Ta obenem zagotavlja popolni nadzor nad financami in to v vsakem trenutku, kjerkoli se nahajamo. Res je odlična nadgradnja klasične debetne kartice Maestro.

Vsestranska uporabnost debetne kartice Mastercard je največja prednost

  • Uporabna vrednost presega debetno kartico Maestro

Debetno kartico Mastercard se lahko uporabi na vseh prodajnih mestih, ki sprejemajo Mastercard in teh zagotovo ni malo. Tako je veliko bolj vsestranska kot debetna kartica Maestro in uporabna širom sveta. Poleg vsega skupaj pa bodo lastniki debetne kartice Mastercard imeli tudi vse privilegije lastnikov kreditnih kartic Mastercard – kot so recimo ugodnosti Mastercard priceless cities.

  • Kupovanje po spletu postane enostavnejše

Z novo debetno kartico Mastercard ni možna le vsakodnevna potrošnja v trgovinah, temveč tudi kupovanje preko spleta, ki postaja vedno bolj nepogrešljivo – tako z domačega kavča kot nekje na potovanju. Do sedaj smo, zlasti v tujih spletnih trgovinah, potrebovali kreditno kartico, danes pa lahko to varno opravimo s pomočjo debetne kartice Mastercard.

  • Uporabna je (skoraj) kjerkoli in kadarkoli

Debetno kartico Mastercard lahko torej varno uporabljate na raznih napravah kadarkoli in kjerkoli, doma in po svetu – z izjemo Irana, ki zaradi političnih razlogov ne sprejema nikakršnih plačilnih sredstev ameriškega izvora. Ni važno, ali gre za spletni nakup ali plačevanje računa v restavraciji, nova debetna kartica Mastercard namreč vse to omogoča – vključno s hitrim brezstičnim plačevanjem.

Debetna kartica Mastercard nas bo spremljala tudi na naših prihajajočih se poteh, kjer jo bomo še preizkušali v praksi, a zaenkrat se nam zaradi večje vsestranskosti zdi veliko bolj primerna na poti, kot običajna debetna kartica Maestro – sploh izven Evrope, kar bomo lahko stestirali že novembra v Mehiki. Poleg tega pa je v kombinaciji s kreditno kartico Mastercard primerna tudi za načrtovanje in porazdelitev naših stroškov, kjer je kreditna kartica super za večje zneske in za odlog plačila (nakup letalskih kart, akontacija pri najemu avtomobila, oziroma pri nekaterih za avtodom …), medtem ko je debetna kartica Mastercard v uporabi pri nižjih in vsakodnevnih stroških (gorivo, hrana, prenočišča, vize, spominki …).

Ocena debetne kartice Mastercard je res da nastala v sodelovanju s podjetjem Mastercard Slovenija, a so vse ugotovitve in zgornja ocena povsem naše lastno mnenje iz potovanja po Nemčiji, na katerega ni vplival nihče.