otok Lefkas, počitnice na Lefkasu, Grčija počitnice, z avtom v Grčijo

Na grškem otoku Lefkas sva preživela sedem dni in zdi se, da bi lahko bila tu precej dlje časa, kot sva načrtovala. Otok Lefkas nama je namreč pisan na kožo. Ima vse, kar sva si želela in več, kot sva sploh upala.

Na otok Lefkas sva odšla kar z avtom iz Slovenije. In čeprav sva do tja prevozila 1700 kilometrov, nama ni prav nič žal. Po številčnih slovenskih registracijah, ki sva jih srečevala na otoku Lefkas, izgleda, da se s tem strinja še veliko drugih Slovencev. Če se vam pretirano ne mudi do Grčije, je odlična postojanka na sredi poti srbsko mesto Leskovac, kjer sva se ustavila tudi midva.

Otok Lefkas vsako leto obišče ogromno turistov. Sedaj, ko sva se o lepotah tega grškega otoka prepričala na lastne oči tudi midva, naju množica počitnikarjev in popotnikov nič več ne preseneča.

Če se morda sprašujete ali bi se tudi vi za vaše počitnice odpravili na otok Lefkas, sva za vas zbrala devet najboljših razlogov, zakaj vam za vašo odločitev ne bo žal.

Devet razlogov, zakaj na otok Lefkas

1. Čudovite plaže

Grčija je že sama po sebi znana po plažah in morju, ampak prav otok Lefkas ima nekaj plaž, ki vam bodo resnično vzele sapo. Ne le, da se uvrščajo na seznam najlepših v Evropi, dve med njimi (Porto Katsiki in Egremni), uvrščajo celo na seznam najlepših na svetu. Seveda pa ima otok Lefkas še ogromno drugih plaž in le od vas je odvisno, katero izbrati. Lahko bi rekla, da boste vsak dan lahko obiskali novo plažo, pa čeprav boste otok Lefkas raziskovali cel mesec.

otok Lefkas, počitnice na Lefkasu, Grčija počitnice, z avtom v Grčijo

Otok Lefkas ima dve plaži na seznamu najlepših na svetu (Grčija z avtom)

2. Čisto morje

Otok Lefkas se nahaja v Ionskem morju in je eden od treh Ionskih otokov (druga dva sta Zakintos in Kefalonija). Prav Ionsko morje velja za eno bolj čistih. Bela podlaga, ki ustvarja čudovito turkizno barvo pa je le še dodaten bonus, ki kliče po še. Otok Lefkas je očaral tudi naju!

otok Lefkas, počitnice na Lefkasu, Grčija počitnice, z avtom v Grčijo

Kristalno čista voda je značilna za ionske otoke, med katere spada tudi otok Lefkas (Grčija z avtom)

3. Neskončni razgledi

Verjetno boste lepoto otoka Lefkas in tamkajšnjih plaž najbolje spoznali in videli iz kakšne razgledne točke. Šele, ko z viška zrete na dolge plaže, vam je jasno, zakaj otok Lefkas navduši vsakega obiskovalca. Da pa razgledov ni potrebno pretirano iskati, zato poskrbi hribovita pokrajina. Lahko bi rekli, da vsaka cesta na otoku Lefkas razkriva nove razglede in ustvarja skomine vsem fotografskim navdušencem.

otok Lefkas, počitnice na Lefkasu, Grčija počitnice, z avtom v Grčijo

Zaradi hribovite pokrajine ima otok Lefkas veliko lepih razglednih točk (Grčija z avtom)

4. Majhne vasice

Nič ni lepšega, kot večerni sprehod po majhnih, tradicionalnih vaseh, ki izgledajo, kot bi se znašel sredi kakšnega romantičnega filma. Za pravo doživetje in utrip otoka Lefkas, poiščite lokalno taverno ali kavarno in opazujte dogajanje okoli vas. Poleti bo zaradi vseh turistov na otoku lefkas zagotovo zelo živahno.

