odprte oči, potovanja, popotniški nasveti, blog potovanja

Minilo je že mesec dni od mojega zadnjega javljanja… Tako malo pa na nek način tako veliko. Med tem časom se je v mojem življenju zgodil pomemben dogodek. Iz gospodične Prebil sem namreč postala gospa Kogej.

Vsa organizacija za ta pomemben D dan je vzela kar nekaj časa, pa vendar se je vsaka minuta vložena v priprave na koncu izplačala. Da pa sem vse skupaj nekoliko lažje prenesla in se malce sprostila, sem se nekaj dni pred poroko s svojim fotoaparatom podala na izlet po Istri. Še enkrat sem sama sebi dokazala, da za prekrasne fotografske motive ni potrebno odpotovati nekam daleč, v države tretjega sveta in daleč od doma. Povsem dovolj je že to, da odpremo svoje oči in se z zanimanjem podamo skozi vrata našega doma.

Sama naše oči primerjam kar z okni, saj so le-ta lahko na široko odprta ali popolnoma zaprta. Prav po teh zaprto/odprtih oknih pa se ločijo tudi ljudje. Pravim popotnikom nedvomno pripadajo široko odprte oči – okna, s katerimi opazijo tudi tiste “skrite” stvari, ki so rezervirane le za najbolj radovedne… Potem so tu turisti, katerih oči so po večini le delno odprte, saj na svoji poti ne vidijo vseh lepot, podrobnosti in malenkosti, ki delajo svet tako zelo raznolik. Nato pa so tu še tisti, ki imajo svoje oči popolnoma zaprte, saj ni važno kje so in kaj počnejo ter so za vse lepote okoli njih slepi.

Kakšna škoda za vse tiste, ki ne vidijo lepot, ki jih obdajajo. No ja, sicer pa skozi zaprta okna tako ali tako ne vedo, kaj vse zamujajo.

Sivka,hrvaška, Kras, Francija, popotniški blog, potovanje

Cvetoča sivka privablja fotogenične metulje in črmlje

Ne pustite, da bi bila vaša okna zaprta. Odprite jih široko in svojim očem vsak dan znova podarite darila, ki nam jih brezplačno ponuja naš svet.