poceni letalske karte, poceni letalske vozovnice

Velikokrat se zgodi, da se za pot odločim samo zaradi poceni letalske karte. Včasih zna biti to kar malo nelagodno, saj že vsem veselo razlagam, katera bo moja naslednja destinacija, ko sredi belega dne, tako mimo grede, opazim poceni letalske karte in se cena odloči namesto mene. Hitro spremenim cel moj načrt potovanja, ki je bil morda včasih že na grobo sestavljen v moji glavi, in se zgolj zaradi poceni letalske karte podam na popolnoma novo dogodivščino. Tako mogoče za mnoge izpadem malo neresno, ko pravim nekaj, storim pa popolnoma drugače. Pa vendar je tako, da je cena pri nakupu letalske karte vedno na prvem mestu tudi pri meni. Konec koncev, tukaj ne govorimo samo o nekaj evrih… pod besedno zvezo poceni letalske karte, ponavadi mislimo prihranek tudi v višini 300 ali več evrov.

Kako do poceni letalske karte?

Poceni letalske karte je najlažje poiskati z nekaj pomoči. Midva si največkrat pomagava kar z nasveti in objavo akcijskih cen letalskih kart na www.posvetu.si. Večina vseh akcij, ki potekajo iz nam bližnjih letališč in kjer najdemo poceni letalske karte, objavljena na tej strani. Seveda pa sem in tja nekatere tudi manjkajo.

In recept kako najti še ostale poceni letalske karte? Nič drugače kot redno pregledovati uradne spletne strani letalskih prevoznikov, ki pa znajo za podrobno analizo cen, včasih vzeti veliko časa. Res je, da se s časoma že malo navadiš, kam točno pogledat, a vseeno je za dobre poceni letalske karte potrebno sledenje cen že nekaj mesecev vnaprej. Tako ni nič čudno, da marsikdo obupa in raje plača nekaj odstotkov višjo ceno letalske karte agencijam, ki iskanje opravijo namesto njih.

No, pa še morda ena neprijetnost. V kolikor kupujete poceni letalske karte preko spleta, se zna zgoditi, da marsikdo med vami enostavno ne more s kartico plačati tako velike vsote. Tako, da mu takšno znanje “brskanja” za cene, v takšnem primeru žal prav nič ne pomaga in se hočeš – nočeš, mora tudi sam podati v kakšno izmed podjetij, kjer nakup poceni letalske karte opravi preko plačilnega naloga. In ravno v takem primeru so akcijske cene in poceni letalske karte še kako pomembne, saj lahko odločajo med samostojnim spletnim nakupom ali z nakazilom na podjetje preko plačilnega naloga. Uspešno iskanje poceni letalske karte vam želim!