otok Lefkas, počitnice na Lefkasu, Grčija počitnice, z avtom v Grčijo

Otok Lefkas ima nekaj izredno simpatičnih tradicionalnih vasic (Grčija z avtom)

5. Dobra hrana

Celotna Grčija je marsikomu všeč zgolj zaradi ene stvari – hrane. Tudi otok Lefkas vas kulinarično ne bi smel razočarati. Slavni tatziki, giros, souvlaki in grška solata so le najbolj prepoznavne grške specialitete, ki jih nikakor ne gre prezreti. Tu pa so še druge dobrote, ki segajo vse od enolončnic, morskih jedi, kot tudi do sladkih dobrot. Otok Lefkas je med drugim dobro znan po olivnem olju in medu.

otok Lefkas, počitnice na Lefkasu, Grčija počitnice, z avtom v Grčijo

Grčija in s tem otok Lefkas je poznana po dobri hrani (Grčija z avtom)

6. Divje kampiranje

Čeprav je otok Lefkas prepleten s hoteli, apartmaji in tudi kampi, pa je veliko področij še povsem neobljudenih in s tem idealnih za divje kampiranje. Če potujete na Lefkas z avtodomom, avtom ali zgolj šotorom, vam lokacij za divje kampiranje ne bo zmanjkalo in vedno boste lahko našli svoj prostor pod zvezdnatim nebom. Divje kampiranje na otoku Lefkas pa vam lahko vaše potovanje oziroma počitnice naredi tudi zelo poceni.

otok Lefkas, počitnice na Lefkasu, Grčija počitnice, z avtom v Grčijo

Divje kampiranje na otoku Lefkas ni nič nenavadnega (Grčija z avtom)

7. Številčna brezpotja

Oba se strinjava, da bi nama bilo najbolj žal, da ne bi otoka Lefkas obiskala z najinim terencem. Upala sva, da bova lahko našla nekaj brezpotij, a niti v sanjah si nisva mislila, da bo teh brezpotij toliko. Številčne makadamske poti so pravi raj za avanturiste, ki radi zaidejo malce globje. Za nameček, pa so nama prav ta brezpotja ponudila nekaj najlepših razgledov. Otok Lefkas predlagava vsem, ki so za akcijo.

otok Lefkas, počitnice na Lefkasu, Grčija počitnice, z avtom v Grčijo

Otok Lefkas ima čudovita brezpotja (Grčija z avtom)

8. Prijazno za družine

Otok Lefkas ima po večini plaže z majhnimi kamenčki ali peskom, kar je idealno tudi za vse tiste, ki potujete z otroki. Edina previdnost, ki je ponekod na otoku Lefkas potrebna, je ta, da je zaradi vetra morje lahko precej valovito ter da se gladina vode hitro spušča in je tako lahko za najmlajše hitro pregloboko.

otok Lefkas, počitnice na Lefkasu, Grčija počitnice, z avtom v Grčijo

Otok Lefkas in tamkajšnje čudovite plaže so primerne tudi za majhne otroke (Grčija z avtom)

9. Veter za kajtarje in wind-surferje

Na otoku Lefkas je nekaj plaž idealnih tudi za športne navdušence. Zaradi stalnega vetra na določenih področjih je otok Lefkas super destinacija za kajtarje in wind-surferje.

otok Lefkas, počitnice na Lefkasu, Grčija počitnice, z avtom v Grčijo

Zaradi stalnega vetra je otok Lefkas odlična destinacija za kajtarje in wind-surfarje (Grčija z avtom)

Otok Lefkas je odlična destinacija za poletne počitnice. Res je, da se na najbolj znanih plažah takrat tre turistov, a z lahkoto lahko najdete manj obljudene zalive, kjer boste lahko celo sami. Plaže z majhnim peskom pa bodo kot nalašč tudi za vse tiste, ki bi na otok Lefkas radi odšli z majhnimi otroki. Če ste bolj avanturistične narave in imate radi potovanja v lastni režiji pa bo zagotovo najboljša izbira, da se na Lefkas podate kar s svojim avtomobilom iz Slovenije.