Oblačila Royal Robbins

Priznam, da še nekaj mesecev nazaj nisem poznala oblačil blagovne znamke Royal Robbins in ko sem dobila z njihove strani povabilo na sestanek, sem z radovednostjo sprejela. Obljubljali so namreč oblačila, popolna za popotnike, in res me je zanimalo kaj naj bi to pomenilo.

Kaj oziroma kdo je Royal Robbins?

Royal Robbins ni samo blagovna znamka, temveč prava oseba. Skupaj z ženo Liz sta bila v šestdesetih letih prejšnjega stoletja ikonična plezalca v stenah Sierra Nevade. Pripadala sta tako imenovanim »čistim plezalcem«, ki so plezali po filozofiji, da v naravi pustijo čim manj sledi, s čimer so odražali svoje spoštovanje do naravnega sveta in svetu sporočali, da je pot / vzpon veliko pomembnejši od samega vrha /cilja. Royal Robbins je bil takrat eden najboljših plezalcev na svetu in je pustil velik pečat na tehniko plezanja, ki jo še dandanes uporablja Ameriška plezalna skupnost. Zaradi ljubezni do narave sta skupaj z ženo oblikovala oblačila, ki bi izražala njuno ljubezen do narave.

Kakšna filozofija se skriva za znamko Royal Robbins?

Filozofija, ki stoji za oblačili Royal Robbins, mi je zelo blizu, saj zagovarja to, da se zjutraj zbudiš in se oblečeš samo enkrat, ne glede nato kaj vse boš tisti dan počel. Njihova oblačila so res zelo udobna, se hitro sušijo in se ne mečkajo četudi jih spakiramo in zložimo na majhno. Poleg tega pa dejansko izgledajo dobro ter so primerna ne glede na to ali z njimi zakorakamo v pisarno, na letalo, na večerjo ali pa se odpravimo v hribe.

Pri proizvodnji oblačil se osredotočajo na uporabo takšnih materialov in proizvodnih tehnik, ki puščajo čim manjšo sled v naravi. Prav zato stremijo k temu, da so njihovi izdelki narejeni kakovostno in da imajo klasičen videz, ki ne gre nikoli iz mode. Tako so njihova oblačila nosljiva več let, četudi se moda menja vsakih nekaj mesecev. Oblačila so na voljo tako za ženske kot moške.

 

Unikatne značilnosti oblačil Royal Robbins, ki te res navdušijo

Oblačila Royal Robbins so pritegnila moje zanimanje predvsem zaradi njihove filozofije in unikatnih značilnosti, zaradi katerih so oblačila res zelo praktična in vsestransko uporabna. A če bi morala izpostaviti tri njihove kolekcije, bi si izbrala sledeče:

»Spotless Traveler« oblačila

Vsi ki imamo doma majhne otroke ali pa smo zgolj veliko na poti, vemo, kako nadležno je, ko si umažemo že tako majhno izbiro oblačil – no vsaj pri nas je tako, ker se na pot vedno odpravimo z malo prtljage. Prav zato me je pritegnila njihova »spotless« kolekcija, pri kateri se madeže enostavno spere z vodo, poleg tega pa se material izredno hitro posuši. Doma imam sedaj njihovo »spotless traveler« oblekico, ki se odlično nosi, se hitro suši in se ne mečka – jaz sem jo uporabljala tudi za na plažo. Oblekica je z žepi, katere se sploh ne opazi, četudi v njem nosite prenosni telefon – pravzaprav je zanj v žepu posebno mesto v mini elastičnem mrežastem žepku, tako da vam telefon nikakor ne more pasti iz žepa pa čeprav skačete naokoli kot nori. Zelo priročno, če se nam ne da s seboj nositi torbice.

»Bug Barrier« oblačila

Še ena kolekcija, ki me je takoj pritegnila je »Bug Barrier«. Sama sem magnet za komarje in ostali mrčes, zato me je res zanimalo kako se obnesejo oblačila, premazana s posebno snovjo, ki ščiti kot repelent. Zaščita učinkuje vse do 70 pranj, a se po tem oblačilo lahko s premazom obnovi in tako funkcija proti mrčesu ponovno deluje.

