Thassos Grčija, Grčija potovanje, Grčija počitnice

Ker potovanja še zdaleč niso počitnice, smo se odločili, da je skrajni čas, da si vzamemo nekaj dni tudi za popoln odklop in verjetno za to ni bolj primerne destinacije kot Grčija.

Glede na to, da se počasi že usmerjamo nazaj proti domu, nismo pretirano skrenili z naše poti. Pristali smo namreč na otoku Thassos.

Thassos Grčija, Grčija potovanje, Grčija počitnice

Počitniceeee (otok Thassos, Grčija)

Krajši dnevi in včerajšnji dež nas je na nek način tudi prisilil (čeprav se ne pritožujemo), da smo si za bivanje na otoku Thassos privoščili kar apartma. Pravzaprav smo našli odličen začasni dom. Apartmaji El Mare Luxurious Apartments so svoja vrata odprli lani (maj 2016) in so čudovito urejeni. Nahajajo se v simpatičnem kraju Limenaria na jugu otoka in če vas kdaj zanese sem, vam jih več kot priporočava. Mi smo nad njimi navdušeni. Lastniki so simpatična družina, ki zna tako angleško, kot srbsko, tako da tudi sporazumevanje ni nikakršen problem.

Thassos Grčija, Grčija potovanje, Grčija počitnice

Razvajanje z grško solato (otok Thassos, Grčija)

Velikih načrtov za raziskovanje nimamo, saj se bomo razvajali predvsem s časom in lenarjenjem ter kakšnim krajšim izletom, da sploh vidimo, kje smo se znašli. Povedano drugače – od zdaj naprej smo na počitnicah. 🙂