Otok Thassos, Grčija z avtom, Grčija počitnice

Kadarkoli se načrtuje potovanje ali počitnice v Grčijo, se odločiva, da greva tja kar z avtom in odličen otok za obisk z avtom iz Slovenije je tudi otok Thassos.

Kako do otoka Thassos?

Če vprašate naju je otok Thassos in s tem tudi celotna Grčija odlična destinacija, da se tja odpravite kar z avtom iz Slovenije.

Če bi radi tja leteli pa je najboljša možnost, da priletite v Thessaloniki, od katerega pa boste potrebovali še dve uri (Kavala pristanišče) ali dve uri in pol do trajekta (Keramoti). Na voljo je žal le najem avtomobila, taksi ali avtobus. Otok Thassos namreč nima svojega letališča.  Od trajekta je sicer le 15 minut vožnje z avtom oddaljeno manjše letališče Kavala, a so poleti tja redki, zato se večina ljudi odloči, da leti do Thessalonikija.

Trajekt za otok Thassos

Največ ljudi, ki potuje na otok Thassos s svojim avtom se odloči, da se na trajekt vkrcajo v kraju Keramoti (40.85713 / 024.70275). Vožnja do mesta Thasos traja dobrih 20 minut.

Za trajekt smo v oktobru leta 2017 plačali 27 EUR v eno smer – cena je bila za avto in dve odrasli osebi.

Prevoz po otoku Thassos

Če boste na otok Thassos pripotovali s svojim avtomobilom prevoz naokoli ne bo problem, a če se boste tam znašli brez avta, pa imate na voljo najem avtomobila ali skuterja.

Znamenitosti na otoku Thassos

Otok Thassos največkrat povezujemo s plažami, ampak tisti, ki ste malce bolj radovedne narave, boste hitro spoznali, da na otoku najdete tudi kaj drugega. Preverite tukaj, katere znamenitosti priporočava midva.

Hrana na otoku Thassos

Glede na to, da se nahajate na otoku, bo razne morske hrane v izobilju – hobotnica, ribe, školjke… A tudi tipične grške hrane kot je tatziki, grška solata, souvlaki ne bo manjkalo. Nekaj več o grški hrani tukaj.

Prenočišča na otoku Thassos

Otok Thassos je turistično dobro obiskan, zato raznoraznih prenočišč tu ne manjka. Sami lahko izbirate med hoteli, kampi, apartmaji. Mi smo se za pet dnevno bivanje odločili za apartma v kraju Limenaria in bili nad apartmaji El mare Luxurious Apartments navdušeni. Lastniki so bili neverjetno prijazni, dobro so govorili angleško in tudi srbsko. Trgovina je bila le nekaj korakov stran, središče kraja Limenaria pa je dovolj blizu, da se da tja tudi peš. Apartmaji sicer niso neposredno na obali, ampak je takoj ob apartmajih ulica, ki vodi do simpatične obalne poti – idealno za hojo, tek, vozičkanje.

Booking.com

Kdaj potovati na otok Thassos

Če se boste tja odpravili za poletne počitnice, boste zagotovo izbrali mesec julij ali avgust, ampak tudi maj in junij ali september in oktober so zelo prijetni meseci za potovanje na otok Thassos – sploh če se želite izogniti gneči. Mi smo bili na otoku Thassos začetek oktobra in obalni kraji so bili še vedno precej simpatični in kar nekaj lokalov, restavracij je bilo še odprtih. A se je že poznalo, da se sezona zaključuje.

Otok Thassos nisva s Simonom nikoli imela v prvem planu, a nama je bil v trenutku všeč in mislim, da bo všeč vsem ljubiteljem Grčije.