Letos se sicer zaradi situacije s Covid-19 nismo uspeli podati v kakšne eksotične kraje, kjer bi prišlo to bolj do izraza, ampak tovrstna oblačila so odlična v primeru, da se odpravljate na področja z malarijo, ziko, vročico denge ali lokacije, kjer klopov ne manjka. Zaenkrat sem preizkusila njihovo majico z dolgimi rokavi Bug Barrier Tech Travel in sedaj ne vem ali so se me komarji izognili v velikem loku zaradi majice ali pa sem imela zgolj tako srečo, da so našli kakšno boljšo žrtev blizu mene. Upam, da mi to funkcijo kmalu uspe bolje preizkusiti na kakšni zanimivi eksotični destinaciji.  

Oblačila Royal Robbins

Hlače iz recikliranih plastenk in majica, ki ščiti pred komarji in ostalim mrčesom (Oblačila Royal Robbins na našem overland potovanju po Korziki)

Oblačila iz recikliranega poliestra

Zakaj ne bi doma imeli kakšnega oblačila iz recikliranih plastenk? Meni se ideja že dlje časa zdi odlična in sem sploh navdušena nad tovrstno tehnologijo. Doma imam njihove hlače (Jammer Knit Pant), ki so narejene prav iz zavrženih in recikliranih plastenk. Milo rečeno, obožujem jih in to ne le zaradi uporabljenega materiala. Izgledajo namreč kot kakšne oprijete jeans hlače, le s to razliko, da so izredno udobne in da z njimi lahko poležavam doma na kavču, grem v restavracijo ali pa se z njimi odpravim na kampiranje ter kakšen pohod.

Poleg teh treh kolekcij pa oblačila Royal Robbins dobimo še z UV zaščito, organskim bombažem, industrijsko konopljo.

Zakaj so me oblačila Royal Robbins tako navdušila, da sem sprejela njihovo sodelovanje?

Sama imam za mnoge verjetno precej čuden okus oziroma razumevanje oblačil. Bolj ali manj gledam vse z vidika praktičnosti, kot tudi racionalnosti. Nisem človek, ki bi vedno znova kupoval oblačila, ampak želim, da tisto kar kupim nosim in ponosim. Sestra mi velikokrat pravi, da oblačila posvojim, saj tista, ki so mi všeč, nosim neprestano.

Na srečo tudi v službi nimamo protokola za oblačenje in tako sem lahko na delovnem mestu oblečena precej sproščeno. In oblačila Royal Robbins so prav to – sproščena, udobna, a zaradi njihovega materiala, kot tudi izgleda izredno vsestranska. Morda se sliši malce smešno, ampak mislim, da sem končno res našla popolna oblačila zase, saj jih že dober mesec nosim tako v službi, kot doma, ko grem na kavo s prijateljico ali pa se znajdem na kakšnem krajšem pohodniškem izletu. In kar je najboljše in za moj način življenja tudi zelo pomembno, se zaradi vseh lastnosti in unikatnih značilnosti, odlično obnesejo tudi na potovanju.

https://www.instagram.com/p/CDhNItLAEiN/?utm_source=ig_web_copy_link

Kje v Sloveniji lahko kupite oblačila Royal Robbins?

Ker se je blagovna znamka Royal Robbins šele pred nekaj meseci pojavila na slovenskem trgu je ponudba z njimi zaenkrat še precej omejena. Trenutno jih lahko najdete v trgovini Annapurna v Ljubljani in Emporiumu BTC. ter spletni trgovini Rebel.

Prav vesela sem, da so me pri Royal Robbinsu našli in mi dali priložnost, da sem lahko nekatera njihova oblačila preizkusila tudi sama. Res je, da je šlo za skupno sodelovanje pri testiranju, ampak njihova vsestransko uporabna oblačila so mi prav pisana na kožo in prav zato sem se tudi odločila, da jih predstavim na blogu. Redko se navdušim nad oblačilom, a to, da so tako zelo vsestransko uporabna, vključno na naših aktivnih potovanjih, me je prepričalo v taki meri, da res upam, da se jim bo uspelo obdržati v Sloveniji.