Izlet v Munchen, Munchen izlet, izlet Munchen

Le kdo ne pozna mesta München. Nenazadnje je to glavno mesto nemške zvezne dežele Bavarska. München je dom nekaj najboljših nemških pivovarn, živahnega letališča, ki povezuje cel svet, uspešnih podjetij, med katerimi sta verjetno najbolj znani Siemens in BMW, priznanega nogometnega kluba Bayern in zanimive ter pestre zgodovine.

Zaradi relativne bližine Slovenije je München zanimivo mesto tudi za izlet. Vse kar mesto München ponuja seveda ni mogoče raziskati zgolj z enkratnim obiskom, a z nekaj dobrega načrtovanja, lahko v nekaj dneh vidite dovolj, da se boste v München vedno znova želeli vračati.

Da bo vaš izlet v München potekal brez težav, sva za vas pripravila krajši popotniški vodnik.

Izlet v München – popotniški vodnik

 • Prevoz do Münchna
  Verjetno je najbolj eleganten prevoz do Münchna kar z lastnim avtomobilom, a če potujete sami, zna biti tak način prevoza dražji, kot pa morda avtobus ali vlak. Stvar se lahko precej zaplete tudi pri iskanju parkirnega mesta, sploh če ste namenjeni v središče Münchna. Dodaten strošek parkiranja pa vendarle ni zanemarljivo majhen. Midva sva za prevoz do Münchna izbrala kar IC avtobus, v lasti Nemških železnic, ki ima trikrat dnevno redno linijo Zagreb-Ljubljana-München in to povsem brez ustavljanja. Do Münchna boste tako iz Ljubljane potrebovali dobrih 5 ur in kar je najbolje pri vsem tem, avtobus vas pripelje v sam center mesta. Tudi cena tega IC avtobusa do Münchna je izredno ugodna, pa čeprav le-ta ponuja več prostora med sedeži in brezplačno uporabo brezžičnega interneta. Cena sicer zavisi od tega, kako hitro kupite avtobusno vozovnico (podobno kot nizkocenovne letalske družbe), a v najboljšem primeru vas bo povratna vozovnica Ljubljana- München prišla samo 50€.
Izlet v Munchen, Munchen izlet, izlet Munchen

Za prevoz do Munchna priporočava IC avtobus (izlet v Munchen)

 • München znamenitosti
  Mestu München lahko na svojem izletu namenite cel teden pa ne boste mogli videti vseh znamenitosti v mestu. Vsekakor pa mesto München ponuja prav za vsakogar nekaj – na svoj račun bodo prišli ljubitelji avtomobilov in motorjev, nogometa, tehnike, hrane, kulture, piva in nenazadnje tudi zabave. Več o München znamenitostih si preberite tukaj.
Izlet v Munchen, Munchen izlet, izlet Munchen

Munchen je s svojo ponudbo izredno bogato mesto (izlet v Munchen)

 • München in hrana
  Če imate radi dobro domačo hrano bo izlet v München popoln za vas. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da tradicionalna hrana temelji na svinjini, praženemu krompirju in knedljih. Vse skupaj se res da sliši zelo konkretno in kalorično, a pravi Bavarci vse to zraven vedno poplaknejo še z dobrim domačim pivom. Pivo pa seveda nikakor ne gre skupaj z neko pretirano dietično prehrano. Nikar ne pozabite na njihove znamenite bele klobase in preste!
Izlet v Munchen, Munchen izlet, izlet Munchen

Tipična hrana je “močna” (izlet v Munchen)

 • Prenočišča v Münchnu
  Za vaš izlet v München priporočava vsaj tri do štiri dni, zato boste ob obisku potrebovali tudi prenočišče. München ima ogromno izbire in vse je odvisno od tega, kje želite spati in koliko ste pripravljeni za to odšteti. V Münchnu so na voljo hostli, butični hoteli, na obrobju mesta celo domačije in tradicionalni »Gasthausi«. Midva sva izlet v München delala zaradi Oktoberfesta in takrat so cene hotelov še posebno visoke. Če v času Oktoberfesta niste pravočasno rezervirali svoje prenočišče, ga boste v središču mesta dobili zelo težko ali pa boste zanj morali odšteti vrtoglave zneske. Na srečo pa ima München izredno dobro urejen lokalni prevoz in brez pretirane skrbi ter težav lahko prenočite tudi na obrobju mesta.
  Najin hotel, Hotel das Seidl, se je nahajal 20 minut vožnje z S-Bahnom do središča mesta München, a se nama to ni zdelo prav nič odveč. Nenazadnje sva tako dobila veliko boljšo storitev za manj denarja, kot pa da bi bivala v središču mesta. Hotel Das Seidl ima tudi svoje parkirišče, možnost zajtrka, brezplačno uporabo interneta in je na novo obnovljen.
  Za okvirne cene hotelov v Münchnu pa si je najlažje vse ogledati kar na bookingu že pred načrtovanjem vašega izleta.
Izlet v Munchen, Munchen izlet, izlet Munchen

Hotel Das Seidl (izlet v Munchen)

 • Javni prevoz v Münchnu
  Kot rečeno je javni prevoz po mestu München odličen. Vsi predeli mesta, vključno s predmestji in sosednjimi manjšimi kraji, so povezani z S-Bahni. Predeli, ki se nahajajo v središču pa so dobro urejeni tudi z metroji. Ne manjka niti mestnih avtobusov. Kar je najbolje pri vsem tem pa je, da nakup karte omogoča koriščenje prav vseh prevoznih sredstev (avtobusi, metro, S-Bahn) – paziti morate le, da bo vaša vozovnica omogočala prevoz v pravilni coni. München ima tri cone, po kateri se razlikuje tudi cena vozovnice. Če boste v Münchnu cel dan in boste uporabljali lokalni prevoz, se najbolj splača kupiti kar celodnevno karto. Za tiste, ki potujete v paru oziroma do pet oseb, boste najbolje prišli čez s skupinsko vozovnico. Nikar pa ne pozabite žigosati vaše vozovnice pri prvi vožnji na posebnih avtomatih na postajah oziroma vlakih/avtobusih. Več o lokalnem prevozu v Münchnu in cenah, si preberite tukaj.
Izlet v Munchen, Munchen izlet, izlet Munchen

Javni prevoz v Munchnu je odličen in ugoden (izlet v Munchen)