Toskana izlet, izlet v Toskano, v Toskano z avtom, na izlet v Toskano, Toskana znamenitosti

Toskana je ena najbolj množično obiskanih italijanskih regij in predno sem jo obiskala tudi sama, nisem točno vedela, zakaj je pravzaprav tako popularna. Še predno sem dodobra zaključila izlet po Toskani, pa sem tudi jaz na lastne oči lahko spoznala, zakaj se toliko ljudi v Toskano enostavno zaljubi.

Vsi, ki planirate izlet v Toskano, si preberite nekaj praktičnih napotkov, ki vam bodo na poti prišli prav.V popotniškem vodniku pišem o cenah, prenočiščih, hrani, prevozu in znamenitostih.

Toskana izlet – popotniški vodnik

  • Prevoz v Toskani – v Toskano se največ Slovencev odpravi kar s svojim avtomobilom, kar je pravzaprav najbolj praktična in priporočljiva možnost. S svojim lastnim prevozom ste namreč povsem svobodni pri kreiranju poti in postankih. In namesto, da si na vašem izletu po Toskani ogledate zgolj točko A in B, boste bogatejši za vse vmesne prizore, ki se vam bodo zgodili na poti. V kolikor želite videti pravo Toskano, se tja podajte s svojim lastnim vozilom.
  • Prenočišča v Toskani – glede na veliko število turistov, ki Toskano obišče tekom celega leta (največ obiskovalcev je tu od maja do septembra), je izbira prenočišč neverjetna. Izbirate lahko med hostli, hoteli, vilami, kampi in turističnimi kmetijami. Po vsem na vas je, koliko denarja ste pripravljeni nameniti na vašem izletu za prenočišča. Okvirne cene in ponudbe prenočišč, si lahko ogledate na bookingu. Kakšno zanimivo ponudbo pa lahko najdete tudi na “našem” Megabonu Slovenija.

Booking.com

  • Hrana v Toskani – hrana ni odlična le v Toskani, ampak po celi Italiji. Za vse, ki imate radi testenine, boste tukaj našli pravi raj na zemlji. Tudi če po Toskani potujete z izredno nizkimi stroški, si vsaj enkrat privoščite tri hodni dnevni meni, ki vsebuje predjed, glavno jed in sladico. Cena takšnega menija se ponavadi giblje med 15 in 20€. Uživajte v hrani in spoznajte pravo italijansko strast! Nikar ne pozabite na pico, ki jo lahko dobite v kosu (1,50-3,00€) ali celo (cca 10€). Nujno poskusite tudi njihov slavni sladoled (gelato), ki vas bo glede na izbiro korneta in s tem število kepic prišel od 1,00-6,00€. Še ena dobrota, ki jo je vredno poskusiti je tudi bruschetta (4,00-6,00 za dva kosa).
  • Znamenitosti v Toskani – Toskana ima praktično vse, kar potrebujete; od pestrega nočnega življenja do čudovite pokrajine. S kolesom lahko raziskujete pravljično zlate gričke ali pa si čas kratkočasite s posedanjem v kavarnici in opazujete mestni vrvež. Toskana ima ogromno majhnih in srednjeveških mestec, svetovno znanih muzejev in zgodovinsko pomembnih zgradb. Katere so TOP znamenitosti v Toskani, pa si preberite tukaj.
  • Vstopnine / parkirišča – Il Duomo v Firencah (8€/osebo), Stolp v neposredni bližini Il Duoma (6€/osebo), poševni stolp v Pisi (18€/osebo), stolp v Sieni (8€/osebo). Če znate malce bolje pogledati, lahko v mestih najdete veliko brezplačnih parkirišč (Pisa – blizu čudežnega polja, Firence – Piazzelle Michelangelo, Siena – ob srednjeveškem obrambnem obzidju). V nasprotnem primeru parkirišče stane približno 2€/uro.

Toskana je vsekakor vredna vašega obiska in za izlet tja, niti ne potrebujete ogromno denarja, saj so najlepše stvari običajno povsem brezplačne. Začutite srednjeveški utrip in se sprehodite po ozkih in starih ulicah, ujemite sončne žarke z obiskom podeželja in skušajte narediti nepozabno in romantično fotografijo slavnih toskanskih gričkov. Toskana vas pričakuje…