Oman potovanje, potovanje v Oman, poceni potovanje

Potovanje v Oman je postalo izredno priljubljeno, a na srečo se tja še vedno lahko potuje poceni.

Potovanje v Oman je prava poslastica za vse tiste, ki se v velikem loku želite izogniti turistično prenatrpanim državam.

Koliko pa vas bo takšno potovanje v Oman pravzaprav stalo? Pripravila sva izračun za hiter 9 dnevni pobeg, v primeru, da v Oman potujeta dve osebi.

  • Poceni letalska karta (350€/osebo)

Če smo nekoč za vsako potovanje leteli iz sosednjih letališč, pa se zadnje čase vedno bolj dogaja to, da se tudi poceni letalske karte dobi kar iz ljubljanskega letališča. Povratna letalska karta iz Ljubljane do Muškata, glavnega mesta Omana, vas bo tako prišla med 320 in 400 € na osebo. Za aktualne poceni ponudbe letalskih kart spremljajte www.posvetu.si.

  • Viza (12,23€/osebo)

Za vstop v Oman boste potrebovali vizo, ki pa jo na srečo dobite kar na letališču. Vse kar potrebujete za 10 dnevno vizo je 5 omanskih rialov oziroma dobrih 12€.

  • Najem avtomobila (100€/osebo)

Cena najetega avtomobila je predvsem v tem ali boste zadovoljni z osebnim avtomobilom ali pa si boste omislili nekaj konkretnejšega. Za tisto pravo doživetje Omana vsekakor priporočava 4×4, a večji del najinega 9 dnevnega programa poti po Omanu, lahko naredite tudi z navadnim osebnim vozilom. Računajte, da boste za 9 dnevni najem majhnega osebnega avtomobila (npr. Toyota Yaris) odšteli približno 200€, kar znese 100€ po osebi. Preverite ponudbe za najem avtomobila tukaj.

  • Gorivo (25€/osebo)

V primeru, da se ravnate po najinem programu (a izpustite vožnjo do vasice Bilad Said, saj zanjo rabite 4×4 pogon), boste v devetih dneh prevozili okoli 1600 kilometrov. V primeru majhnega osebnega vozila to nanese približno 50€ za gorivo. Cena goriva se trenutno giblje med 0,43-0,45€/liter.

  • Prenočišča (60€/osebo)

Za tisto pravo doživetje in resnično poceni potovanje, priporočava, da si v prtljago spakirate šotor, saj je v Omanu dovoljeno divje kampiranje, ki je povsem brezplačno. Kljub temu pa sva v strošek kalkulacije zajela dvakrat prenočevanje v hotelu – prva in zadnja noč v Muškatu. Soliden hotel z oceno 8 na bookingu (poglejte si ga tukaj) in v bližini najbolj turistično priljubljenega predela Muttrah, boste v Muškatu odšteli okoli 60€/noč. Dve noči torej naneseta 120€, kar pomeni 60€/osebo. Morda pa boste raje prenočevali kje bliže letališču – hotele si poglejte tukaj.

  • Hrana (50€/osebo)

Glede na to, da sva divje kampirala, sva si večji del hrane pripravljala kar sama. Že takoj prvi dan sva v Muškatu nakupila vse potrebno (izven Muškata ponudba ni najbolj bogata), nato pa se sem in tja “razvajala” tudi s kakšnim kosilom v lokalni ali morda indijski restavraciji. Kosilo v lokalni restavraciji s predjedjo, glavno jedjo in sveže iztisnjenim sokom računajte od 5-10€/osebo. V najin strošek pa sva vzela 100€ za obe osebi tekom celega potovanja– nekaj hrane si boste pripravili sami, nekaj pa si jo boste privoščili zunaj.

  • Vstopnine (6€/osebo)

Ni lepšega, kot si ogledovati mogočno zgodovino in tradicijo, brez da bi kaj plačali ali pa za vstopnino odšteli simbolično vsoto. Bolj ali manj v Omanu prevladuje narava in to si lahko ogledujete povsem brezplačno. Plačljive so trdnjave pa še to je vstopnica le dober evro na osebo. Ko bi bilo povsod tako…Če si boste ogledali 5 trdnjav to torej nanese le slabih 6€/osebo.

  • Zdravstveno zavarovanje za tujino (18,61€)

Midva imava zaradi številnih potovanj urejeno kar celoletno Multitrip zavarovanje pri zavarovalnici Vzajemna, a za devet dnevno potovanje v Oman boste pri zavarovalnici Vzajemna odšteli 18,61€ za 11 dni zavarovanja.

  • *Mednarodno vozniško dovoljenje

Za potovanje po Omanu z najetim avtomobilom priporočava tudi mednarodno vozniško dovoljenje. Ker le-ta velja tri leta in ga potrebujete tudi za druge države, ga v to kalkulacijo nisva štela. Si ga pa za 31€ uredite pri AMZSju.

Če sva vas uspela prepričati za potovanje v Oman s ceno, pa si poglejte še najin priporočen devet dnevni program poti tukaj. Če se v vas skriva vsaj nekaj avanturista, vas bo Oman zagotovo navdušil!