Osmice na Krasu, izleti po Sloveniji, ideja za izlet

Podaljšan vikend, lepo vreme in prosti čas… Tri sestavine, ki so delovale kot nalašč, da se odpravim na kakšen izlet po Sloveniji. Brskam na internetu za izleti po Sloveniji, ko naletim na nekaj predlogov o obisku Osmice na Krasu. In tako se je šlo na Kras….

Osmice na Krasu so znane po dobrem vzdušju. Nič čudnega, saj je takšno dobro vzdušje povsem primerno ob dobri hrani in dobri kapljici. Nič nenavadnega torej, da so Osmice na Krasu vedno dobro obiskane. Dober razlog za obisk Osmice na Krasu so tudi nizke cene ter velike porcije dobre kraške hrane. Priznam, brez pomoči niti slučajno ne bi uspela vsega sama zmazat!

Sploh pa je obisk Krasa (vsaj zame) najlepši prav v jesenskem času, saj vinogradi dobijo čudovite rdečkasto-rjavo-zlate liste… Sončni žarki, ki sijejo nanje pa jesenske barve še obogatijo. Da pa se na ta dan dogajajo še Osmice na Krasu, pa je izlet v deželo terana sploh dobra odločitev.

Za vse ljubitelje dobre hrane, dobrega vina, dobre družbe, čudovitega Krasa in željo narediti kakšen izlet po Sloveniji, je obisk Osmic zagotovo prava ozbora. Dober tek in na zdravje!