Polhov doživljajski park, Polhov Gradec, družinski izlet

Polhov doživljajski park v Polhovem Gradcu bo nasmeh in zanimanje na obraze zagotovo priklical vašim najmlajšim raziskovalcem, poleg tega pa bodo staršem tamkajšnje atrakcije olajšale delo pri animaciji in vzpodbudi najmlajših pri hoji, saj bodo kar sami letali od ene zanimivosti do druge.

Polhov doživljajski park

Polhov Gradec je že pred otvoritvijo Polhovega doživljajskega parka veljal za zanimivega – tukaj se namreč nahaja graščina s parkom, Muzej pošte in telekomunikacij, začetek vzpona na Sv. Lovrenc in Grmado, sedaj pa so na svoj račun prišli še otroci.

Polhov doživljajski park je poln lesenih skulptur, živali, nad katerimi bodo otroci navdušeni. Poleg tega jih bo v parku pričakala še živalska pošta, kjer se bodo spoznali s tipkarskim strojem in stacionarnim telefonom. Obiskali bodo lahko brlog jazbeca ali pa se povzpeli na lesen motor. Čisto na začetku, in ker je Polhov Gradec znan tudi po čebelarjih, pa se bodo spoznali še z njihovim delom in čebelami.

Da bo celotna pot še bolj zanimiva in poučna, bodo otroci skozi knjižico (zanjo na blagajni odštejete 5 EUR) in preko nalog, zbiranja žigov ter zgodbe, iskali nov dom polhu, ki so ga zaradi razgrajanja ostale gozdne živali izgnale iz svojega doma.

Pot skoraj v celoti poteka po gozdu, a kljub temu ni zahtevna. Na začetku je potrebno sicer premagati nekaj stopnic, a jih bodo otroci od vsega navdušenja in iskanja novega doma polhu, zagotovo brez težav zmogli. Najin Ren, ki še ni dopolnil dveh let, je dobršen del poti prehodil povsem sam.

Za celotno pot brez reševanja nalog odrasli ne bi potrebovali več kot 20-30 minut, a zaradi radovednih otrok, si zanjo vendarle rezervirajte kakšni dve uri – sploh če se boste zadržali še v grajskem parku in tamkajšnji knjižnici na prostem.

Polhov doživljajski park je zares super ideja za družinski izlet – ni lepšega kot otroška radovednost v naravi, kjer skozi igro naši najmlajši izvejo še kaj novega.

P.S. Podobno peš pot, ki jo je prav tako delal Zavod Škrateljc, najdemo tudi v Bevkah pri Vrhniki (Pot močvirskih škratov na Mali plac), v Zaplani pri Logatcu (Smaragdna dogodivščina ob Ajdovem zidu), v Domžalah (Pravljični Šumberk) in Krvavcu (Pot pastirskih škratov).