potovanja, potovanje, blog, popotniški blog

Leto 2015 je bilo polno pretresov, sploh zaradi mamine diagnoze limfomskega raka. Tako so tudi vse pozitivne novice nekako zbledele, saj takrat kar naenkrat ni bilo v glavi več prostora za veselje. Kljub vsemu pa se svet ni ustavil in se tudi ni smel ustaviti, saj bi bilo vse skupaj za vse nas, vključno z mami, še toliko bolj boleče. S pozitivnimi dogajanji in mišljenjem smo vsi v družini skušali pripomoči k dobrim mislim in borbenosti, ki pa jo mami ni manjkalo. Borila se je kot volk, brez jamranja, otožnosti in obupavanja. Odločila se je namreč, da se ne da in da je zanjo na svetu še preveliko stvari, ki jih mora doživeti.

Čeprav se je zaradi intenzivne kemoterapije držala doma, smo bili mi tisti, ki smo ji popestrili dogajanje. In gledano nazaj je bilo leto 2016 resnično zelo pestro. Mislim, da se nama s Simonom še nikoli ni toliko dogajalo, kot prav letos.

 • Januar

Že takoj po novem letu je bil na vrsti hiter ponovoletni izlet v Salzburg. Razlog je bil srečanje sorodnikov, ki so v Nemčijo prileteli iz Avstralije in smo se tako odločili, da se dobimo nekje na sredi poti.

Ker je mami ravno po novem letu začela s svojim zdravljenjem, in je potrebovala tudi našo pomoč, sva se s Simonom odločila, da tradicijo januarskih potovanj v oddaljene kraje prekineva in se za krajši čas podava nekam bližje. Tako sva izbrala Malto, kjer sva kljub zimskemu času lahko malce pobegnila naši ostri zimi. Poleg tega pa sva tam sodelovala še s hotelom Valentina.

Malta potovanje, potovanje na Malto, Malta počitnice, počitnice na Malti

Potovanje na Malto

Takoj s prvim januarjem pa sem sklenila tudi svojo novoletno zaobljubo – da v letu 2016 opravim 100 vzponov na bližnji hrib Koreno. Potrebovala sem nekaj za čiščenje glave in nekaj, kar me bo odpeljalo stran od računalnika. No na koncu je zaradi moje nosečnosti zaobljuba in cilj splaval po vodi, ampak nobenega dvoma ni, da mi ne bi uspelo. Že meseca marca sem namreč Koreno “osvojila” 33krat.

 • Februar

V februarju sva na povabilo Bratislavske turistične organizacije potovala v Bratislavo. Njena simpatična podoba in tridnevni odklop je bil prav prijetna popestritev.

Bratislava izlet, izlet v Bratislavo, Bratislava znamenitosti, znamenitosti Bratislava

Izlet v Bratislavo

 • Marec

V mesecu marcu je steklo še eno delavno potovanje oziroma izlet. Tokrat je bil na vrsti Pariz, katerega sva obiskala na povabilo tamkajšnje mestne turistične organizacije. Sama sem bila v Parizu v srednji šoli, Simon pa se je s tem romantičnim mestom srečal prvič. Kot kaže je bil Pariz prelomnica za najino največje presenečenje v letu 2016 – 14 dni po najinem prihodu domov, sem namreč po štirih dolgih letih zanosila. Morda pa je vendarle nekaj na tem Parizu. 🙂

izlet v Paris, Pariz izlet, izlet Paris, Pariz potovanje

Izlet v Pariz

Potepala pa sva se tudi po Sloveniji in končno obiskala eno najslikovitejših poti v obliki srca, ki se nahaja v kraju Špičnik.

 • April

Kljub temu, da me je prvi mesec nosečnosti pošteno utrujal, sva se odzvala povabilu Istrske turistične organizacije in se tako kot v letu 2015, tudi letos razvajala z okusnimi špargljevimi jedmi, ki so potekale v sklopu festivala dnevov istrskih špargljev.

izlet istra, izlet v istro, kam na izlet, ideja za izlet, hrvaška izlet

Dnevi istrskih špargljev (Izlet na hrvaško Istro)

 • Maj

Za prvi maj sva zopet sklenila, da se podava nekam blizu, a sva iskala kanček eksotičnosti, ko sva naletela na ugodno letalsko karto iz Ljubljane na Madeiro. Otok naju je povsem navdušil – če vas zanima zakaj, si preberite tukaj.

madeira znamenitosti, znamenitosti madeira, madeira potovanje

Potovanje na Madeiro

Prvič pa sva se znašla tudi na Ribniškem Pohorju, kjer sva raziskala skoraj vse tamkajšnje lepote in ponudbo.

