Kdo smo

Najraje imava potovanja v lastni režiji; z nahrbtnikom na rami ali “overland” potovanja s terenskim vozilom, daleč stran od vodenih skupin. Šele z izgubljanjem v ozkih ulicah, majhnih vasicah, stran od tipičnih turističnih poti, lahko vidiva in odkrivava tisto pravo sliko obiskane države. Vse to pa sedaj prenašava tudi na najinega novega sopotnika – sinčka Rena.

Kdo pravzaprav smo?

Nina – aktivna ljubiteljica potovanj in dogodivščin

Ninino čisto prvo potovanje je bilo pri njeni rani mladosti, saj so jo starši vzeli s seboj na pot, ko je imela komaj tri leta. Vse od takrat so potovanja del njenega življenja in zagotovo njena največja strast. Čeprav vedno znova po svetu širi znanje o tem, kako lepa je Slovenija, pa ji je bila le-ta vedno nekoliko premajhna in zato je šla v svet. Rada fotografira, a še raje piše in tako je fotografiranje skoraj v celoti prevzel na potovanjih Simon. Skrbi tudi za objave na Facebooku, Instagramu, Twitterju in YouTube kanal.

Potovanje, popotniški blog

Potovanja mi dajejo svobodo

Simon – navdušen nad overland potovanji in off-road potmi

Preden je Simon spoznal Nino, pravzaprav ni nikoli res potoval. Obisk Grčije in Hrvaške obale vsaj Nina ne šteje med tista prava potovanja. A ko ga je Nina prvič vzela s seboj na potovanje, pravzaprav preizkušnjo, če je on tisti pravi zanjo, pa so ga potovanja nemudoma posrkala vase. Kot se je izkazalo, so bila potovanje vedno del njega, le da za to sploh ni vedel. Sedaj je Simon navdušen nad brezpotji in overland potovanji in najbolj uživa, ko sam sedi za volanom in cesta z vsakim novim metrom postaja bolj divja in groba. Nič čudnega torej, da sta si omislila celo terenca in ga predelala za potovanja. Simon na poti fotografira in snema kratke video posnetke za njun YouTube kanal. 

Nina potuje, popotniški blog, blog potovanja, potopisi, potopisna predavanja, popotniške reportaže, popotniški članki

Simon rad potuje s terencem in raziskuje skrite kotičke sveta

Ren – mali sopotnik, ki nama pokaže svet z druge perspektive

Najina življenja in s tem tudi potovanja je decembra 2016 obogatel še sin Ren, ki skupaj z nama odkriva svet. Zaenkrat se v vlogi popotnika odlično znajde. Sproti pa nama odpira oči za popolnoma nove prizore in zanimivosti, ki jih kot odrasli pozabljamo in ne vidimo več, a so del našega življenja in čeprav velikokrat samoumevni, še prav posebno lepi.

potovanja z dojenčkom, z dojenčkom na pot

Ko bom velik bom…

Zakaj rada potujeva?

Čas je na potovanju povsem najina stvar in le kot samostojna popotnika, si ga lahko krojiva čisto sama. Vzameva si ga za kramljanje ob čaju ali kavi z domačini in šele tako lahko počasi odkrivava in spoznavava tisti pravi utrip življenja. Lahko pa ta čas izkoristiva tudi samo zase, za sanjarjenje ob sončnem zahodu na vrhu puščavske sipine ali s sprehodom po živahni morski tržnici zgodaj zjutraj.

Potovanja v lastni režiji nama dajejo toliko svobode, kot si jo dopuščava sama. Stran od vsakodnevne norije in tempa, ki nama ga narekuje življenje. Brez slabe vesti, ker sva sredi pragozda in se že tri dni nisva pošteno umila. Tako preprosto, pa na nek način tako komplicirano.

potovanja, blog potovanja, družinska potovanja, potovanja z otroki

Potovanja z otrokom so še posebno nagrajujoča

Ah ja, če ne drugega je človek vsaj tistih nekaj tednov na leto lahko povsem brez skrbi, kaj si drugi mislijo o njemu… Takrat, ko si na potovanju to sploh ni pomembno. Ko vidiš v kakšnih razmerah živijo ljudje po svetu, se v tebi prebudi sočutje, ki nam ga počasi izkoreninja naš zahodnjaški način življenja, in takrat se šele začenja bogatitev samega sebe, svoje duše in to je tisto, zaradi česar rada potujeva. Veva, da naju potovanja bogatijo, čeprav površen pogled na naju to morda ne kaže, saj postajava bogatejša v najinih mislih in v dojemanju sveta. In takšna bogatitev se nikoli ne konča, le raste z vsakim novim prepotovanim kilometrom… In zato, imava rada potovanja in sva vanje enostavno zaljubljena.

Nina potuje, popotniški blog, blog potovanja, potopisi, potopisna predavanja, popotniške reportaže, popotniški članki

Sva adrenalinska popotniška blogerja, ki se rada lotiva različnih aktivnosti in doživetij

Poleg pisanja bloga, različne reportaže objavljava tudi v raznih popotniških revijah in na spletnih straneh. Po Sloveniji imava razna potopisna predavanja in na splošno rada ljudi spodbujava k potovanju. Nina je bila tudi članica uredniškega odbora pri prvi slovenski popotniški reviji SVET in LJUDJE, kjer je imela svojo mesečno rubriko. Nina je z reportažami redno sodelovala tudi z našim bivšim nacionalnim prevoznikom Adria Airways in za njihovo revijo In-Flight revijo pisala različne potopise. 

Nina potuje, popotniški blog, blog potovanja, potopisi, potopisna predavanja, popotniške reportaže, popotniški članki

Zaljubljena v življenje, v svet in drug v drugega

Najin popotniški blog je vse od 1.6.2014 na voljo tudi v angleškem jeziku in se nahaja na naslovu www.nina-travels.com

Nekaj slovenskih popotniških blogov, ki jih prebirava

Za najino varno pot na potovanjih skrbi zdravstveno zavarovanje za tujino pri zavarovalnici Vzajemna in Prekom d.o.o., ki skrbi za podvozje našega jeklenega konjička.

37 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prejete podatke bomo uporabili le za namen povpraševanja. Brez vašega soglasja prejetih podatkov ne bomo hranili, obdelovali ali posredovali tretjim osebam.

Zapri
EnglishSlovenia