 • Junij

Ko sva že mislila, da se vse skupaj malo umirja, sva sodelovala v evropski kampanji Europe, Wonder is all Around, kjer sva predstavila svetu Postojnsko jamo.

Vikend sva preživela še v prvem luksuznem kampu / glampingu Big Berry ob Kolpi ter se skupaj s Toyoto podala na eno najlepših gorskih cest Grossglockner.

Big Berry kamp, Kamp ob Kolpi, kam na izlet, luksuzno kampiranje

Luksuzno kampiranje ob Kolpi – Big Berry kamp

Z mojim 33. rojstnim dnem pa sem obeležila tudi 30. obletnico, ko sem šla prvič na potovanje.

 • Julij

Pred najinim glavnim dopustom, sva raziskovala še Milano, kamor naju je poslal Mastercard. Nato pa se vendarle za tri tedne z avtom odpravila na roadtrip po Nemčiji, Belgiji in Nizozemski.

Milano izlet, izlet v Milano, Milano z avtom, Milano znamenitosti

Izlet v Milano

 • Avgust

Roadtrip po Nemčiji, Belgiji in Nizozemski je potekal tudi v mesec avgust in čeprav sva imela na poti veliko dežja ter hladnih dni, sva oba nadvse uživala. Malo naju je sicer mikalo potovanje izven Evrope, a prav zaradi prihajajočega člana, sva morala zategniti pas in skrbno načrtovati najine finance. Navsezadnje, hočeš ali nočeš, prihod malčka tudi nekaj stane.

otok Texel, Texel Nizozemska, Nizozemska potovanje

Roadtrip po Nemčiji, Belgiji in Nizozemski

Zelo naju je razveselila tudi novica, da se je zavarovalnica Vzajemna že drugo leto odločila podpreti najin blog in s tem tudi popotniško kulturo v Sloveniji.

 • September

Ker so mi po potovanju po Nemčiji, Belgiji in Nizozemski diagnostificirali nizko posteljico, sem morala malce mirovati in več počivati. Prav zato, sva v tem mesecu naredila le krajši izlet v hrvaško Istro, kjer sva obiskala nama ljub kraj Grožnjan.

izleti, kam na izlet, ideja za izlet, Grožnjan, vikend izlet

Izlet v Grožnjan

 • Oktober

Moj buši je postajal vedno večji, s tem pa sem sama postajala vedno bolj okorna. Tako sva se kljub pozitivnim izvidom ginekološkega pregleda odločila, da se v zadnjem trimesečju vendarle malo umiriva. Privoščila sva si le en izlet na slikovit in barvit otok Burano.

Burano izlet, izlet v Burano, kam na izlet

Izlet na Burano

 • November

Oba s Simonom rada dobro jeva, zato se povabila na dneve morskega lista (festival Dnevi švoja), ki letno poteka v severozahodni hrvaški Istri, nikakor nisva odpovedala. Je sploh potrebno omeniti, kako okusno je bilo to razvajanje?

dnevi morskega lista, dnevi švoja, umag izlet

Dnevi švoja (Izlet na hrvaško Istro)

 • December

Zadnji dnevi nosečnosti so se začeli odštevati in tako sva se tudi midva zasidrala doma. Prvič sva že v mesecu marcu vedela, kje bova preživela novo leto, saj ga tokrat ne bova preživljala v dvoje, ampak v troje. In priznava – niti predstavljati si nisva upala, da bo tako čarobno pa čeprav neprespano.

potovanja, družinska potovanja, potovanja z otrokom, popotniški blog

Prva družinska fotografija z najinim Renom

Čeprav je konec leta 2015 izgledal vse prej kot obetajoče, pa je bilo leto 2016 morda prav zato eno najlepših najinih let. Ne le, da se nama je dogajalo na polno… Po štirih letih želja in diagnoze »neplodnosti« sva v svoje roke dobila tudi najino največje bogastvo. Za tisto češnjo na vrhu smetane pa je poskrbela s svojo neomajno voljo tudi mami, saj je premagala raka… Bi se vse skupaj sploh lahko zaključilo še kako lepše?